In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juni 2006
File not found.

Passie voor cyclisme

In aanwezigheid van oud-Tour de France-winnaar Jan Janssen en burgemeester Koos Schouwenaar vond op vrijdag 21 april de ofíciële opening plaats van Minnaar Wielersport aan de Veerseweg te Middelburg.


Maurice Minnaar: „Ik bouw de fietsen op naar de wensen van de klanten."

De luxe zaak voorziet in verkoop, onderhoud en reparatie van race- en sportfietsen en mountainbikes. Tevens verkoopt hij aanverwante artikelen als kleding, helmen, schoenen, sportvoeding en massageproducten. Zo biedt hij een totaalpakket aan en kan hij in principe iedere sportieve fietser op weg helpen. Voor de 21-jarige Maurice Minaar is daarme een ultieme wens in vervulling gegaan. De Middelburger is zelf actief wielrenner en reed de laatste jaren met een amateur-A-licentie van de KNWU wedstrijden in Nederland en België. Vanwege het zelfstandig ondernemerschap heeft hij het koersen op een lager pitje gezet. Wel rijdt hij met een TMZ-licentie nog kermiskoersen en omlopen, voornamelijk in Vlaanderen. Van het een kwam het ander voor de jonge ondernemer. Al vanaf zijn dertiende, toen hij lid werd van de Zeeuwse Ren en Tourclub Theo Middelkamp, is Maurice graag in de weer met alles wat met (race)fietsen te maken heeft. Al vrij snel begon hij met het zelf prepareren van zijn racefietsen en het vlechten van wielen. „Op een gegeven moment ging ik vanuit de garagebox thuis ook onderhoud en reparaties voor mensen in mijn naaste omgeving verrichten. Daardoor heb ik al de nodige contacten gelegd voor mijn nieuwe zaak. Het is geen sprong in het diepe. De basis is al gelegd, mede doordat ik als mecanicien regelmatig mee ga naar wedstrijden en toertochten. Om mijn vaardigheden op dit vlak te vergroten en ook op technisch gebied gediplomeerd te zijn, heb ik naast het ROC de tweejarige opleiding Fietstechniek gevolgd aan de Vlaamse Wielerschool. Mijn docenten waren Eric van Lancker en Mario de Clercq," aldus Maurice Minnaar die in 1998 districtskampioen Zuid-West-Nederland werd, de Internationale Jeugdtoer Buitenlust op zijn naam schreef en tot de derde plaats reikte bij de nationale titelstrijd.

Recht uit het hart
Maurice runt de zaak helemaal in zijn eentje. Als rechtgeaarde wielrenner ziet hij afzien juist als een deugd. Bovendien boeit hem de techniek van de diverse soorten fietsen in hoge mate. Zijn liefde voor het vak is recht uit het hart gegrepen en zijn nieuwe zaak ademt dan ook passie voor het cyclisme uit. Corebusiness vormen de fietsen op maat. „Ik bouw de fietsen op naar de wens van de klant. Met een frame op maat, bijpassende onderdelen en fabriekswielen of handgemaakte wielen. Wielen kan ik maken zoals de klant het zelf wil. Ambachtelijk wielen vlechten is het mooiste dat er is. Ik neem de tijd om perfecte wielen tot stand te brengen", verklaart de jonge ondernemer die een jaar geleden de opleiding Internationale handel en groothandel afrondde aan het ROC Zeeland te Middelburg.

Jan Janssen, Maurice Minnaar, burgemeester Schouwenaar en mevrouw Janssen (v.l.n.r.) bij de opening van de nieuwe zaak.

Het werkgebied van Maurice Minnaar is Zeeland en Vlaanderen. Leidraad vormt een goed doortimmerd ondernemingsplan, inclusief een demografisch hoofdstuk waarin staat dat een specialistische zaak als de zijne in een duidelijke regionale behoefte voorziet. „Belangrijk is om goed je visie, drijfveren, doelen en doelgroep plus het financiële plaatje in kaart te brengen. Gelukkig heb ik bij het realiseren van mijn plannen alle steun en medewerking gekregen van de Kamer van Koophandel, de Belastingdienst en vooral ook van de Rabobank."


...verenigt
OCG optimistisch over Zeeuwse economie

...verkoopt
Passie voor cyclisme

...organiseert
Provincie zoekt draagvlak voor promotie van Zeeland

...inspireert
Kom en ZIE, innoveren doe je samen!

...innoveert
De innovatieprijs van Zeeland

...promoot
'Een goed klantenbestand is goud waard'

...maakt kennis met
Netwerk voor de Zeeuwse detailhandel

...loodst
Handleiding helpt ondernemers door procedures

....debatteert
Economie van Zeeland presteert opmerkelijk goed

...ontmoet
'De Ondernemer' exclusieve Mediapartner Contacta 2006

...rijdt
Zakelijk onderweg

...werkt samen
Revitalisatie Smokkelhoek gevierd met Open Dag

...loopt risico
Hoe veilig is uw Zeeuwse bedrijf ?

...veilt
3e JKW Veiling Vlissingen

...bespreekt
Makelaars in gesprek met 'de Ondernemer'

...huurt flexibel
Toenemende vraag naar flexibele bedrijfsruimte

...onderzoekt
Gevolgen bouwenquête: vertrouwen en imago geschaad

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...kiest voor nieuw
Vraag naar nieuwbouw bedrijfsruimte groeit

...concludeert
Prinslandse Polder voor grootschalige glastuinbouw

...profiteert
Aanvangsrendementen voor commercieel vastgoed verder gedaald

...vindt mogelijkheden
Ondernemer op het platteland