In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
November 2005
File not found.

Ondernemend Zeeland wil JM-festijn prolongeren
Wellicht kan 'de Ondernemer' volgend jaar stellen: 'wegens succes geprolongeerd'.


Hans van Breukelen temidden van de lustrumcommissie.

Het feest dat Jong Management Zeeuws-Vlaanderen vorige maand in Sas van Gent vierde, smaakt namelijk naar meer. De managementgame, de bijdrage van Hans van Breukelen en de sfeervolle slotavond bleken garant te staan voor enthousiaste reacties en lovende woorden. Het festijn vond plaats ter ere van het tweede lustrum van JM Zeews-Vlaanderen. Voorzitter Lieneke de Wolf van de lustrumcommissie, in het dagelijks leven regiomanager Brabant/Zeeland bij Werk & Vakmanschap, blikt met genoegen terug op het evenement van en voor zakelijk Zeeland. ,,Er is ons regelmatig de vraag gesteld om hier een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. Dat beschouw ik als een groot compliment en het wordt door ons serieus in overweging genomen." De lustrumdag begon al vroeg in de ochtend; 16 goed voorbereide teams meldden zich om deel te nemen aan een managementgame in het teken van voetbal. Partycentrum de Vlaanderen werd omgetoverd in een promotieruimte voor alle teams. ,,Zij brachten massaal achterwanden, vlaggen, borden, grote foto's en allerhande promotiemateriaal mee. De sfeer zat er meteen goed in en werd alleen maar beter door de spetterende presentaties waarmee elk team zich introduceerde", legt Lieneke de Wolf uit. De teams gingen de strijd met elkaar aan in de Ford van Putten Champions League en vormden een prima dwarsdoorsnede van professioneel Zeeuws-Vlaanderen: Tènce!, ABN Amro, Bliek & Vos, Ernst & Young, Schipper OAZ, Deloitte, Dow Benelux (2 teams), Outokumpu (2 teams), De Feyter, ROC Westerschelde, ondernemersvereniging TLED, een makelaars- en een prominententeam.


Het winnende team.

Strategie
De teams werden verdeeld over drie categorieën: voetbalclubs, zaakwaarnemers en mediavertegenwoordigers. Vervolgens moesten de teams intern hun strategie bepalen en tevens afspraken maken met teams van andere categorieën om zo tot het gewenste resultaat te komen. Bovendien werden, terwijl de game liep, nog allerlei onverwachte elementen en opdrachten ingebracht door het uitvoerende bedrijf LIB Business Games. Het was dan ook een zeer intensieve dag voor de deelnemers. Gedurende de hele game was de sfeer fantastisch. Sommige teams pakten spontaan de microfoon om hun diensten nadrukkelijk onder de aandacht te brengen. Na afloop van de game werd er nog lang nagepraat over strategieën en zaken die anders hadden moeten worden aangepakt. De uiteindelijke overall winnaar werd een team van Dow Benelux. Zij wonnen een verzorgd weekend voor tien personen in Village Scaldia in Hoofdplaat. Daarnaast namen zij de bokaal voor JM TOP Management Team 2005 in ontvangst. ,,Hoe goed de gelegde contacten waren bleek wel tijdens de game: de eerste prijswinnaar Dow maakte bekend dat niet de partners worden meegenomen naar het weekendarrangement, maar het team van Bliek & Vos, de 'partner' waaraan ze de winst mede te danken hadden", vertelt Lieneke de Wolf.


'De Breuk' over bedrijfsleven en topsport.

Hans van Breukelen - de goalie die met PSV in 1988 de Europacup 1 won en tevens in datzelfde jaar goud behaalde met het Oranje van Van Basten, Gullit en Koeman - hield een boeiend en humorvol betoog over motivatie, plezier in je werk en het bereiken van goede resultaten. Hij hield de aanwezigen middels pakkende anekdotes een spiegel voor. Door steeds parallellen te trekken tussen de topsport en het bedrijfsleven, gaf hij de aanwezigen de nodige stof tot nadenken. 'De Breuk' was blij met de geïnteresseerde toehoorders en de spontane reacties die hij kreeg op vragen die hij tijdens zijn betoog aan het publiek stelde. ,,Het was een plezier om dit te mogen doen voor Jong Management Zeeuws Vlaanderen en haar gasten", liet Van Breukelen zich na afloop ontvallen. Na Van Breukelen was het tijd voor een borrel en een heerlijk driegangen buffet in het sfeervol ingerichte Jong Management Dorp. In de sfeerhoeken konden de gasten wijn, bier, bonbons, cocktails en sigaren proeven. Daarna begonnen de DJ's van 538, Rick Romeijn en Niels van Baarle (sidekicks van Edwin Evers) met het draaien van aansprekende muziek en stroomde de dansvloer snel vol.

Internet: www.wiescoort.nl


...vervaardigt
Manifest Duurzame Dynamiek

...droomt
Droom wordt werkelijkheid

...evalueert
Ongedwongen sfeer op Contacta 2005

...verandert
Strategische keuze geeft Unitron impuls

...zoekt
Banen voor partners

...prikkelt
'Als starter zitten ze niet op je te wachten'

...bezoekt
Startersdag op 5 november in Hotel Goes

....start
Aantal starters neemt toe

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...versterkt
Gezamenlijk de economische basis van Zeeland versterken

...verbreedt
Kracht en ontwikkelingskansen van de Zeeuwse economie

...bouwt
Bouwend Nederland, Afdeling Zeeland

...behartigt
Regionale belangenbehartiging steeds belangrijker

...leert
Kwaliteit is bereikbaar voor iedereen

...rijdt
Mercedes-Benz, Renault Laguna en Volkswagen Jetta

...promoot
Zeeland Seaports en ZPPC promoten samen haven

...informeert
Gemoedelijkheid op BOS-infobijeenkomst

...veilt
Tweede JKW-Veiling

...organiseert
Unieke promotie voor Zeeland

...viert
Ondernemend Zeeland wil JM-festijn prolongeren

...spreekt
In 't kort

...verlaagt
Vastgoedsector draait op voor verlaging vennootschapsbelasting