In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juli 2005
File not found.

Lions Schouwen-Duiveland maatschappelijk dienstbaar

De Lions Club Schouwen-Duiveland is behoorlijk actief ten bate van goede doelen. Nadat Ronald Schiffer namens de serviceclub ruim een maand geleden een cheque van 10.000 euro overhandigde aan penningmeester Noud Punt van de Stichting Hospice Schouwen-Duiveland, dient het volgende goede doel zich alweer aan. De Schouwse Lions Club organiseert namelijk op 24 september een Open Zeeuws Beach-golfkampioenschap ten bate van de Beatrixschool in Zierikzee, een school voor zeer moeilijk lerende kinderen. Verleden jaar organiseerden de Lions nog een actie ten faveure van het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk.

Projectleider Ronald Schiffer van LionsArt
Projectleider Ronald Schiffer van LionsArt: 'De veiling is zowel kwalitatief als kwantitatief boven verwachting verlopen."

"De Lions Club Schouwen Duiveland is een vriendenclub die maatschappelijk dienstbaar is en waarvan de leden door onderlinge contacten hun leven verbreden. Het ledenbestand is zoveel mogelijk verspreid over verschillende beroepsgroepen en maatschappelijke instanties", aldus Ronald Schiffer die voorzitter is van de fundraisecommissie. Als projectleider LionsArt blikt hij met tevredenheid terug op de kunstmanifestatie van 27 mei in de Nieuwe Kerk. Onder de naam LionsArt werden 65 kunstwerken geveild ten bate van de bouw van het Hospice in Zierikzee. Theo Laurentius, eigenaar van een antiekzaak in Middelburg en bekend van het TV-programma tussen Kunst en Kitsch, was de veilingmeester van LionsArt. Een project waarvan oud-Schouwenaar en oud-Journaal-lezer Harmen Siezen ambassadeur is.

Het totaalbedrag van tienduizend euro is totstandgekomen dankzij de opbrengst van de veiling, een eigen bijdrage van de Lions Club Schouwen-Duiveland en sponsorbijdragen. Doelstelling van de Stichting Hospice Schouwen-Duiveland is een tehuis realiseren waar terminale patiënten in hun laatste levensfase met goede verzorging kunnen verblijven in een soort van thuissituatie, in een bekende omgeving en in de directe nabijheid van hun familie. "De veiling is zowel kwalitatief als kwantitatief boven verwachting verlopen. Er is veel respons van bekende kunstenaars gekomen. Om de bijdrage van LionsArt een definitief karakter te geven werd de cheque samen met een schilderij van kunstenares Helma Katoun overhandigd. Een schilderij met als onderwerp 'paarden' dat moed en kracht uitstraalt, iets dat de toekomstige bewoners en bezoekers van Hospice hard nodig zullen hebben. Een waardige ondersteuning van onze gift."

Noud Punt ontving namens de Stichting Hospice naast een cheque ook een kunstwerk
Noud Punt (rechts) ontving namens de Stichting Hospice naast een cheque ook een kunstwerk. Foto: Dannie de Vries

Veilingmeester
Initiatiefneemster van de kunstveiling is Alexandra Stapf van de Vrienden van de Stichting Hospice. De Zierikzeese galeriehoudster heeft contacten met diverse kunstenaars en benaderde met succes de Lions Club Schouwen-Duiveland om de kunstmanifestatie mede te organiseren. Schiffer bedankt tijdens de officiële overhandiging ook alle leden van de Lions Club waarvan Ruud van der Bosch, Herman Holty en Danny de Vries in het bijzonder voor hun vele voorbereidende werkzaamheden. Met een kwinkslag citeerde projectleider Schiffer tijdens zijn toespraak veilingmeester Theo Laurentius. "Tijdens een van onze eerste besprekingen sprak Theo de historische woorden: 'De kwaliteit is wel goed, maar als die kunstenaars nog niet dood zijn brengen die kunstwerken niks op.' Een grote domper op ons enthousiasme, maar we besloten toch door te zetten."

