In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
November 2005
File not found.

Met eigen atelier wordt droom werkelijkheid

Voor Matty Meenken is een droom werkelijkheid geworden. Zij opende medio september aan huis in het Klaverpad te Goes haar eigen atelier De Vrolijke Kabouter waarmee ze van haar hobby haar beroep heeft gemaakt.


Matty Meenken uit Goes: ,,Mijn oma zou trots geweest zijn."

Zij houdt zich bezig met het vervaardigen van en de kleinhandel in knuffels, poppen en babycadeautjes. Bovendien verkoopt Matty ook materialen ten behoeve van het maken van babyknuffels en babyspeelgoed. ,,Een paar jaar geleden was ik op een cursus gerold en sindsdien ben ik helemaal verslaafd geraakt aan het maken van poppen en babycadeautjes. Elke seconde van de dag die ik over had, was ik bezig met het maken van poppetjes. Ik had het helemaal te pakken en had een kamer vol met spullen. Je moest echt de provincie uit om deze spullen te kopen. Vandaar dat ik op het idee kwam om een eigen atelier te beginnen. Zelfs in België is er niks op dit gebied, hoorde ik van een mevrouw die onlangs bij mij wat spulletjes kocht", aldus de 39-jarige Matty Meenken. Als klein meisje was ze al creatief en maakte ze poppen voor zichzelf. Later maakte ze babyknuffels en poppen voor haar dochters Dionne (inmiddels 8) en Linsey (6). ,,Van kinds af aan deed ik alles met naald en draad: borduren, haken, breien. Ik heb dat van mijn oma. Zij deed ook van alles op dit gebied en zat vaak achter de naaimachine. Ik heb dan ook de opleiding 'Kostuumnaaien, Couture' gevolgd, de tegenwoordige opleiding Mode & Kleding. Ik heb mijn middenstandsdiploma gehaald, maar deed er verder niks mee. Uiteindelijk begon het toch te kriebelen om voor mezelf te beginnen. Jammer dat mijn oma dit niet meer mee mag maken. Zij zou trots geweest zijn", legt Matty uit.

Sinterklaas
In haar atelier kan men onder andere terecht voor zelfmaakpakketten van babyknuffels en seizoentafels. ,,Deze pakketten bevatten materialen om die spulletjes zelf te maken. Je kan elk seizoen op tafel zetten zoals paddestoelen in de herfst, kerst en sinterklaas in de winter, bloembolletjes in het voorjaar en bloemenkinderen plus een strandtafereeltje in de zomer. De moeders kunnen de spulletjes zelf maken waarna de kinderen met poppetjes en viltfiguurtjes de seizoenen kunnen uitbeelden. Alles staat bij de gebruiksaanwijzing goed beschreven, maar mensen kunnen ook desgewenst samen met mij aan de slag in het atelier. Mocht er veel vraag komen naar deze inloopcursussen, dan zal ik echte workshops gaan geven." Matty verkoopt ook alle materialen los. ,,Ik verkoop allemaal lekker zacht materiaal op natuurbasis zoals flanel, badstof, velours en wolvilt; niks synthetisch. De seizoentafelpoppetjes worden bijvoorbeeld van wolvilt gemaakt en opgevuld met schapenwol." In haar winkel kan men eveneens kant en klare producten kopen, bijvoorbeeld kraamcadeautjes zoals speeldoosjes en luiertaarten. Ze borduurt ook namen en poppetjes op babyartikelen die bij haar verkrijgbaar zijn zoals slabbetjes en badhanddoeken.

De creatieve Goese liet zich onlangs inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Een businessplan liet ze echter achterwege. ,,Daarvoor is het allemaal nog te kleinschalig. Het atelier is vooralsnog zes uur per week open: dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend van half 10 tot half twaalf; buiten deze uren op afspraak. Als de mogelijkheid zich voordoet zal ik uitbreiden, maar als het zo blijft vind ik het ook prima." Deze winter voorziet Matty Meenken eveneens in een eigen webwinkel zodat de spullen van haar atelier ook via internet gekocht kunnen worden.

E-mail: info@devrolijkekabouter.nl
Internet: www.devrolijkekabouter.nl


...vervaardigt
Manifest Duurzame Dynamiek

...droomt
Droom wordt werkelijkheid

...evalueert
Ongedwongen sfeer op Contacta 2005

...verandert
Strategische keuze geeft Unitron impuls

...zoekt
Banen voor partners

...prikkelt
'Als starter zitten ze niet op je te wachten'

...bezoekt
Startersdag op 5 november in Hotel Goes

....start
Aantal starters neemt toe

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...versterkt
Gezamenlijk de economische basis van Zeeland versterken

...verbreedt
Kracht en ontwikkelingskansen van de Zeeuwse economie

...bouwt
Bouwend Nederland, Afdeling Zeeland

...behartigt
Regionale belangenbehartiging steeds belangrijker

...leert
Kwaliteit is bereikbaar voor iedereen

...rijdt
Mercedes-Benz, Renault Laguna en Volkswagen Jetta

...promoot
Zeeland Seaports en ZPPC promoten samen haven

...informeert
Gemoedelijkheid op BOS-infobijeenkomst

...veilt
Tweede JKW-Veiling

...organiseert
Unieke promotie voor Zeeland

...viert
Ondernemend Zeeland wil JM-festijn prolongeren

...spreekt
In 't kort

...verlaagt
Vastgoedsector draait op voor verlaging vennootschapsbelasting