In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2007
File not found.

Goede huidverzorging is investering in jezelf

De levensvreugde is voor Noëmi de Rijcke met haar gloednieuwe beautysalon aan de Hulsterse Truffinoweg 174 nog verder toegenomen. Ze beoefende haar vak als schoonheidsspecialiste weliswaar aan huis ook met liefde, maar het nieuwe onderkomen doet haar nog meer stralen.

door Henk van de Voorde


Schoonheidsspecialiste Noëmi de Rijcke 'behandelt' dochter Jana. In de toekomst gaan ze samen de zaak runnen.
Foto: Wim Kooyman, duofoto

Naam: Noëmi de Rijcke (48)
Woonplaats: Hulst
Bedrijf: Noëmi Beautysalon
Begonnen: augustus 2007
Meevaller: Interieur en inrichting van de nieuwe zaak
Tegenvaller: Te weinig uren in de week.

Een liefhebster-pur-sang. Dat is Noëmi, die in 1985 vanuit het Vlaamse Stekene neerstreek in Hulst. In St.-Niklaas volgde ze zowel de opleiding tot schoonheidsspecialiste als pedicure. Sinds drie jaar geleden bezoekt ze haar oude 'college' weer regelmatig, al zit ze nu zelf niet meer in de schoolbanken. Ze geeft een avond per week les in schoonheidsverzorging op de Syntra school. De passie voor haar vak, dat is bij Noëmi altijd voorop blijven staan. "Belangrijk is dat de klanten voelen dat je je werk heel graag doet. Dat breng je over. De omgang met de mensen vind ik heel belangrijk. Aandacht geven, een luisterend oor zijn. Ik ben echt geïnteresseerd in mensen. Of een droom werkelijkheid geworden is voor mij? Absoluut. Ik was bijna niet te houden om in de nieuwe beautysalon te beginnen. Ik heb gelukkig een bestaand klantenbestand (in de leeftijd van 13 tot 86 jaar) doordat ik de afgelopen jaren al aan huis werkzaam was. Het nieuwe pand kwam ineens op mijn pad. Het betekent wel buitenshuis werken, maar dat heb ik er graag voor over. Ik huur de beautysalon van de Stichting Curamus, dat ouderen in Zeeuws-Vlaanderen een breed pakket biedt op het gebied van wonen, welzijn, zorg en behandeling. Naast mijn zaak is er via Curamus ook een ruime supermarkt en een kapsalon geopend. De bezoekers zijn van alle leeftijdsklassen, al zie je uiteraard wel wat meer oudere mensen. Ik vind het sowieso een zeer goede locatie. Een bruin café en een restaurantje tegenover ons zorgen voor extra sfeer. Het is gezellig met die terrasjes", zegt de zelfstandig onderneemster.

In de uitoefening van haar bedrijf krijgt ze weldra versterking van jongste dochter Jana (16) die in de voetsporen van haar moeder zal treden. Na haar middelbare school aan het Reynaertcollege te Hulst, zal Jana in Goes of Breda de opleiding tot schoonheidsspecialiste volgen. Het gezin van Noëmi en haar man Jos de Rijcke bestaat verder uit dochter Naomi (20) en zoon Jorn (18).

Massage
Bij binnenkomst in de beautysalon, die tijdens de Hulster vestingdagen van vorige maand officieel de poorten opende, vallen meteen de warme tinten op. Na de ontvangstruimte betreedt men de praktijk die bestaat uit een pedicure- en een gezichts- en lichaamsverzorgingsgedeelte, geoutilleerd met de nieuwste apparatuur. Zo verricht Noëmi bijvoorbeeld een klassieke gezichts- en lichaamsverzorging met de modernste snufjes. Na een uitgebreide gezichtsanalyse volgen reiniging en peeling, waarbij met een speciale crème oude cellen worden verwijderd op de huid zodat nieuwe cellen kunnen ontluiken. Bij het weghalen van onzuiverheden wordt de huid met een geavanceerd stoomapparaatje verweekt. Gedurende deze fase krijgt men een arm/handpeeling en een minimanicurebehandeling. Aansluitend volgt een heerlijke massage van gezicht, nek en schouders. Ook decollété en borstverzorging is mogelijk. Als grondstof wordt bij de behandeling gebruik gemaakt van massagecrème en een ampule (een flesje met een soort olie) met extra vitamine om de huid te voeden.

