In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Februari 2007
File not found.

Ondernemers zorgen uit handen nemen

Raymond Versloot en zijn compagnon Paul Barendregt waagden eind vorig jaar de sprong in het diepe en begonnen voor zichzelf met het bedrijf FOX Parkbeheer. Kernactiviteit is ontzorgen. Opdrachtgevers, ondernemers, provincies, gemeenten en instellingen, worden zorg uit handen genomen bij beheer en onderhoud van bedrijf of organisatie en haar omgeving. Het startend bedrijf opereert vanuit een fraaie kantoorvilla in Park Veldzigt te Middelburg.


Raymond Versloot: „We zijn capabel genoeg om een organisatie neer te zetten die ook rendabel is."

„Het opstarten van ons eigen bedrijf heeft de nodige investeringen met zich meegebracht, maar dat was volgens ons noodzakelijk om ons zo optimaal mogelijk te profileren. We hebben onszelf twee jaar de tijd gegeven. Ik denk dat we capabel genoeg zijn om binnen die tijd een organisatie neer te zetten die ook rendabel is. Medio oktober waren we bij de notaris en inmiddels zijn de eerste offertes de deur uit. In januari zijn we actief gestart met acquisitie. Wij richten ons bijvoorbeeld op gezamenlijke inkoop voor ondernemersverenigingen, van onder andere schoonmaak- en hovenierswerkzaamheden. We hebben al enkele opdrachten binnen zoals van een ondernemersvereniging uit Bergen op Zoom in het kader van schaalvergroting van de Laan van Hildernisse", aldus de 34-jarige Raymond Versloot. De Middelburger is eigenlijk afkomstig uit Apeldoorn, volgde een civieltechnische opleiding op Larestijn in Velp, en ontdekte Zeeland als vakantieparadijs. Deze regio beviel zo goed, dat hij ondertussen alweer geruime tijd woonachtig en werkzaam is in Zeeland. Zijn 30-jarige kompaan Paul Barendregt komt uit Oud Beijerland en doorliep na de HTS in Dordrecht een studie bedrijfskunde aan de universiteit van Nyenrode.

„Ik ben een aantal jaren in loondienst werkzaam geweest, onder andere als projectmanager. Het zelfstandig ondernemerschap ligt me beter, omdat je dan veel meer zelf de koers kan bepalen. Die vrijheid heb ik nodig. Op een gegeven moment dacht ik: 'het is mooi geweest'.

Ik heb mijn contract verscheurd en ging voor mezelf beginnen. Ons bedrijf is gespecialiseerd in parkmanagement en daarbij richten we ons niet op primaire taken, maar op secundaire processen. Wij willen ondernemers zorg uit handen nemen zodat hij zich bezig kan houden met zijn corebusiness. Veel bedrijven hebben een facilitair manager in dienst, iemand die tijdens kantoren veelal tijd over heeft, maar die je juist mist als hij vrij is. Wij vormen een soort helpdesk die 24 uur per dag beschikbaar is voor de klant. Het maakt niet uit wat er aan de hand is. Toilet verstopt, steen door de ruit, defecte verwarming: bel FOX en wij zorgen voor de juiste persoon op de juiste plaats", vertelt Paul Barendregt.

Optimaliseren
Bij het prille, maar professionele bedrijf, werken inmiddels een vijftal mensen waaronder enkele stagiaires van de Hogeschool Zeeland. Per 1 februari is met een stagiair van de HZ een officiële arbeidsovereenkomst aangegaan. „In Bergen op Zoom zijn we met het beheer van een kantorenpark bezig: bewegwijzering, coördineren van afvalstromen, schoonmaken van ramen, gevelreiniging, etcetera.


Paul Barendregt: „Wij durven onze nek uit te steken."

Met de gemeente Middelburg en de Middelburgse Bedrijven Club (MBC) zijn we in onderhandeling in het kader van het optimaliseren van de bedrijventerreinen. Wij zijn sterk in facilitaire dienstverlening zoals op het gebied van infrastructuur, bekabeling, veiligheid, groenvoorziening, schilderwerk en dergelijke.

Onze aanpak leidt tot kostenbesparingen, een positieve invloed op de kwaliteit van de omgeving, een beter imago van de bedrijventerreinen en waardevastheid van onroerend goed", stelt Versloot. „Wij blijven niet hangen in het schrijven van rapporten, maar ondernemen concreet actie. Wij durven onze nek uit te steken om de omgeving van bedrijven en instellingen te optimaliseren. Onze missie is niet alleen om aanspreekpunt te zijn voor het bedrijfsleven in Middelburg, maar ook voor Schouwen-Duiveland, Vlissingen, Goes, Terneuzen, enzovoorts. Tijdens de Contacta in Goes hebben we diverse contacten gelegd met verschillende bedrijven, Zeeland Seaports, de provincie Zeeland en diverse gemeenten. We hebben er vertrouwen in dat onze acquisitie zijn vruchten zal afwerpen", aldus Barendregt.

Internet: www.foxparkbeheer.nl


...beslist
Zeeland mag de boot niet missen!

...ontzorgt
Ondernemers zorgen uit handen nemen

...investeert
Zeeuws bedrijfsleven moet durven investeren

...moderniseert
Open source software in het MKB: onbekend maakt onbemind

...breid uit
"Op half uur rijden zitten tal van interessante bedrijven"

...helpt
Peterbedrijf helpt Zeeuwse en Vlaamse ondernemer

...groeit
Gemeente van contrasten

....communiceert
Succes trekt succes aan

...stimuleert
Stimuleren van bedrijvigheid en werkgelegenheid in Zeeland

...leert
De sleutel tot continuiteit

...adviseert
De Beleggingsadviseurs

...varieert
Veel variatie op Java Comedy Night

...word ingezet
Zeeland Seaports zet in op containerterminal

...rijdt
Mercedes-Benz 320 CDI 4-matic

...verbouwt
NVB: 'Meer bedrijven willen verhuizen of verbouwen''

...draagt over
Pand familiebedrijf vrij van overdrachtsbelasting