In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
April 2006
File not found.

Investeren in menselijk kapitaal loont
Het nut van permanente scholing

In de hedendaagse maatschappij is het van groot belang, dat werknemers zich blijven scholen. De voornaamste rol die een werkgever in dat proces heeft, is het bieden van de faciliteiten hiervoor. Maar zoals een bekend gezegde al luidt: 'Voor niets gaat de zon op!'. Het moet hem wel iets opleveren. Wat die meerwaarde is voor een onderneming? We legden deze vraag eens voor aan de kersverse directeur van P3 Transfer BV.


Margareth Koevoets.

Na deze functie al vanaf november 2005 op ad interim basis te hebben bekleed, is afgelopen februari Margareth Koevoets officieel als nieuwe directeur aangetreden. Door de jaren heen heeft zij haar sporen al ruimschoots verdiend in het onderwijs, meer specifiek het middelbaar beroepsonderwijs. In haar functie als unit manager 'MBO Dienstverlening' van het Kellebeek College en accountmanager voor de divisie 'Gezondheidszorg & Welzijn' van P3 Transfer heeft ze heel wat ervaring opgedaan met het 'werkend leren'. De intense samenwerking met bedrijven om tezamen een opleiding te creëren waarmee een bedrijf volledig uit de voeten kan, is haar dus niet vreemd. Een ervaring die ze ongetwijfeld meeneemt in haar huidige functie als directeur P3 Transfer.

Maatwerkopleidingen
Dit is in feite de organisatie van ROC West-Brabant waarbinnen alle commerciële activiteiten verenigd zijn. P3 verzorgt opleidingen - binnen een groot aantal sectoren, zowel profit als non-profit - aan het regionale en nationale bedrijfsleven, die zich kenmerken door een op maat gemaakt traject, dat perfect is toegesneden op de specifieke bedrijfssituatie. "Want alleen door het aanbieden van maatwerkopleidingen kunnen wij ondernemers een aantoonbare rendementsverhoging garanderen," aldus Margareth Koevoets. "En dat is ons streven. Je hoort tenslotte maar al te vaak ondernemers uitroepen 'We scholen hier totdat we een ons wegen, maar wat levert het feitelijk op!'. P3 Transfer zet ambities om in resultaat. Door het verbreden van kennis, vaardigheden en competenties halen wij het maximale uit het potentieel van medewerkers en organisaties en stellen mensen in staat het maximale uit hun carriëremogelijkheden te halen."

Coaching
Volgens Margareth Koevoets zijn er een aantal redenen aan te wijzen waarom het voor werkgevers interessant - en zelfs wenselijk is - personeel te laten studeren. "Binnen zowat alle bedrijven en instellingen heerst de overtuiging, dat investeren in personeel rendeert. Verder is het een noodzaak - vooral ook bezien vanuit de kenniseconomie, die zich steeds sneller ontwikkelt - om kennis up-to-date te houden. Het digitale tijdperk is niet meer te stoppen en daar zul je dus simpelweg in mee moeten. Daarnaast speelt in ons land de marktwerking die steeds sterker wordt; de privatisering van allerlei bedrijven. Dat geeft een enorme boost voor het competentiemanagement. Wil je mensen inzetbaar houden, wil je resultaat boeken met je bedrijf dan zul je moeten investeren in het menselijke kapitaal. Ook zie je dat veel productiewerkzaamheden de laatste jaren wegvloeien naar andere landen. Het personeel blijft echter hier, maar wat dan? In al deze gevallen is scholing een belangrijk instrument. Maar zeker ook coaching. Hèt antwoord op de vraag: hoe maak ik mijn mensen in een snelveranderende maatschappij flexibeler, probleemoplossend(er) en resultaatgericht(er)? Samen met het bedrijf wordt er een scan gemaakt, die de eerder verworven competenties aan het daglicht brengt, waarna het traject in werking wordt gezet."

