In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
November 2007
File not found.

De stoel

Naam: Danny Hollestelle (32)
Functie: directeur Koninklijke Hollestelle Groep (KHG) in Goes.
Bedrijf: KHG is een cluster van technische bedrijven: een technische handelsonderneming, een machineconstructie-, kraanbouw- en keur-/certificeringsbedrijf. Er zijn circa tachtig mensen werkzaam.


Tekst: Henk van de Voorde Foto: Willem Mieras

Bijzonderheden: drs ing. Danny Hollestelle is de zesde generatie die het uit 1874 daterende familiebedrijf leidt. De onderneming heeft zich ontwikkeld van hoef- en rijtuigsmederij tot vooruitstrevende technische specialist die voorziet in servicegerichte totaaloplossingen. In 1975 werd het predikaat Koninklijk verstrekt. Hiervoor moet je als zelfstandig bedrijf ten minste honderd jaar bestaan, een vooraanstaande plaats innemen op het vakgebied en van onbesproken gedrag zijn. Na commerciële werktuigbouw aan de HZ in Vlissingen, studeerde Danny bedrijfskunde aan de universiteit van Nyenrode.
Locatie foto: de Stoel staat in de fabriek van Koninklijke Hollestelle op bedrijventerrein De Poel te Goes.

Hoe bevalt deze stoel?
Uitstekend. Deze stoel biedt unieke kansen. Het is een voorrecht om een gevestigd, gezond en divers bedrijf als Koninklijke Hollestelle te leiden. Er liggen nog zoveel mogelijkheden om het bedrijf verder te ontwikkelen.

Op welke stoelen heeft u hiervoor gezeten?
Na mijn studies ben ik met mijn partner Joost van Rooijen voor vijftien maanden naar het buitenland vertrokken om werkervaring op te doen en tegelijkertijd iets van de wereld te zien. Ik heb in Australië een deal kunnen afsluiten met een groot bouwbedrijf inzake de bouw van een automatische containerkraan door Koninklijke Hollestelle. Ruim vijf jaar geleden ben ik begonnen in het bedrijf van mijn ouders. Via een intern traject ben ik in aanraking gekomen met de verschillende facetten van het familiebedrijf. Zo ben ik bedrijfsleider geweest van de divisies Constructie en Kranentechniek, een onmisbare periode. Ik kwam veel in contact met klanten en leveranciers en deed ervaring op in leidinggeven. Begin 2006 ben ik de dagelijkse leiding van het totale bedrijf gaan overnemen van mijn vader. Vanaf 1 januari 2007 ben ik aangesteld als directeur.

Wat betekent het bedrijf voor u?
Heel veel. Het bedrijf biedt een diversiteit aan mogelijkheden. Wij proberen zo optimaal mogelijk in de behoefte van de markt te voorzien met volop ruimte voor individuele ontplooiingsmogelijkheden van de medewerkers. Tegelijkertijd onderkennen we de maatschappelijke functie van het bedrijf. Met een totaal van circa tachtig medewerkers verschaffen we regionale werkgelegenheid van betekenis. Bovendien biedt Koninklijke Hollestelle mij volop ruimte voor persoonlijke ambities en onafhankelijkheid.

Wat betekent u voor het bedrijf?
Met name het bepalen van de lange termijnvisie. De continuïteit van de onderneming staat voorop. Het bedrijfsbelang vereist dat alle neuzen dezelfde richting opstaan. Als het goed gaat met het bedrijf, vertaalt zich dat naar de medewerkers. We groeien als bedrijf om vooruit te gaan. De toekomst van het bedrijf is tegelijkertijd de toekomst van de medewerkers. Techniek is en blijft mensenwerk, zeker in een bedrijf als Hollestelle. Iedere individuele medewerker is een radertje in het geheel en gezamenlijk creëren we totaaloplossingen voor de markt. Het is mijn taak om kaders te scheppen en vertrouwen op te bouwen naar medewerkers, klanten en leveranciers.

Waarover piekert u?
Ik maak me zorgen over ontwikkelingen op grote schaal waar je als bedrijf of individu weinig grip op hebt. Van overheidsbeslissingen tot de veelbesproken krapte op de arbeidsmarkt. Het raakt organisaties en personen. Er stromen te weinig jongeren met een technische opleiding door naar het bedrijfsleven. Daardoor wordt er noodgedwongen in dezelfde vijver gevist. We hebben vorig jaar een aardige slag kunnen maken door het aantrekken van diverse nieuwe medewerkers. Momenteel is er nog ruimte voor constructiebankwerkers en servicemonteurs, als gevolg van uitbreiding van activiteiten en een stukje vergrijzing.

