In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juli 2005
File not found.

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen

De Onderneming in Vlissingen is een centrum voor (ambulante) dagbesteding, trainingen en begeleid werken voor mensen met een lichamelijke handicap. Het centrum had behoefte aan adviezen over productontwikkeling en afzetmarkten; een werkterrein dat Syntens, het innovatienetwerk voor ondernemers, vertrouwd is. Beide organisaties werden door het Steunpunt Vrijwilligerswerk bij elkaar gebracht via het project Maatschappelijk Betrokken Ondernemen.

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk in Vlissingen initieert en coördineert in opdracht van de gemeente Vlissingen het project Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. Maatschappelijk Betrokken Ondernemen houdt in dat een bedrijf een activiteit of een investering doet voor een maatschappelijke organisatie. Dit kan van alles zijn, afhankelijk van de mogelijkheden van bedrijven en de wensen van organisaties. De Onderneming in Vlissingen wilde graag doorgelicht worden op de productontwikkeling en de afzetmarkten. Syntens is daar deskundig in en het Steunpunt Vrijwilligerswerk bemiddelde. De Syntensmedewerkers reageerden enthousiast op de vraag van De Onderneming en acht van hen hebben in mei een middag meegedraaid. Ze hebben gepraat met de cliënten en de medewerkers en ze hebben het aanbod aan producten bekeken. Daar rolden een aantal adviezen uit die voor teamcoördinator Rien Alewijnse toch verhelderend waren. "Zo zouden we het feit dat onze medewerkers lichamelijk gehandicapt zijn gewoon moeten melden en - zonder zielig te doen - gebruiken. Dat hebben we tot nog toe nauwelijks gedaan." De Onderneming zou ook meer moeten gaan netwerken, naamsbekendheid verwerven en op zoek gaan naar langlopende, duurzame contacten. "En de contacten die we hebben, moeten we goed onderhouden, ook als dat niet direct tot concreet resultaat leidt", zegt Alewijnse. Het team van De Onderneming gaat de verschillende adviezen bespreken en daaruit een keuze maken. Ook de Syntensmedewerkers vonden de middag voor herhaling vatbaar. "We zijn blij dat we iets hebben kunnen betekenen voor De Onderneming", zegt teamleider Haike Maat. "Zo'n middag, waarbij je jonge, slimme mensen ontmoet die bijvoorbeeld een herseninfarct hebben gehad, laat je zien hoe betrekkelijk het leven is dat je leidt."


...spreekt
'Schaarste aan grondstoffen geen bedreiging voor wereldeconomie'

...start
Gastvriendelijk- en laagdrempelig hotel

...innoveert
Viskwekerij Neeltje Jans innoveert en experimenteert

...onderneemt
Maatschappelijk Betrokken Ondernemen

...verhuist
Meer bedrijven verhuizen naar Zeeland

...mailt
Adressen bepalen succes mailingactie

...verdwijnt
Afschaffing verplichte advertentie Staats- courant

...organiseert
Lions Schouwen-Duiveland maatschappelijk dienstbaar

...rijdt
Zakelijk onderweg

...belegt
De Beleggings- adviseurs

...pleit
Minister Remkes pleit op VNG Congres Goes voor wederzijds vertrouwen

...promoot
Tholen promoot Duurzaam Ondernemen

...viert
Het is gewoon goed toeven in Goes

...verbetert
Perspectieven voor de markt van bedrijfs- ruimten verbeteren

...wint
Masterclass Duurzaam Ondernemen wint Responsible Care-prijs 2005

...integreert
Zeeland loopt voor met Jong Ondernemen

...stagneert
Verbetering gemeentelijk ondernemingsklimaat zet niet door