De Lions Club Schouwen Duiveland vergadert iedere tweede en derde woensdag van de maand. Op de tweede woensdag wordt er kort vergaderd waarbij alle commissies verslag uit brengen. Behalve de Fundraise-commssie heeft deze Lions Club ook een activiteiten- en een uitwisselingscommissie. Zo heeft men goede contacten met enkele zusterclubs in het buitenland zoals Lions Club Neuwied uit Duitsland. Op de derde woensdag houdt LC Schouwen-Duiveland een bedrijfsbezoek of geeft er een externe spreker acte de presence. Zo was eind mei oud-kamerlid Huib Eversdijk en half juni een manager van Zeeland Seaports te gast. Vorig jaar was onder andere dean Hans Adriaansen van de Rooseveltacademie gastspreker bij de Lions. Bedrijfsbezoeken legden de Lions bijvoorbeeld af bij de NV Westerscheldetunnel en bij Werkvoorzieningschap De Zuidhoek. Vier keer per jaar is het op de derde woensdag van de maand Ladies' Night om ook de dames aan de activiteiten te laten deelnemen.

De Schouwse Lionsclub telt 35 leden, in leeftijd variërend van eind 30 tot 75. De gemiddelde leeftijd is 55, maar het streven is om alleen toekomstige leden van beneden de 45 te accepteren. Deze moeten dan nog wel een soort van ballotage doorstaan. Dat houdt in dat aspirant-leden pas worden uitgenodigd als er niemand van de bestaande leden bezwaar heeft. Deze leden zijn veelal ondernemende mensen uit het bedrijfsleven en de non-profit-sector. Over het algemeen zijn het mensen die iets te 'melden' hebben. Het huidige bestuur wordt gevormd door president Ad Ruijtenberg, vice-president Johan Kloet, secretaris Ruud van den Bosch, penningmeester Leo van der Graaf en oud-president Rinus Dalebout. Het bestuur vormt samen met de voorzitters van de commissies The Board.

Voorzitter Schiffer van de Fundraisecommissie legt uit dat het streven is om 10.000 euro te genereren met het Beachgolftoernooi van zaterdag 24 september in Scharendijke. "De bedoeling is dat er veel activiteiten zijn rondom strandpaviljoen Perry's Beachclub. Er zijn in totaal negen holes, op een stuk strand van zes kilometer. Tevens wordt er een Longest Drive georganiseerd: wie kan er het verste slaan? De bedoeling is dat ondernemers als flight, groep van vier, inschrijven voor het Beachgolfkampioenschap. We hopen uiteraard dat er zoveel mogelijk bedrijven meedoen. Het inschrijfgeld bedraagt 250 euro per flight, inclusief lunch."

Meer informatie
Belangstellenden kunnen een inschrijvingsformulier aanvragen door een e-mail te sturen naar ronald.schiffer@tiscali.nl


...spreekt
'Schaarste aan grondstoffen geen bedreiging voor wereldeconomie'

...start
Gastvriendelijk- en laagdrempelig hotel

...innoveert
Viskwekerij Neeltje Jans innoveert en experimenteert

...onderneemt
Maatschappelijk Betrokken Ondernemen

...verhuist
Meer bedrijven verhuizen naar Zeeland

...mailt
Adressen bepalen succes mailingactie

...verdwijnt
Afschaffing verplichte advertentie Staats- courant

...organiseert
Lions Schouwen-Duiveland maatschappelijk dienstbaar

...rijdt
Zakelijk onderweg

...belegt
De Beleggings- adviseurs

...pleit
Minister Remkes pleit op VNG Congres Goes voor wederzijds vertrouwen

...promoot
Tholen promoot Duurzaam Ondernemen

...viert
Het is gewoon goed toeven in Goes

...verbetert
Perspectieven voor de markt van bedrijfs- ruimten verbeteren

...wint
Masterclass Duurzaam Ondernemen wint Responsible Care-prijs 2005

...integreert
Zeeland loopt voor met Jong Ondernemen

...stagneert
Verbetering gemeentelijk ondernemingsklimaat zet niet door