In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
November 2007
File not found.

prikactie
Uit eten met Karla en Marten

De prikactie van de Provincie Zeeland in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is behoorlijk succesvol gebleken. Ruim honderd bestuurders en ondernemers prikten tijdens de Contacta hun visitekaartje op de grote luchtfoto van Zeeland om zich op die manier aan te melden voor het grote MVO-Event 'Duurzaam = Gewoon Doen'.

door Henk van de Voorde


Gedeputeerde Marten Wiersma (tweede van links), tijdens de MVO-prikactie op de Contacta. Foto: duofoto

GOES - Dit internationale congres vindt plaats op donderdag 27 maart 2008 van 13.00 tot 21.00 uur in de Zeelandhallen. Aan de prikactie was tevens een loterij verbonden. Uit de visitekaartjes werden drie prijswinnaars geloot. Zij worden woensdag 16 januari getrakteerd op een lunch met commissaris van de koningin Karla Peijs en gedeputeerde Marten Wiersma van economie en milieu.
Potentiële deelnemers aan het Congres kunnen een enquêteformulier invullen over MVO. Uit de inzendingen worden eveneens drie 'culinaire' winnaars geselecteerd. De zes winnaars worden donderdag 15 november in Sint-Maartensdijk bekendgemaakt tijdens de laatste bijeenkomst van de nieuwe cursus Duurzaam Ondernemen. Tholen loopt voorop op het gebied van duurzame bedrijvigheid. In februari 2006 legde Tholen beslag op het Ei van Columbus, een landelijke duurzaamheidsprijs. "We moeten aan de slag! Zowel de regering als ons college van Gedeputeerde Staten hebben duurzaamheid, klimaat en innovatie als speerpunten van beleid aangemerkt. Daarom organiseren wij als Provincie het grote internationale evenement: 'Duurzaam = Gewoon Doen!', Zeelands' dag voor duurzaamheid, klimaat en innovatie. Uiteraard is het van belang dat ook de Zeeuwse colleges van B & W deze speerpunten onderschrijven. Zij zijn dan ook van harte uitgenodigd om op 27 maart aanwezig te zijn en een bijdrage te leveren. Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van het stimuleren van de ondernemers, het deelnemen aan het programma of het leveren van ondersteuning. Om zoveel mogelijk ondernemers te stimuleren om volgend jaar ons evenement te bezoeken, waren wij als Provincie Zeeland op de Contacta aanwezig met een promotiestand. Alle potentiële bezoekers van ons evenement werden via de prikactie verzocht om zich op deze ludieke wijze te conformeren aan ons evenement", aldus gedeputeerde Wiersma.

Uniek
Zeeland is een unieke delta met een concentratie van veel industrie in een groen-blauwe oase. "Onze provincie beschikt over een kerncentrale, een conventionele centrale en dankzij de Oosterschelde over het grootste Nationale Park van Nederland. Het is een recreatieprovincie bij uitstek met de meeste zonuren en de altijd aanwezige wind. Desondanks is Zeeland verantwoordelijk voor twintig procent van het Nederlandse energieverbruik. Als de zeespiegel stijgt ten gevolge van de klimaatswijziging heeft dat voor Nederland en België ernstige gevolgen. Als we niets doen. Maar we kunnen het tij nog keren! Zuinig zijn op het land, grondstoffen en energie kun je aan Zeeuwen wel overlaten. Dat is een begin, maar niet meer dan dat. Nederland en België moeten samen aan de bak om het tij te keren. Dat zal wellicht niet meevallen, maar het is tegelijkertijd een geweldige uitdaging voor bestuurders en ondernemers." De Provincie Zeeland wil met een grote wervingscampagne (met flyers, een speciale website, en dergelijke) de weg plaveien voor een evenement in optima forma. Het MVO- congres is bestemd voor mensen die iets willen doen tegen de klimaatverandering. Duurzaam = Gewoon Doen! begint in Zeeland, en moet voor een sneeuwbaleffect zorgen in andere regio's in Nederland en Vlaanderen. Het Event maakt deel uit van een meerjarenplan; een duurzame donderdag op weg naar een zelfde MVO-Congres in Vlaanderen in 2010.

Duurzaamheid
Tijdens het congres vindt de uitreiking plaats van het 'Ei van Columbus', de tweejaarlijkse prijs voor innovatie en duurzaamheid van acht ministeries. 'Zeeland-ambassadeurs', de beste Zeeuwse bedrijven op gebied van MVO, zijn uiteraard aanwezig. Verder zijn er workshops, lezingen en diverse 'eilanden' met stands van allerlei instanties. De Provincie Zeeland voorziet in standaard sponsorpakketten en exposantenpakketten. Voor alle vragen, suggesties en tips kan contact worden opgenomen met:
Provincie Zeeland, duurzaam ondernemen,
Anne-Marie Mol: am.mol@zeeland.nl
Jeanine Feijtel: ja.feijtel@zeeland.nl
of Leo Minnaar: lm.minnaar@zeeland.nl


...repareert
Drukte geeft een bepaalde rust

...promoot
Impuls zet Zeeland op de kaart

...prikt
Uit eten met Karla en Marten

...innoveert
Vernieuwen in goede tijden

...financiert
Gebundelde innovatievouchers maken groot onderzoek TNO mogelijk

...onderzoekt
Brandstofcel geeft fluistersloep de toekomst

...vraagt aan
Innovatievoucher 2007

....informeert
Wat verandert er voor u in 2008?

...bespaart
Zeeuwse ondernemers betalen fors minder aan KvK

...stopt
een onnodige betaling

...zit
De stoel

...bekijkt
de Stand van Zaken

...promoot
Toerisme: meer kwaliteit

...presenteert
Contacta: alle ruimte

...werkt samen
Rotterdam praat weer met Zeeuwse havens

...levert
Zeeuwse wijn voor KLM

...schrijft
de Ondernemer zoekt medewerkers

...creëert
De nieuwe lijn VW bedrijfsauto's

...viert
Zestig jaar VW Transporter

...vervaardigt
Nieuwe compacte bedrijfsauto's van PSA en Fiat

...is rijk uitgerust
Nieuwe Hyundai H300 wordt klapper

...automatiseert
De truck als rijdende computer

...rijdt
Zakelijk onderweg

...combineert
Opel Antara Van: Stijlvolle SUV nu ook als besteller

...lost op
The European Road Transport Show

...introduceert
MAN introduceert sterkste truck

...pakt uit
Renault massaal op BedrijfsautoRAI

...biedt
Ford: Aandacht voor het milieu

...neemt
Foto's uit de heliumballon

...lanceert
Nederland aan deOndernemer.nl

...nomineert
Siringusprijs

...realiseert
Zeeland heeft echte binnenvaarthavens

...traint
In de ban van de veiling

...adviseert
De beurs op voor het goede doel

...vindt
Zeeland moet globalisering omarmen

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...peilt
Experts zijn een stuk optimistischer

...verhuist
Nederlandse bedrijven verhuizen niet zo gauw

...verwacht
Marktherstel vanaf begin 2008