In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juni 2006
File not found.

Kom en ZIE, innoveren doe je samen!

Het Zeeuws Innovatie Evenement, editie 2006 staat voor de deur. Het programma is rond, het aantal aanmeldingen loopt gestaag op en de nominaties voor de Emergo zijn bekend. Syntens en de Hogeschool Zeeland zijn dan ook gepast trots op deze derde uitvoering van het ZIE.

Wim van Gelder, Commissaris van de Koningin voor Zeeland, zal het ZIE 2006 om half twee openen. Centraal in het programma staat het innovatiesymposium. De deelnemers kunnen kiezen uit negen verschillende workshops die gerelateerd zijn aan de vijf voor Zeeland belangrijke economische sectoren waar kansen liggen: logistiek, aquacultuur, watermanagement, kusttoerisme en wooneconomie, en maintenance in de procesindustrie. Deze hoofdthema's vallen onder het Akkoord Zeeuwse Kenniseconomie dat door de Zeeuwse ondernemers, het onderwijs en de overheid is afgesloten.

Verdieping
Syntens en de Hogeschool Zeeland (HZ) hebben er dit jaar voor gekozen om de onderwerpen van het innovatiesymposium te verdiepen. Hierdoor moeten de deelnemers een goed beeld krijgen van de trends, ontwikkelingen en huidige stand van zaken, en worden zij geïnspireerd ook zelf met innovatie binnen dit thema aan de slag te gaan.
De workshops worden zowel door docenten van de Hogeschool Zeeland, als door adviseurs van Syntens en deskundigen uit het betreffende werkveld ingevuld.
Overigens kunnen ondernemers ondersteuning krijgen van een Syntensadviseur of van een lectoraat van de HZ als zij een innovatief idee hebben dat aansluit op één van deze ontwikkelingen.
Aanmelden voor een workshop van het ZIE 2006 kan heel eenvoudig via www.zie.nu; er zijn geen kosten aan verbonden.

Oil & Vinegar
Inspiratie krijgen de deelnemers ook door de beeldende verhalen van John Blogg, oprichter van de succesvolle en wereldwijde Oil & Vinegar franchiseorganisatie. Innovatief ondernemerschap en het juist aanvoelen van de markt, tegen alle prognoses in, zijn de factoren waarmee Blogg zijn organisatie heeft weten op te bouwen.
Een andere, wellicht meer bekende inspirator is Loek Hermans. Als voorzitter van MKB Nederland deelt hij met de aanwezigen tijdens het ZIE 2006 zijn passie voor innovatie en ondernemerschap. Ben Tiggelaar is de dagvoorzitter die er voor zorgt dat alles in goede banen geleid wordt.
Inmiddels zijn de drie kandidaten voor de Emergo 2006, de Zeeuwse innovatieprijs, bekend. Elders op deze pagina wordt daar aandacht aan besteed.

Prikkelz
En om scherp de netwerkborrel in te gaan, rondt cabaretgroep Prikkelz de middag af. Luc de Graaf en Rob Koops weten wat prikkels zijn, zij doen niets liever dan deze uit te delen om mensen in beweging te krijgen. Veranderingen en vernieuwingen zullen zo soepeler verlopen, weerstanden nemen af en het leven wordt een stuk plezieriger.

Meer informatie
Het ZIE 2006 wordt op donderdag 15 juni gehouden van 13.00 tot 18.00 uur. De locatie is de Hogeschool Zeeland, Edisonweg 4, Vlissingen.
Het evenement is gratis toegankelijk. Aanmelden is wel noodzakelijk. Dit kan op www.zie.nu. Op deze site is ook de inhoud van de negen workshops te vinden.


...verenigt
OCG optimistisch over Zeeuwse economie

...verkoopt
Passie voor cyclisme

...organiseert
Provincie zoekt draagvlak voor promotie van Zeeland

...inspireert
Kom en ZIE, innoveren doe je samen!

...innoveert
De innovatieprijs van Zeeland

...promoot
'Een goed klantenbestand is goud waard'

...maakt kennis met
Netwerk voor de Zeeuwse detailhandel

...loodst
Handleiding helpt ondernemers door procedures

....debatteert
Economie van Zeeland presteert opmerkelijk goed

...ontmoet
'De Ondernemer' exclusieve Mediapartner Contacta 2006

...rijdt
Zakelijk onderweg

...werkt samen
Revitalisatie Smokkelhoek gevierd met Open Dag

...loopt risico
Hoe veilig is uw Zeeuwse bedrijf ?

...veilt
3e JKW Veiling Vlissingen

...bespreekt
Makelaars in gesprek met 'de Ondernemer'

...huurt flexibel
Toenemende vraag naar flexibele bedrijfsruimte

...onderzoekt
Gevolgen bouwenquête: vertrouwen en imago geschaad

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...kiest voor nieuw
Vraag naar nieuwbouw bedrijfsruimte groeit

...concludeert
Prinslandse Polder voor grootschalige glastuinbouw

...profiteert
Aanvangsrendementen voor commercieel vastgoed verder gedaald

...vindt mogelijkheden
Ondernemer op het platteland