In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
April 2006
File not found.

Watersport Totaal & Maritieme Dagen Zeeland:
Sportief Pasen 2006

Tijdens het paasweekend, 15, 16 en 17 april, zijn de Zeelandhallen in Goes de natuurlijke thuishaven voor de eerste editie van de beurs Watersport Totaal & Maritieme Dagen Zeeland. De organisatie verwacht die dagen minimaal 10.000 bezoekers te mogen ontvangen in het evenementencomplex midden in het hart van de Zeeuwse Delta.


V.l.n.r. Carla Wanst, Chris den Dekker en Jeanet Menheere.

Het evenement is een complete afspiegeling van waterrecreatie en maritieme zaken voor Zuid-West Nederland, waarbij natuurlijk Zeeland-Waterland een centrale rol speelt. Enerzijds is de watersport in alle facetten vertegenwoordigd, van surfer tot zeiler, van waterscooter tot motorboot. Tevens presenteert de waterrecreatie op het water zich, zoals de vissport, de duiksport en andere aan het water gerelateerde activiteiten. Anderzijds completeert het maritieme deel met kunst, cultuur, educatie en historie de beurs.

Prikkel
"Vanuit diverse hoeken werd ons gevraagd, wanneer wij nu eens iets op het gebied van watersport zouden gaan organiseren. Zeeland biedt daartoe immers ontelbare mogelijkheden. Die uitdagende vraag konden wij niet zomaar naast ons neerleggen." Aan het woord is Jeanet Menheere, beursmanager bij de Zeelandhallen in Goes. Samen met haar collega Carla Wanst organiseert zij de beurs Watersport Totaal & Maritieme Dagen Zeeland. "Nadat wij intern hadden besloten de beurs te organiseren, omdat die aanvulling op ons programma perfect paste binnen ons beursconcept, zijn we andere partijen gaan benaderen. Zonder uitzondering vonden allen dat dit evenement een extra dimensie aan Zeeland-Waterland zou geven. Volgens de Provincie Zeeland wordt de economie door de beurs geprikkeld om de Zeeuwen bekend te maken met alles wat op watersportgebied mogelijk is binnen hun provincie. De Provincie Zeeland investeert drie jaar lang fors in het project Delta Maritiem. Daarin zijn zowel de Delta Boatshow op Port Zélande als wij opgenomen. De kick-off elfdaagse van dit project start op 6 april met de Delta Boatshow.
Naast de eigen bevolking richten wij ons natuurlijk op iedereen die met Pasen iets aan watersport wil doen. Wij hebben bewust voor die dagen gekozen, omdat de meeste mensen dan vrij zijn en veel watersporters in die periode hun boot in gereedheid brengen voor het nieuwe seizoen."

Maritieme Dagen Zeeland
"Tot vorig jaar werden de Maritieme Dagen Zeeland jaarlijks in Vlissingen gehouden. Nu vormen zij een belangrijk onderdeel van deze beurs", vertelt Jeanet Menheere. 'Carla Wanst heeft die dagen jarenlang georganiseerd en heeft ze als het ware 'mee naar Goes gebracht'. Daardoor hebben wij nu heel wat expertise in huis. Allemaal ingrediënten om een totaal maritiem concept aan te bieden."

Totaalassortiment
Het op Watersport Totaal & Maritieme Dagen Zeeland aanwezige totaalassortiment bestaat uit motorboten, zeiljachten, groot en klein, nieuw en tweedehands, roei- vis- en opblaasboten, trailers, surfartikelen, motoren, zeilen en alle aanverwante zaken zoals watersportkleding. Standfast Yachts BV uit Breskens, die begin maart met hun nieuwe paradepaardje Standfast 43 'HISWA Boot van het jaar 2006' werden, ontbreken natuurlijk niet op deze eerste editie van de beurs.
De bezoeker komt op Watersport Totaal & Maritieme Dagen Zeeland ook meer te weten over vaaropleidingen en de opleidingen aan bijvoorbeeld de Zeevaartschool. Voor de duiksport en surfsport kunnen veel artikelen worden aangeschaft, zoals complete duikuitrustingen en accessoires, en de totale hengelsport met al zijn nevenartikelen.
Voorts biedt de beurs de mogelijkheid, lezingen, workshops en demonstraties bij te wonen. Er staat een reddingboot van de KNRM tentoongesteld en wie een duik wil nemen kan dat in een complete duikuitrusting doen in het speciaal daarvoor bestemde bassin. Voor degene die het liever droog houdt biedt een lezing over de onderwaterwereld in de Oosterschelde dé oplossing. De veiligheid van het duiken wordt belicht door het Universitair Ziekenhuis Antwerpen.
Verder bestaat er de mogelijkheid maritieme schilderijen te bezichtigen of te kopen en de kunst te bewonderen van de Zeeuwse Maritieme musea, het maritieme kunstenaarsplatform en het maritiem erfgoed Zeeland en Vlaanderen.
Er zijn demonstraties vliegvissen en er varen houten miniatuurzeilboten. Het Watersportverbond verzorgt demonstratielessen zeilen.
Ten slotte wordt het geheel afwisselend opgeluisterd door het wereldberoemde Schelde Loodsenkoor en door een accordeonist, onder het genot van alle zilte zaligheden die de Zeeuwse en andere wateren ons bieden.

