In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
November 2005
File not found.

Gemoedelijkheid troef op BOS-infobijeenkomst

Gemoedelijkheid was troef op de BOS-infobijeenkomst van de Junior Kamer in de Halve Maan brouwerij te Hulst. Burgemeesters, gedeputeerde en hoofdsponsors werden op dinsdag 18 oktober wegwijs gemaakt in de aanloop naar het Business On Stage (BOS) evenement dat plaatsvindt op vrijdag 25 november in het Terneuzense Scheldetheater.


Aanwezigen in de Halve Maan brouwerij, luisterend naar de toespraken.

Landbouwer Martin Thomaes voert dit jaar de BOS-commissie aan. Hij bemerkt een positieve respons op het hoofdthema 'Economische toekomst van Zeeuws-Vlaanderen'. De burgemeesters Jan Lonink (Terneuzen), Jan-Frans Mulder (Hulst) en Jaap Sala (Sluis) gaan op het BOS-podium uitmaken wie van hen de beste visie heeft in het licht van de economische toekomst. Volgens het aanwezige ondernemerspubliek althans. Het is namelijk weer de zaal die bepaalt, via elektronische stemrondes. De burgervaders worden elk op het podium ondersteund door een 'mysteryguest'. Thomaes stelde in de Halve Maan voor dat de burgemeesters een tipje van de sluier zouden oplichten over dit verrassingselement. ,,Wie de toekomstvisie het best op de agenda heeft staan, mag de BOS-Award mee naar zijn gemeentehuis nemen. Burgemeester Sala, mag ik u het woord geven", zei Martin Thomaes. ,,Laat Jan Lonink maar beginnen. Hij is tenslotte burgemeester van de grootste gemeente", repliceerde Sala. ,,Mijn mysteryguest komt van buiten Zeeland en kan zowel wat over de havens vertellen als over de door mij zo gewenste ontwikkelingsmaatschappij die past binnen het provinciaal beleid. Ik denk dat de mysteryguest van Jaap Sala een jonge vrouw is. Hij vindt toch dat er meer vrouwen moeten doorstromen?", zei Lonink. ,,Nee hoor, mijn gast is een man. Hij is ondernemer en komt uit Zeeland. Meer zeg ik er niet over", aldus Sala. Burgemeester Mulder stelde over zijn mysteryguest: ,,Hij kent de streken van de streek en heeft zijn streken."

Landje apart
Met een groot business-to-business-evenement als de BOS wordt Zeeuws-Vlaanderen als geheel gepromoot. Het landje apart is zich allengs als eenheid aan het profileren. De tijd van zeven burgemeesters die elkaar veel misgunden ligt alweer enige jaren achter ons. De verstandhouding tussen de huidige drie eerste burgers is goed. De winst van de BOS-Trofee is dan ook betrekkelijk. ,,Toch, we zijn eigenlijk geen concurrenten van elkaar, maar worden door de BOS wel in die rol gedwongen. Ik wil overigens de commissie feliciteren met de grondige voorbereiding. We worden met de dag zenuwachtiger", liet Jan Lonink zich quasi-serieus ontvallen. Leden van de BOS-commissie gaan binnenkort naar Amsterdam om Astrid Joosten voor te bereiden op haar rol als discussieleider. Samenhang op de bühne is volgens Thomaes desgewenst. ,,Zij moet goed geïnformeerd worden over wat er zo al gebeurt in Zeeuws-Vlaanderen. Zij moet weten wat er speelt. De discussie moet niet van de hak op de tak gaan." Burgemeester Sala: ,,Als ze het net zo doet als Dieuwertje Blok bij het afscheid van de directeur van de woningbouwvereniging in de gemeente Sluis, dan zit het wel goed." Regerend BOS-winnaar Jan den Doelder van het Dr. Binkhorst Eye Center (BEC) hield een toespraak in de Halve Maan. ,,De loodzware BOS-Trofee prijkt uiteraard nog steeds op mijn bureau in Oostburg, in de eerste weken zelfs tussen een groot aantal bloemstukken. Het in de wacht slepen van deze trofee heb ik erg gewaardeerd en is vooral een kroon op het werk van alle medewerkers, die in het belang van onze patiënten topprestaties leveren. Ook het BEC heeft door de stagnerende economie afgelopen jaar een lichte teruggang geboekt, doch door het aanboren van nieuwe markten hopen we minstens te kunnen stabiliseren. Ik ben zeer benieuwd naar de toekomstideeën van de burgemeesters. Zullen ze elkaar gaan beconcurreren? Naar mijn idee niet echt nodig. Iedere gemeente heeft toch zijn eigen specifieke activiteiten zoals op het gebied van bedrijvigheid, industrie, landbouw en recreatie? Een mogelijkheid is een conceptvisie op één gemeente Zeeuws-Vlaanderen. Laten de burgemeesters in ieder geval voornamelijk de positieve kanten van Zeeuws-Vlaanderen belichten."

Mulder, Sala en Lonink gebroederlijk bijeen in het 'burgemeestershoekje'.

Voor het bestellen van kaarten voor de BOS:
Internet: www.bosjuniorkamer.nl


...vervaardigt
Manifest Duurzame Dynamiek

...droomt
Droom wordt werkelijkheid

...evalueert
Ongedwongen sfeer op Contacta 2005

...verandert
Strategische keuze geeft Unitron impuls

...zoekt
Banen voor partners

...prikkelt
'Als starter zitten ze niet op je te wachten'

...bezoekt
Startersdag op 5 november in Hotel Goes

....start
Aantal starters neemt toe

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...versterkt
Gezamenlijk de economische basis van Zeeland versterken

...verbreedt
Kracht en ontwikkelingskansen van de Zeeuwse economie

...bouwt
Bouwend Nederland, Afdeling Zeeland

...behartigt
Regionale belangenbehartiging steeds belangrijker

...leert
Kwaliteit is bereikbaar voor iedereen

...rijdt
Mercedes-Benz, Renault Laguna en Volkswagen Jetta

...promoot
Zeeland Seaports en ZPPC promoten samen haven

...informeert
Gemoedelijkheid op BOS-infobijeenkomst

...veilt
Tweede JKW-Veiling

...organiseert
Unieke promotie voor Zeeland

...viert
Ondernemend Zeeland wil JM-festijn prolongeren

...spreekt
In 't kort

...verlaagt
Vastgoedsector draait op voor verlaging vennootschapsbelasting