In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
November 2007
File not found.

In de ban van de veiling

Met de traditionele veiling van de Junior Kamer Walcheren, op vrijdag 23 november in Hotel Arion aan de Vlissingse boulevard, wordt prima invulling gegeven aan 'learning by doing'. Dit is het aloude credo van Junior Chambers International, de overkoepelende organisatie van de wereldwijde Junior Kamers. De Junior Kamer Walcheren is trainingsorganisatie bij uitstek.

door Henk van de Voorde


Hend Schenkenberg van Mierop, voorzitter JKW commissie 2007.

VLISSINGEN - "In de JKW-commissie komt het motto onder meer tot uiting in de zin van 'kennismaken' met en ervaringen opdoen in een andere tak van sport dan je dagelijkse werk. Bijvoorbeeld dat iemand zonder commerciële ervaring voor de JKW veiling sponsors en kavels aan gaat brengen, of dat iemand zonder financiële achtergrond als penningmeester gaat fungeren. Ieder jaar wordt de JKW-commissie 'ververst' met vele nieuwkomers. De nieuwe mensen hebben andere inzichten en ideeën. Uiteraard is een goede mix van mensen met en zonder ervaring met dit soort grote evenementen een must. Kennis wordt overgedragen en gedeeld en de nieuwelingen zorgen ieder jaar voor een frisse inbreng", aldus voorzitter Hend Schenkenberg van Mierop van de JKW commissie 2007. De preses is in het dagelijks leven werkzaam bij Yacht, een grote speler op het gebied van interim-management. Via deze organisatie kunnen bedrijven tijdelijk een beroep doen op een ervaren manager, bijvoorbeeld voor een sanering, reorganisatie, of het opzetten van een nieuwe bedrijfsactiviteit. De Junior Kamer is een club van ondernemende mensen tot en met 40 jaar. De 40-jarige Hend is bezig met zijn 'afscheidstournee binnen de JK. Ondernemen zit hem in het bloed. "Ondernemen is voor mij het aangaan van uitdagingen en het benutten van kansen die zich zowel zakelijk als privé voordoen. Junior Kamer is daar bij uitstek een goed voorbeeld van. In het dagelijks werkzame leven als interim manager houd ik me bezig met het inrichten van logistieke organisaties en processen ofwel het verbeteren hiervan. De uitdaging in het werken voor Yacht is het leiding kunnen geven aan omvangrijke organisaties c.q. bedrijfsonderdelen en het in betrekkelijk korte tijd bereiken van doelstellingen; gecombineerd met een grote afwisseling in werkomgeving."

Bedrijfsbezoeken
De Junior Kamer Walcheren houdt zich bezig met diverse andere activiteiten, naast de JKW Veiling als megaproject. " Afgelopen tijd hebben we bedrijfsbezoeken gebracht aan De Bierbrouwerij Emelisse in Kortgene en aan de trading room van Delta NV. Ook hebben we van OAZ een training gehad over persoonlijkheid en teamsamenstelling. Verder hebben we een bezoek gebracht aan de Stichting Hoogaars en hun nieuwe werf in Arnemuiden. We gaan binnenkort starten met het project Watertoolkit. De Junior Kamer organiseert dan een projectweek op basisscholen (groep 1 t/m 8) met als onderwerp 'water in de meest brede zin van het woord. Als tegenprestatie wordt van de scholen verwacht dat ze een sponsorloop organiseren. De Junior Kamer zoekt vervolgens een goed doel voor de opbrengst. Dit is overigens een project dat in samenwerking met andere Junior Kamers georganiseerd gaat worden", aldus Schenkenberg van Mierop.

Goede doelen
De opbrengst van de JKW Veiling wordt per traditie aangewend ten bate van drie goede doelen, vertegenwoordigd door hun ambassadeurs. Het goede doel van commissaris van de koningin Karla Peijs is de Alzheimerstichting, van de Vlissingse burgemeester Anneke van Dok het Project (te) Jonge Moeders en van algemeen directeur Peter Boerma van Delta NV is het goede doel de Stichting Palazolli. Er worden vijftig afwisselende en spectaculaire kavels geveild. Men is in de afrondende fase aangaande de kavelomschrijvingen en de sponsoring, maar last minutes zijn nog van harte welkom. De kavelgids met nauwkeurige omschrijvingen van de kavelstukken is in volle voorbereiding. De kaartverkoop start deze maand. Kaarten kunnen tot een dag voor de 23e (de datum van het evenement) aangevraagd worden. Kavelaanbieders en sponsoren kunnen zich melden tot en met de eerste helft oktober. Kaarten zijn te bestellen via info@jkwveiling


...repareert
Drukte geeft een bepaalde rust

...promoot
Impuls zet Zeeland op de kaart

...prikt
Uit eten met Karla en Marten

...innoveert
Vernieuwen in goede tijden

...financiert
Gebundelde innovatievouchers maken groot onderzoek TNO mogelijk

...onderzoekt
Brandstofcel geeft fluistersloep de toekomst

...vraagt aan
Innovatievoucher 2007

....informeert
Wat verandert er voor u in 2008?

...bespaart
Zeeuwse ondernemers betalen fors minder aan KvK

...stopt
een onnodige betaling

...zit
De stoel

...bekijkt
de Stand van Zaken

...promoot
Toerisme: meer kwaliteit

...presenteert
Contacta: alle ruimte

...werkt samen
Rotterdam praat weer met Zeeuwse havens

...levert
Zeeuwse wijn voor KLM

...schrijft
de Ondernemer zoekt medewerkers

...creëert
De nieuwe lijn VW bedrijfsauto's

...viert
Zestig jaar VW Transporter

...vervaardigt
Nieuwe compacte bedrijfsauto's van PSA en Fiat

...is rijk uitgerust
Nieuwe Hyundai H300 wordt klapper

...automatiseert
De truck als rijdende computer

...rijdt
Zakelijk onderweg

...combineert
Opel Antara Van: Stijlvolle SUV nu ook als besteller

...lost op
The European Road Transport Show

...introduceert
MAN introduceert sterkste truck

...pakt uit
Renault massaal op BedrijfsautoRAI

...biedt
Ford: Aandacht voor het milieu

...neemt
Foto's uit de heliumballon

...lanceert
Nederland aan deOndernemer.nl

...nomineert
Siringusprijs

...realiseert
Zeeland heeft echte binnenvaarthavens

...traint
In de ban van de veiling

...adviseert
De beurs op voor het goede doel

...vindt
Zeeland moet globalisering omarmen

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...peilt
Experts zijn een stuk optimistischer

...verhuist
Nederlandse bedrijven verhuizen niet zo gauw

...verwacht
Marktherstel vanaf begin 2008