Ervaar Zeeland
'Mevrouw M. le Roy, gedeputeerde Economische Zaken, Recreatie & Toerisme Provincie Zeeland zal de officiële opening van de beurs verrichten, gevolgd door een aantal toespraken. Daarna mag iedereen ZEELAND ERVAREN!", besluit Jeanet Menheere. De openingstijden zijn: zaterdag 15 april van 10.00 - 18.00 uur, zondag 16 en maandag 17 april van 11.00-18.00 uur.

Watersport Totaal & Maritieme Dagen Zeeland
E-mail: info@zeelandhallen.nl
Internet: www.zeelandhallen.nl


...stimuleert
Terminal goed voor uitstraling Zeeland

...begeleidt
Psychosociale begeleiding voor vrouwen

...spreekt
In 't kort

...werft klanten
Vrouwelijke ondernemers maken elkaar sterk

...kijkt verder
Grenzeloos innoveren

...organiseert
Zeeuws Innovatie Evenement 2006 komt er weer aan

...doet het goed
Zeeuwse export boekt flinke omzetstijging

....oriënteert zich
Internationale Handelsdag in Bergen op Zoom

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...volgt op
OCG is dynamisch ondernemersnetwerk

...wint
Project Tholen wint Ei van Columbus

...pioniert
Peter Pronk van EWT uit Schoondijke: "In China raak je nooit uitgeleerd"

...rijdt
Onderweg

...legt contacten
Succesvol ondernemen tussen eb en vloed

...krijgt bezoek
Hoog bezoek bij JK Z.Vlaanderen

...heeft visie
Samen bouwen aan de toekomst van Zeeland

...presenteert
Dialoog met de klant op WoningExpo Zeeland

...groeit
Hart van Zeeland bouwt aan zijn toekomst

...bloeit
Tuinidee Goes

...zoekt
Beursindex Tuinidee

...heeft heel wat in huis
Initiatiefnemer Woningexpo 2005 ziet volop kansen

...werkt samen
Makelaars zien WoningExpo als kans om Zeeland te promoten

...beleeft
Wonen in een prachtstad

...heeft stijl
Als de consument ons kent, vergeet hij ons nooit meer!

...bezoekt
Beursindex Woningexpo

...verwacht
Sportief Pasen 2006

...bezichtigt
'Boegbeelden' koestert maritiem erfgoed

...ervaart
Campagne voor zeeland als ideaal watersportgebied

...publiceert
Zeeland, visserij en toerisme

...gaat naar
Beursindex Maritiem

...vertegenwoordigt
Wat doet het watersportverbond

...adviseert
"Uw Veiligheid, Vaarkunde en Vaarplezier is Onze Zorg"

...adverteert
Gecombineerd werven in dagblad en op internet

...test
Vaak van doorslaggevende betekenis

...detacheert
Alle krachten bundelen

...neemt uit handen
Meer dan het oplossen van de personeelsvraag

...leidt op
Bouwen aan een toekomst de intermediair voor het bedrijfsleven

...investeert
Het nut van permanente scholing

...spreekt
In 't kort

...selecteert
De juiste persoon op de juiste plek

...vraagt
Hoeveel privacy hebben uw klanten?

...en de milieuregelgeving
Veel aandacht voor milieu bij ontwikkeling