In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
April 2007
File not found.

De nieuwe Volvo FL en FE
Optimale efficiency in distributie

Met de nieuwe Volvo FL en FE brengt Volvo Trucks optimale efficiency in het distributietransport. De Volvo FL is bedoeld voor de stad en in de regio, terwijl de Volvo FE vooral nationaal kan opereren. Beide trucks zijn op maat gemaakt voor hun specifieke taak.Volvo Trucks heeft voor het distributiesegment twee totaal nieuwe trucks geïntroduceerd. De Volvo FL (GVW tot 18 ton) en Volvo FE (GVW tot 26 ton) zijn gemaakt voor distributie en zetten een nieuwe norm in hun klasse. Het hedendaagse distributietransport vergt veel van chauffeur en truck, vandaar dat er veel aandacht is besteed aan ergonomische oplossingen, die het werk van de chauffeur vereenvoudigen en die de verkeersveiligheid bevorderen.

Perfecte aandrijflijn
In de distributie wordt continu just in time gewerkt en dat vraagt om hoge gemiddelde rijsnelheden. De Volvo FL is dan ook uitgerust met een motor die alert reageert op het gaspedaal en een hoog koppel biedt over een breed toerengebied, zelfs wanneer de truck zwaar beladen is. De Volvo FL wordt aangedreven door een nieuwe 6-cilinder dieselmotor met een cilinderinhoud van 7 liter. De motor is leverbaar met een vermogen van 240 pk en een koppel van 920 Nm of met 280 pk en 1050 Nm. De snelle respons en het hoge koppel maken deze motor ideaal voor een veelheid aan distributietaken, vooral in de stad.

De Volvo FE is voorzien van een geheel nieuwe 7,2 liter commonrail dieselmotor met een vermogen van 240, 280 of 320 pk. Het maximumkoppel is beschikbaar over een zeer breed toerenbereik. Met de Volvo FE kan een hoge gemiddelde snelheid aangehouden worden. De Volvo FE is een op het gewicht geoptimaliseerde en uiterst brandstofzuinige truck, die bijdraagt aan een hoge productiviteit. Voor beide modellen geldt dat er een breed scala aan bijpassende versnellingsbakken en achterassen leverbaar is, die zijn geoptimaliseerd voor diverse toepassingsgebieden, zodat het vermogen altijd soepel en met minimale verliezen wordt overgebracht op de wielen.

Distributie is ergonomie
De cabine van de nieuwe Volvo FL is ontworpen volgens de nieuwste inzichten op veiligheidsgebied en heeft Volvo's unieke serie botsproeven doorstaan. De instap heeft twee treden en is leverbaar met verlichting. De treden zijn voorzien van een antislipprofiel. Opvallend is het licht rond de chauffeur gebogen dashboard. Hierin is de versnellingspook geïntegreerd. Het stuurwiel is horizontaal en verticaal verstelbaar en er omheen zijn de meest gebruikte bedieningselementen gegroepeerd. Twee bekerhouders bevinden zich binnen handbereik. Het dashboard biedt zowel eenvoudig afleesbare, analoge meters, als een digitaal display waarop menu's en automatisch gegenereerde voertuiginformatie worden weergegeven.

... ook in de Volvo FE
De Volvo FE biedt hoogwaardig comfort, met uitstekende stoelen en een overvloed aan binnenruimte. Er is keuze uit drie cabines afhankelijk van de transporttoepassingen en overige vereisten. De Dagcabine is bedoeld voor korte afstanden en biedt maximale ruimte voor de opbouw. De Comfortcabine is een prima alternatief voor transport over langere afstanden. De Slaapcabine is de beste keus wanneer er behoefte is aan veel ruimte en/of overnachtingsmogelijkheden in de truck. Nieuw ontworpen buitenspiegels met groothoekspiegel en de optie van een achterruit en extra zijruiten in het achterste deel van de cabine zorgen voor een uitstekend zicht rondom. De doblispiegel is geïntegreerd. Alle ruiten zijn leverbaar met getint, warmtewerend glas en zowel de buitenspiegels als de voorruit zijn leverbaar met verwarming.

Klaar voor het werk
Volvo Trucks biedt de nieuwe Volvo FL en FE op maat aan. Neem de Volvo FL CitiPro, dit is een complete distributietruck en wordt compleet af fabriek geleverd met een opbouw, die geschikt voor 16 europallets. Het model is leverbaar in alle standaardkleuren en voorzien van een gesloten opbouw met laadklep. Ook de Volvo FE is voorbereid op haar taak. Volvo heeft speciale pakketten ontwikkeld die het mogelijk maken de Volvo FE te bestellen voor distributie, tanktransport, afvaltransport, koeltransport of licht bouwtransport. Door mee te denken met de ondernemer biedt Volvo distributietotaalconcepten.


...droomt
Dromen verwezenlijken dankzij de BOOST

...wenst
Specialist in bedrijfsfinancieringen

...wint
Duurzame innovatie wint terrein

...exporteert
Exporteren vraagt om gedegen voorbereiding

...inoveert
Innoveren doet exporteren

...organiseert Internationale Handelsdag op 17 april in Bergen op Zoom

...spreekt
Importeurs aan het woord op Internationale Handelsdag

....haalt uit
Bedrijfsleven haalt flink deel omzet uit export

...bouwt
Solide fundament is onontbeerlijk

...compeseert
Reden voor optimisme rondom BPM-regels voor ondernemers

...vervoert
Vervoer over water heeft de toekomst

...signaleert
EVO biedt praktische oplossingen

...op maat
Bedrijfsauto's: altijd maatwerk

...werkt efficient
Optimale efficiency in distributie

...groeit
Trends in trucks

...ontwikkelt
Transport en Logistiek biedt volop werk

...reikt uit
VW reikt verder

...hernoemt
Nissan heeft het nog steeds

...rijdt compact
Renault blijft sterk

...levert
Opel nog altijd betrouwbaar

...rijdt
zakkelijk onderweg

...belegt
De beleggingsadviseurs

...betaalt
Vermindering faalkosten door intensieve samenwerking

...concludeert
Behoefte aan nieuwe bedrijventerreinen blijft onverminderd groot