Mission statement
Dat traject levert een organisatie maximaal 'zichtbaar' rendement op. De Ondernemer neemt de proef op de som en klopt eens bij twee bedrijven aan, die onlangs een traject met P3 Transfer gestart zijn en ontdekt al snel dat zij haar ambitieuze mission statement volledig waarmaakt. Binnen Stichting Groenhuysen worden momenteel 125 facilitair medewerkers omgeschoold naar restaurantmedewerker. Het accent ligt hier op het klantgericht werken. P3 heeft hiervoor een volledig maattraject ontwikkeld en combineert het trainingstraject met 'coaching on the job'. Ook bij BP loopt momenteel een traject. Hier heeft P3 Transfer reeds een groot aantal medewerkers geschoold en gediplomeerd binnen het opleidingshuis van BP; BP Academy. Het trainingsaanbod varieert van hospitalitycursussen tot overvalpreventietrainingen. Alle opleidingen worden op maat gemaakt en op locatie door heel Nederland uitgevoerd.

Competentiegerichtheid
Al deze trajecten worden ingezet met het doel de competentiegerichtheid van medewerkers te vergroten, zodat zij méé;r en aantoonbaar bijdragen aan het bedrijfsresultaat," vervolgt Margareth Koevoets. "Maar daarnaast - en dat mag toch zeker niet onderbelicht blijven - is er ook een streven naar tevreden medewerkers. Zij moeten het gevoel hebben erbij te horen, een duidelijke


...stimuleert
Terminal goed voor uitstraling Zeeland

...begeleidt
Psychosociale begeleiding voor vrouwen

...spreekt
In 't kort

...werft klanten
Vrouwelijke ondernemers maken elkaar sterk

...kijkt verder
Grenzeloos innoveren

...organiseert
Zeeuws Innovatie Evenement 2006 komt er weer aan

...doet het goed
Zeeuwse export boekt flinke omzetstijging

....oriënteert zich
Internationale Handelsdag in Bergen op Zoom

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...volgt op
OCG is dynamisch ondernemersnetwerk

...wint
Project Tholen wint Ei van Columbus

...pioniert
Peter Pronk van EWT uit Schoondijke: "In China raak je nooit uitgeleerd"

...rijdt
Onderweg

...legt contacten
Succesvol ondernemen tussen eb en vloed

...krijgt bezoek
Hoog bezoek bij JK Z.Vlaanderen

...heeft visie
Samen bouwen aan de toekomst van Zeeland

...presenteert
Dialoog met de klant op WoningExpo Zeeland

...groeit
Hart van Zeeland bouwt aan zijn toekomst

...bloeit
Tuinidee Goes

...zoekt
Beursindex Tuinidee

...heeft heel wat in huis
Initiatiefnemer Woningexpo 2005 ziet volop kansen

...werkt samen
Makelaars zien WoningExpo als kans om Zeeland te promoten

...beleeft
Wonen in een prachtstad

...heeft stijl
Als de consument ons kent, vergeet hij ons nooit meer!

...bezoekt
Beursindex Woningexpo

...verwacht
Sportief Pasen 2006

...bezichtigt
'Boegbeelden' koestert maritiem erfgoed

...ervaart
Campagne voor zeeland als ideaal watersportgebied

...publiceert
Zeeland, visserij en toerisme

...gaat naar
Beursindex Maritiem

...vertegenwoordigt
Wat doet het watersportverbond

...adviseert
"Uw Veiligheid, Vaarkunde en Vaarplezier is Onze Zorg"

...adverteert
Gecombineerd werven in dagblad en op internet

...test
Vaak van doorslaggevende betekenis

...detacheert
Alle krachten bundelen

...neemt uit handen
Meer dan het oplossen van de personeelsvraag

...leidt op
Bouwen aan een toekomst de intermediair voor het bedrijfsleven

...investeert
Het nut van permanente scholing

...spreekt
In 't kort

...selecteert
De juiste persoon op de juiste plek

...vraagt
Hoeveel privacy hebben uw klanten?

...en de milieuregelgeving
Veel aandacht voor milieu bij ontwikkeling