In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
November 2007
File not found.

Contacta
Contacta: alle ruimte

Na 21 edities Contacta is ondernemend Zeeland en omgeving het er roerend over eens: de belangrijkste bedrijvenbeurs van Zuidwest Nederland is volwassen!

door Loes van der Hoeven


GOES - Voor de eerste keer in haar geschiedenis werd Contacta in drie hallen gehouden. Was het in 2006 nog wat schipperen met de vierkante meters vanwege de bouwactiviteiten aan de Zeelandhallen, dit jaar hadden de bijna 300 exposanten alle ruimte om zich te presenteren in de nieuwe Noordzeehal en in de gerenoveerde Oosterschelde- en Westerscheldehal. De deelnemers kwamen voornamelijk uit Zeeland, maar ook uit West-Brabant en de overige Nederlandse provincies en uit België. Er stonden opvallend veel open stands. Daar hadden licht en ruimte vrij spel, wat de presentaties ten goede kwam. Zowel de standhouders als de bezoekers roemden de Noordzeehal, die door zijn enorme hoogte van tien meter een waar eldorado is voor standbouwers. Beursmanager Jeanet Menheere is enthousiast over de nieuwe opzet van het evenement: "Niet alleen het aantal stands was bijna een derde meer dan op de vorige editie van Contacta, ook het aantal bezoekers is enorm gestegen. Kozen in 2006 nog 11.898 personen voor ontmoetingen in positieve zakelijke sfeer op de stands, dit jaar mochten wij 13.900 bezoekers verwelkomen."

Facilitair Management
Deze editie van Contacta stond in het teken van Facilitair Management. Dit kent een enorm en divers takenpakket. Verspreid over de hele beursvloer promootten leveranciers van onder meer kantoormeubelen, automatiseringsproducten, catering, kopieermachines, energie, audiovisuele middelen, archief- en opbergsystemen, bedrijfskleding en drukwerk hun producten. Ook de stands van de facilitaire dienstverleners zoals opleidingsinstituten, advies- en (interim) managementbureaus, schoonmaakbedrijven, organisaties die werken in de zorgsector, onderwijsinstellingen en de overheid werden druk bezocht.

Zonder uitzondering was er grote belangstelling voor alle pleinen en paviljoens. Op het Mediaplein beleefden de bezoekers het ondernemen in Zeeland: live, in theater en op tv. Op Vlissingen Boulevard was het net zo druk als op een mooie zondagmiddag in de stad zelf. Ondernemers zijn er na hun bezoek aan de stand van Go Market Scheldemond van overtuigd dat een stap over de grens met België beslist geen stap in het diepe is. Op de fietsen in de stand van Ride for the Roses beproefden potentiële deelnemers aan de Goese editie van dit prachtige initiatief van Lance Armstrong op 31 augustus 2008, hun talenten. In het mini RBC stadion presenteerden de selectiespelers van de Roosendaalse profvoetbalclub zich voortdurend. Voetballegende Henk Vos, die ooit zijn carrière bij RBC begon en hem daar na diverse omzwervingen dit seizoen zal afsluiten, genoot zichtbaar van het hele beursspektakel. "Contacta is net zoals profvoetbal: dé gelegenheid om in ongedwongen sfeer contacten te leggen en te onderhouden."

Records
De Zeelandhallen zelf waren ook present. Uit hun wand vol posters blijkt dat diverse grote producties inmiddels zijn neergestreken in het evenementencomplex. Er was een run op het restant van de 41.663 champagneglazen van de piramide waarmee de Zeelandhallen tijdens hun officiële opening op 12 september jongstleden een plaatsje in het Guiness World Book of Records behaalde. De opbrengst van de glazen gaat naar de Zeeuwse Olympiade 2008, het evenement waarop mensen met een beperking kennis kunnen maken met diverse sporten. Jeanet Menheere: "Er zijn nog glazen leverbaar: één telefoontje naar de Zeelandhallen is voldoende. Desgewenst kunnen wij ze laten graveren, waarmee ondernemers hun relaties een bijzonder, persoonlijk eindejaarsgeschenk kunnen aanbieden en tegelijkertijd een uniek doel steunen."

www.zeelandhallen.nl


...repareert
Drukte geeft een bepaalde rust

...promoot
Impuls zet Zeeland op de kaart

...prikt
Uit eten met Karla en Marten

...innoveert
Vernieuwen in goede tijden

...financiert
Gebundelde innovatievouchers maken groot onderzoek TNO mogelijk

...onderzoekt
Brandstofcel geeft fluistersloep de toekomst

...vraagt aan
Innovatievoucher 2007

....informeert
Wat verandert er voor u in 2008?

...bespaart
Zeeuwse ondernemers betalen fors minder aan KvK

...stopt
een onnodige betaling

...zit
De stoel

...bekijkt
de Stand van Zaken

...promoot
Toerisme: meer kwaliteit

...presenteert
Contacta: alle ruimte

...werkt samen
Rotterdam praat weer met Zeeuwse havens

...levert
Zeeuwse wijn voor KLM

...schrijft
de Ondernemer zoekt medewerkers

...creëert
De nieuwe lijn VW bedrijfsauto's

...viert
Zestig jaar VW Transporter

...vervaardigt
Nieuwe compacte bedrijfsauto's van PSA en Fiat

...is rijk uitgerust
Nieuwe Hyundai H300 wordt klapper

...automatiseert
De truck als rijdende computer

...rijdt
Zakelijk onderweg

...combineert
Opel Antara Van: Stijlvolle SUV nu ook als besteller

...lost op
The European Road Transport Show

...introduceert
MAN introduceert sterkste truck

...pakt uit
Renault massaal op BedrijfsautoRAI

...biedt
Ford: Aandacht voor het milieu

...neemt
Foto's uit de heliumballon

...lanceert
Nederland aan deOndernemer.nl

...nomineert
Siringusprijs

...realiseert
Zeeland heeft echte binnenvaarthavens

...traint
In de ban van de veiling

...adviseert
De beurs op voor het goede doel

...vindt
Zeeland moet globalisering omarmen

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...peilt
Experts zijn een stuk optimistischer

...verhuist
Nederlandse bedrijven verhuizen niet zo gauw

...verwacht
Marktherstel vanaf begin 2008