In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
November 2005
File not found.

Zakendoen in ongedwongen sfeer op Contacta 2005

Om precies te zijn 11.449 bezoekers passeerden op 11, 12 en 13 oktober de poorten van de Zeelandhallen te Goes om getuige te zijn van de Contacta 2005. De formule van zakendoen op informele wijze slaat kennelijk aan bij ondernemend Zeeland. Ondanks de tanende Nederlandse economie, zijn de meeste Zeeuwse zakenmensen optimistisch gestemd.

Directeur Jan den Doelder van het dr Binkhorst Eye Center nuttigt samen met enkele collega-ondernemers een glaasje aan de bar van het paviljoen Zeeuws-Vlaanderen. ,,Op deze informele wijze met collega's praten is toch veel gemoedelijker dan telefonisch. Ja, ook wij hebben door de stagnerende economie afgelopen jaar een lichte teruggang geboekt, maar door het aanboren van nieuwe markten hopen we minstens te kunnen stabiliseren. Het Dr. Binkhorst Eye Center heeft bijvoorbeeld onlangs een samenwerkingcontract afgesloten met Roompot Holidays. Door het kunnen aanbieden van een verblijf in een van de Roompot Parken aan de Zeeuwse kust is Oostburg minder ver weg", aldus Den Doelder die vervolgens weer naar zijn stand wandelt. Aldaar is hij in conclaaf met een dame van Roompot Holidays. Bert Flipse, initiatiefnemer van het Automotiveplein, baant zich glunderend een weg door de mensenmassa. ,,Ik ben tevreden. Er is een gezellige ongedwongen sfeer op de Contacta en veel bezoekers weten het automotiveplein te vinden." Het is donderdagavond en de directeur van ZuidWestLease drinkt na een hectische dag even een pilsje met zijn collega's Ben van der Schoor (Trim-Line B.S. Designing) en Rens Jansens (Autofit). ,,Ik vond het dinsdag en woensdag het drukste. Toen waren er ook meer beslissingnemers van bedrijven, onze echte doelgroep. Vandaag zijn er meer particulieren", stelt Van der Schoor. ,,Ik sta zelf voor het eerst op de Contacta. Deze manier van contacten leggen is echt heel goed bevallen. Het gaat er gemoedelijk aan toe. Je stapt gewoon bij iemand de stand binnen. Ik ben er volgend jaar zeker weer. Dat geldt unaniem voor alle deelnemers van het Automotiveplein.

Dit jaar hebben we zelfs bedrijven teleur moeten stellen vanwege de beperkte ruimte. Volgend jaar kunnen we echter de beschikking hebben over een groter paviljoen in de vernieuwde Zeelandhallen", aldus Jansens. Miss Zeeland Tamara Mahassan verrichtte op dinsdag samen met burgemeester Van der Zaag de opening van de Contacta. Tamara, net terug van vakantie in Egypte, wandelt relaxed langs de diverse stands. Ze heeft zelfs een eigen stand waar trots de Miss Zeeland-auto gestald staat.

Het ZVIO-plein beleeft dit jaar de primeur. Leden van de Zeeuwse Vereniging van ICT Ondernemers hebben het druk. Ad Franse en Jean-Marc Dagevos bijvoorbeeld, zijn steeds druk doende met business-to-business-overleg. Hetzelfde geldt onder andere voor manager Deborah van den Bos van Commit en directeur Peter Parree van zijn gelijknamige bedrijf. Vertegenwoordigers van het paviljoen Schouwen-Duiveland ventileren hun visie op innovatief ondernemen, het paviljoen Zeeuws-Vlaanderen presenteert haar bedrijventerreinen en de provincie Zeeland propageert maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Donderdagavond, tegen de klok van elven. De Contacta 2005 is voorbij. ,,Het is wel een apart gevoel vanavond. Het automotiveplein is zo mooi opgebouwd, zonde dat het weer afgebroken moet worden", stelt Ben van der Schoor met weemoed vast.


...vervaardigt
Manifest Duurzame Dynamiek

...droomt
Droom wordt werkelijkheid

...evalueert
Ongedwongen sfeer op Contacta 2005

...verandert
Strategische keuze geeft Unitron impuls

...zoekt
Banen voor partners

...prikkelt
'Als starter zitten ze niet op je te wachten'

...bezoekt
Startersdag op 5 november in Hotel Goes

....start
Aantal starters neemt toe

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...versterkt
Gezamenlijk de economische basis van Zeeland versterken

...verbreedt
Kracht en ontwikkelingskansen van de Zeeuwse economie

...bouwt
Bouwend Nederland, Afdeling Zeeland

...behartigt
Regionale belangenbehartiging steeds belangrijker

...leert
Kwaliteit is bereikbaar voor iedereen

...rijdt
Mercedes-Benz, Renault Laguna en Volkswagen Jetta

...promoot
Zeeland Seaports en ZPPC promoten samen haven

...informeert
Gemoedelijkheid op BOS-infobijeenkomst

...veilt
Tweede JKW-Veiling

...organiseert
Unieke promotie voor Zeeland

...viert
Ondernemend Zeeland wil JM-festijn prolongeren

...spreekt
In 't kort

...verlaagt
Vastgoedsector draait op voor verlaging vennootschapsbelasting