In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juli 2005
File not found.


















Columns
drs. P.J.H. den Hartog
Het Combinatietestament
drs. P.J.H. den Hartog
Consultant den Hartog
PersoneelsAdviesDienst in Goes




Discrimineren doen wij ondernemers niet, maar ondertussen wordt gezocht naar een jong en dynamische manager in de leeftijdscategorie 30 - 40 jaar. Of dat transportbedrijf, dat van mening is, dat het rijden met een 20-tonner mannenwerk is.

Discriminatie tijdens de sollicitatieprocedure en op het werk is verboden. Op basis van de Grondwet is bepaald, dat iemand niet ongelijk behandeld mag worden vanwege godsdienst, levensovertuiging, politieke overtuiging, ras, geslacht, nationaliteit, seksuele geaardheid, burgerlijke staat, handicap of chronische ziekte, arbeidsduur, soort arbeidscontract of leeftijd.

De oudere werklozen kennen de praktijk en hebben zich vaak in hun lot geschikt. Zij schrijven dan: Sorry dat ik u lastig val, maar ik ben verplicht wekelijks te solliciteren. Terwijl die 54-jarige juist zou moeten schrijven: Ik heb veel ervaring in dit vakgebied en u kunt daar nog 10 jaar gebruik van maken.

De transportondernemer, die een sollicitant de deur wees omdat zij vrouw was, kwam op de koffie. Hij werd niet alleen strafrechtelijk vervolgd en kreeg een boete van enkele honderden Euro's, maar de sollicitant begon ook een civiele zaak. De transportondernemer moest haar een schadevergoeding betalen wegens gederfde inkomsten van 6.000 Euro. Bovendien waren alle rechtelijke kosten, ook van mevrouw, voor zijn rekening.

Ondernemers, let op uw zaak. Soms neemt u beslissingen om organisatorische of bedrijfseconomische redenen, maar (zonder dat u het weet) in strijd met de Wet Gelijke Behandeling. Laat u adviseren bij gevoelige personele kwesties. Bij besluiten over bijvoorbeeld deeltijdwerk, mannen of vrouwen in bepaalde functies, ontslag van een disfunctionerende medewerkster die zwanger is, werven van kandidaten binnen leeftijdsgrenzen, komt u de Wet Gelijke Behandeling tegen. Handelt u in strijd met deze wet, dan kan dat erg veel geld kosten.

info@personeelsadviesdienst.nl




...spreekt
'Schaarste aan grondstoffen geen bedreiging voor wereldeconomie'

...start
Gastvriendelijk- en laagdrempelig hotel

...innoveert
Viskwekerij Neeltje Jans innoveert en experimenteert

...onderneemt
Maatschappelijk Betrokken Ondernemen

...verhuist
Meer bedrijven verhuizen naar Zeeland

...mailt
Adressen bepalen succes mailingactie

...verdwijnt
Afschaffing verplichte advertentie Staats- courant

...organiseert
Lions Schouwen-Duiveland maatschappelijk dienstbaar

...rijdt
Zakelijk onderweg

...belegt
De Beleggings- adviseurs

...pleit
Minister Remkes pleit op VNG Congres Goes voor wederzijds vertrouwen

...promoot
Tholen promoot Duurzaam Ondernemen

...viert
Het is gewoon goed toeven in Goes

...verbetert
Perspectieven voor de markt van bedrijfs- ruimten verbeteren

...wint
Masterclass Duurzaam Ondernemen wint Responsible Care-prijs 2005

...integreert
Zeeland loopt voor met Jong Ondernemen

...stagneert
Verbetering gemeentelijk ondernemingsklimaat zet niet door