In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
November 2005
File not found.

Veel variatie op 2e JKW-Veiling

Junior Kamer Walcheren presenteert op vrijdag 11 november voor de tweede keer in successie in Grand Hotel Arion te Vlissingen de JKW-veiling voor zakelijk Zeeland. Het evenement, dat verleden jaar 250 bezoekers telde, is wegens succes geprolongeerd. Wel worden nuanceringen aangebracht ten opzichte van verleden jaar. Junior Kamer Walcheren, een club van ondernemende mensen tot 40 jaar, is en blijft namelijk een trainingsorganisatie waarbij ontplooiing van managementcapaciteiten voorop staat.


De JKW-commissie 2005, v.l.n.r: Gaby Huvers-Groen, Richard de Raad, Jéan van Oorschot, Chris Geysels, Ernst Veenstra, Joop Maas en René Boonstra.

,,Dit jaar zal er meer afwisseling plaatsvinden. De JKW-veiling wordt nog meer een evenement dat je aandacht pakt. Het wordt levendiger. We hebben nu meer verrassingselementen ingebouwd. Dat komt ook tot uiting in de veilingkavels zelf. Er worden door ons een aantal verrassingsboxen aangeboden waarvan de kopers niet weten wat erin zit. Er is een beetje sprake van een gokeffect. Dit jaar wordt tevens onder alle kavelkopers iets leuks verloot waarbij men meer kans heeft naarmate men meer kavels heeft gekocht. Hoofdprijs is een stepscooter. Verder zal er ook meer aandacht zijn voor kunst tijdens de veiling. De belangstelling voor de veiling is nog groter dan in 2004", aldus de 39-jarige Jéan van Oorschot uit Vlissingen. Uiteraard wordt al het goede van de eerste JKW-veiling behouden opdat geen afbreuk wordt gedaan aan de drie pijlers waarop het business-to-business-evenement gestoeld is: netwerken, goede doelen en gezelligheid. Aanbieders en vragers van de veilingkavels ontmoeten elkaar weer in een sfeervolle ambiance. Zeeuwse ondernemers bieden producten en diensten aan elkaar aan waarvan de opbrengst ten goede komt aan drie goede doelen die afzonderlijk worden gepromoot door een ambassadeur.

Goede doelen
De ambassadeurs zijn dezelfde als verleden jaar, maar promoten nieuwe goede doelen. Commissaris van de Koningin Wim van Gelder ondersteunt dit jaar vier zorgboerderijen op Walcheren waar mensen met beperkingen kunnen werken: De Drie Linden in Oostkapelle, Hof Reigersberg in Nieuw en St. Joosland, Buyskerke in Zoutelande en Zorgboerderij Pitteperk in Koudekerke. Burgemeester Anneke van Dok-van Weele faciliteert Vlissingen's zusterstad Ambon op de Molukken met een basisschool-project. Zij bezocht in september Ambon en maakte kennis met de leerlingen en medewerkers van basisschool Negeri Latihan. De school is als gevolg van de politieke onlusten op het eiland volledig verwoest. De school wordt via het project met name ondersteund op het gebied van kennisoverdracht. Directeur David Luteijn van Delta NV ondersteunt Birgada de la Luz. Dit is een Zeeuwse stichting die zich ontfermt over de kansarme kinderen in de sloppenwijken aan de Noordkust van de Dominicaanse Republiek. Honderden kinderen worden pedagogisch en didactisch begeleid. Met deze hulp tracht de stichting de kinderen meer perspectief op een baan in bijvoorbeeld het toerisme te bieden, zodat ze niet hoeven te leven van criminaliteit of prostitutie. De drie ambassadeurs vormen gezamenlijk weer het veilingbestuur. Het ene goede doel kan veel meer opbrengst genereren dan het andere goede doel. De hoogste bieder bepaalt namelijk telkens naar welk goed doel 50 procent van de opbrengst van het betreffende kavelstuk gaat. De overige goede doelen krijgen dan ieder 25 procent. Vorig jaar was de totale opbrengst 27.000 euro waarvan met 12.750 euro het goede doel van Luteijn, de stichting Palazzoli, verreweg het meeste opleverde. De ervaren Ab Verhage is wederom veilingmeester en mevrouw Buys is opnieuw toezichthouder.


Commissievoorzitter Jéan van Oorschot: ,,Meer verrassende elementen en afwisseling op de veiling."

,,Aan bepaalde 'hamerstukken' wordt er dit jaar wat meer aandacht besteed. 'Specials' worden er wat meer uitgelicht. Zo biedt Zwartepoorte uit Goes voor een dag een Rolls Royce met chauffeur aan en stelt Challange Team Zeeland liefhebbers in de gelegenheid om een dag te zeilen op de Oosterschelde inclusief gastheer/schipper. Skydive Zeeland biedt een tandem-parachutesprong aan over het fraaie Zeeuwse landschap en Duinpark Het Kustlicht uit Zoutelande presenteert zelfs een superkavel in de vorm van een vakantie van twee weken in een luxueus appartement op Bonaire. Overigens kan men ook dit jaar weer bieden op een pagina in het business-to-business-blad 'de Ondernemer'. 'Superhoofdsponsor' is Jumbo Offset uit Goes dat weer gratis een fraai veilingboek heeft gecreëerd. Overige hoofdsponsors zijn Arbo Unie, Arion Hotel Vlissingen, Delta NV, Kielgast Vario, Overkappingstechniek BV en Schipper Accountants. De veiling is uiteraard niet het enige project van Junior Kamer Walcheren. Men organiseert dit jaar voor de vierde keer in successie de kerstactie. Deze vindt plaats op zaterdag 17 december. Aan bezoekers van het centrum van Middelburg wordt gevraagd om cadeautjes te kopen die ten goede komen aan kinderen die het moeilijker hebben dan hun leeftijdgenootjes in Nederland.

Kaarten voor de JKW-Veiling kunnen besteld worden voor 65 euro per stuk, inclusief driegangendiner, via www.jkwveiling.nl


...vervaardigt
Manifest Duurzame Dynamiek

...droomt
Droom wordt werkelijkheid

...evalueert
Ongedwongen sfeer op Contacta 2005

...verandert
Strategische keuze geeft Unitron impuls

...zoekt
Banen voor partners

...prikkelt
'Als starter zitten ze niet op je te wachten'

...bezoekt
Startersdag op 5 november in Hotel Goes

....start
Aantal starters neemt toe

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...versterkt
Gezamenlijk de economische basis van Zeeland versterken

...verbreedt
Kracht en ontwikkelingskansen van de Zeeuwse economie

...bouwt
Bouwend Nederland, Afdeling Zeeland

...behartigt
Regionale belangenbehartiging steeds belangrijker

...leert
Kwaliteit is bereikbaar voor iedereen

...rijdt
Mercedes-Benz, Renault Laguna en Volkswagen Jetta

...promoot
Zeeland Seaports en ZPPC promoten samen haven

...informeert
Gemoedelijkheid op BOS-infobijeenkomst

...veilt
Tweede JKW-Veiling

...organiseert
Unieke promotie voor Zeeland

...viert
Ondernemend Zeeland wil JM-festijn prolongeren

...spreekt
In 't kort

...verlaagt
Vastgoedsector draait op voor verlaging vennootschapsbelasting