Wanneer bent u het meest in uw element?
Zakelijk gezien, als in samenwerking met de klant een project met succes is voltooid. Het leukste is om via een op maat gesneden pak/dienst/product een relatie met de klant op te bouwen. Persoonlijk, tijdens avontuurlijke reizen. Reizen geeft fysieke afstand en afleiding van het zakendoen. Je leert relativeren en beseffen dat je maar een onderdeeltje bent in een universeel geheel. Joost en ik hebben vier jaar geleden in IJsland twee weken rondgewandeld, volledig afgesloten van de buitenwereld. We liepen over de gletsjers heen in een gebied zonder vegetatie, een soort maanlandschap. Het simpele bestaan, het basic reizen, leidt bij terugkomst tot meer waardering van de gewone gang van zaken.

Als u niet bij Koninklijke Hollestelle werkte, dan..?
Als klein meisje wilde ik later piloot worden. Nu zou ik wellicht iets in de reiswereld gaan doen. Ik zou me dan willen bezighouden met bijzondere op maat gesneden reizen. Vooropgesteld: iets maken, van ontwerp tot eindproduct, spreekt me zeer aan. Als het niet hier zou zijn, dan waarschijnlijk ergens anders.

Waar komt u uw stoel voor uit?
Voor skiën en wandelen. Meerdaagse wandeltochten, zoals in Australië en IJsland, zijn een fantastische manier om een land te leren kennen. Je ziet, hoort en ruikt alles.

Wat is uw ambitie?
Een mooie toekomst tegemoet gaan met Koninklijke Hollestelle. Ik zie heel veel mogelijkheden met het bedrijf. We hebben onlangs samen met Homij een contract gescoord bij Rijkswaterstaat, om gedurende 18 jaar het onderhoud aan de Haringvlietsluis en de Volkeraksluizen te verrichten. Dergelijke projecten wekken vertrouwen op in alle geledingen van het bedrijf.


...repareert
Drukte geeft een bepaalde rust

...promoot
Impuls zet Zeeland op de kaart

...prikt
Uit eten met Karla en Marten

...innoveert
Vernieuwen in goede tijden

...financiert
Gebundelde innovatievouchers maken groot onderzoek TNO mogelijk

...onderzoekt
Brandstofcel geeft fluistersloep de toekomst

...vraagt aan
Innovatievoucher 2007

....informeert
Wat verandert er voor u in 2008?

...bespaart
Zeeuwse ondernemers betalen fors minder aan KvK

...stopt
een onnodige betaling

...zit
De stoel

...bekijkt
de Stand van Zaken

...promoot
Toerisme: meer kwaliteit

...presenteert
Contacta: alle ruimte

...werkt samen
Rotterdam praat weer met Zeeuwse havens

...levert
Zeeuwse wijn voor KLM

...schrijft
de Ondernemer zoekt medewerkers

...creëert
De nieuwe lijn VW bedrijfsauto's

...viert
Zestig jaar VW Transporter

...vervaardigt
Nieuwe compacte bedrijfsauto's van PSA en Fiat

...is rijk uitgerust
Nieuwe Hyundai H300 wordt klapper

...automatiseert
De truck als rijdende computer

...rijdt
Zakelijk onderweg

...combineert
Opel Antara Van: Stijlvolle SUV nu ook als besteller

...lost op
The European Road Transport Show

...introduceert
MAN introduceert sterkste truck

...pakt uit
Renault massaal op BedrijfsautoRAI

...biedt
Ford: Aandacht voor het milieu

...neemt
Foto's uit de heliumballon

...lanceert
Nederland aan deOndernemer.nl

...nomineert
Siringusprijs

...realiseert
Zeeland heeft echte binnenvaarthavens

...traint
In de ban van de veiling

...adviseert
De beurs op voor het goede doel

...vindt
Zeeland moet globalisering omarmen

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...peilt
Experts zijn een stuk optimistischer

...verhuist
Nederlandse bedrijven verhuizen niet zo gauw

...verwacht
Marktherstel vanaf begin 2008