In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juni 2007
File not found.

Een hapje en een goed glas wijn

In het oude centrum van Terneuzen ligt in een klein steegje aan de kop van de Noordstraat de 'classical winebar' Adagio verscholen. Het monumentale café de Vriendschap passerend, zou je de nieuwe horecazaak zonder te weten zomaar passeren. Bij 'de Vriendschap' na een paar meter rechtsaf en je loopt het Tuinpad in, zowat het oudste en kleinste straatje van Terneuzen. Aan de linkerkant, op nummer 12 in de oude molenaarswoning, is eind april de 'nieuwe tapasbar' geopend.

door Henk van de Voorde


Gastvrouw Bertha Kaasschieter.
Foto: Wim Kooijman

Zo staat Adagio inmiddels al bekend. Adagio ademt nostalgie en rust uit. In het sfeervolle donkere decor worden de klanten verwelkomd door gastvrouw Bertha Kaasschieter en 'chef-kok' Paul Meeusen. ,,Adagio (rust) is een muziekterm. Bij ons kan men rustig toeven. Vandaar ook dat we eigenlijk alleen maar klassieke muziek draaien.

In onze classical winebar is tapas eigenlijk niet de hoofdzaak, het komt erbij. We hebben een keur aan goede wijnen en bieren. Het assortiment zijn we aan het uitbreiden met vooral Spaanse wijnen. Er is vraag naar", zegt Bertha. De uit het Zuid-Hollandse Groot-Ammers afkomstige onderneemster woont al dertig jaar in Terneuzen. Ze is 55 en begint nu pas als zelfstandig ondernemer. Maar blijft voorlopig wel in loondienst bij Elocoat. In de catering, uiteraard. Haar compagnon, de rasechte Terneuzenaar Paul Meeusen (49), kent ze van het voormalige zangkoor in Terneuzen.

"We houden beiden veel van klassieke muziek. Na de repetities gingen we meestal nog wat borrelen in de stad. We misten echter een rustig café. Zo is het idee ontstaan om samen een bar op te starten. Vaak hoor je mensen zeggen dat ze niet van klassieke muziek houden, maar bij binnenkomst in Adagio denken ze daar vaak wat anders over. 'Goh wat een leuke muziek eigenlijk', hoor je ze zeggen." De nieuwe winebar voorziet in een veertigtal plaatsen. Daarnaast is er ook een ruime patio (binnenterras) met dertig stoelen. De investeringen vallen volgens Bertha reuze mee. ,,We zijn eigenlijk op het leegstaande pand met patio afgegaan, op de oude stadswal van omstreeks 1600. Het molenaarshuis dateert van eind negentiende eeuw.

We hebben lowbudget geïnvesteerd, met veel zelfwerkzaamheid van familie en kennissen, waaronder een stylist. Hij heeft voor de fraaie vormgeving, een combinatie van klassiek en modern, zorggedragen." Voorlopig is Adagio nog alleen in het weekend open, vrijdags en 's zondags vanaf 15.00 uur, op zaterdag vanaf 11.00 uur. Het is de enige tapaszaak in Terneuzen, met op de kaart scampi's, geitenkaasje, tonijn en ansjovis, diverse buitenlandse kazen, etcetera. Een kaart die deze maand wordt uitgebreid met kleine warme hapjes. Ruim op tijd voor de Havenfeesten en het Schelde Jazz Festival, ter ere waarvan ook bij de classical winebar een live band optreedt.

Naam: Bertha Kaasschieter (56)
Woonplaats: Terneuzen
Bedrijf: Adagio, classical winebar
Begonnen: april 2007
Meevaller: gezellig, drukke avonden
Meevaller: de investeringen
Tegenvaller: stille middagen
E-mail: info@adagioterneuzen.nl


...eet
Een hapje en een goed glas wijn

...beoogt
Ezinga beoogd voorzitter Hiswa

...zit
De stoel

...kijkt
De stand van zaken

...innoveert
Vijf nominaties voor Zeeuwse innovatieprijs Emergo

...ontwikkelt
ZIE-evenement ’Open innovatie’:dé meest actuele visie op innovatie

...zorgt
Zeeland biedt kansen voor zorgtoerisme

....bezoekt
Presentatie 'Vakantie met Zorg in Zeeland' op Neeltje Jans

...benadert
Zorgtoerist vaak teleurgesteld in Zeeland

...viert
Mooie kavels op JKW Veiling

...komt
Beleef het ondernemen in Zeeland

...kookt
Koken met de Oosterscheldekreeft

...wisselt
'Mensenkennis' bij Jong Management

...bouwt
Rabo heeft nu eigen woonshops

...peilt
Ondernemer iets optimistischer: 7,3

...installeert
Marten Wiersma: Groei op Zeeuwse schaal

...spint
Beste ondernemer spint garen bij winst BOOST 2007-prijs

...doorbreekt
Arbeidsmarkt lijkt soms op een betonnen muur

...rijdt
Jaguar XKR convertible: De roofkat slaat terug

...discuseert
Niet ieder dorp zijn eigen 'Borssele'

...beslist
De randstad heeft nog weinig interesse in Zeeland

...investeert
Makelaars positief over toekomst

...ontsnapt
'Van bedrijventerrein moet je iets moois maken'

...belegt
De beleggingsadviseurs

...financeert
Capaciteiten belangrijk voor financiering

...loopt
Werkgevers Servicepunt brengt partijen bij elkaar