Na dat alles lekker ingemasseerd is mag de klant even een kwartiertje alleen zijn terwijl een maskertje zijn werk doet, desgewenst onder het genot van een bakje koffie en passende muziek. Dan volgt de afwerking met dagcrème (en lichte make-up), dan wel nachtcrème. ,,Ik heb me ingeschreven voor drie cursussen om de massagetechniek verder uit te breiden en tevens voor een extra cursus voor de behandeling van diabetici. Ook heren kunnen in de beautysalon terecht voor gezichts- en lichaamsverzorging. De man van tegenwoordig stelt tenslotte ook steeds hogere eisen aan zijn lichaam. Een goede huidverzorging is heel belangrijk. Het is geen overbodige luxe, maar een investering in jezelf. De klant moet zich goed voelen. Sommigen verwijs ik naar de plastisch chirurg. Met een kleine ingreep, kan iemand zich 'een flink pak' beter voelen. Ik gebruik bij de behandelingen voornamelijk producten met veel bloemen- en plantenextracten", vertelt Noëmi. Aanbrengen van 'permanente make-up' is eveneens een belangrijke activiteit van haar salon. Voor opheffing (liften) van de huid heeft de Hulsterse schoonheidsspecialiste een Galvanic kuur in petto. Speciaal voor een fris en liftend effect. In haar salonshop kan men ook terecht voor huidverzorgingsproducten en cadeaubonnen. Tevens is er een bescheiden assortiment sieraden.

Internet: www.noemibeautysalon.nl


...onderneemt
Goede huidverzorging is investering in jezelf

...slaagt
Zeeland richt zich op zakensegment

...ontdekt
Grenzeloos innoveren met Syntens

...emigreert
"Toon je belangstelling voor de andere cultuur"

...versoepelt
Voorstellen leveren Zeeuws bedrijfsleven ruim 70.000 euro op

...maakt kans
Zeeuwse ondernemers maken kans op Startersprijs

...groeit
Terugblik op 2006 in KvK-jaarverslag

....zit
De stoel

...bekijkt
De stand van zaken

...beslist
BOOST maakt dromen waar

...peilt
Een lichte zomerdip: 6,9

...golft
De golfbaan is d� plek om te netwerken

...roeit
Roeien voor het goede doel

...wenst
Zeeuwse ondernemers bespreken Prinsjesdag

...investeert
Rewin nu ook in Zeeland

...geniet
Oesterpartij in Abdij

...viert
Prijs voor kleinbedrijf

...bestuurt
Federatie ondernemers

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...vliegt
Blijven hangen boven Lelystad

...controleert
Helicon zit altijd in de lucht

...fietst
Pelgrims op de fiets naar Spanje

...groeit
Vlissingen: toeristengemeente

...knapt op
Boulevard wordt trekpleister

...bouwt
Binnenstad op de schop

...trekt
Vlissingen wil evenementenpaleis

...werkt
Arbeidsethos is goed in Vlissingen

...kiest
Michiel de Ruyter nog springlevend

...opent
Langste Bank uniek voor Vlissingen

...presenteert
Ronde Tafel Walcheren richt zich op inhoud

...ontwikkelt
De vliegende auto

...rijdt
Zakelijk onderweg

...renoveert
Zeelandhallen klaar voor de toekomst

...beweegt
Sportplezier voor iedereen

...eet
Zeeland's grootste wokrestaurant

...opent
Centrum voor biljart, bowling en brasserijen

...serveert
Merral Goes biedt service en kleinschaligheid

...realiseert
De Zeelandhallen goed voor Zeeland

...speelt
Holiday on Ice wil op beste locaties spelen

...bezoekt
Contacta 2007 bijna vol

...golft
Golfen op het strand

...schaft af
Het wordt eenvoudiger

...veilt
Alles klaar voor de JKW veiling

...verkent
Barcelona verkennen

... ontwikkelt
Spelletje golf in een truck

...werkt samen
Bolides op Rosada

...draait
Kantoren- en bedrijfsruimtemarkt draaien weer op volle toeren

...verbetert
Aanpassing beveiliging op drie bedrijvenclusters