In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Februari 2007
File not found.

Kamer van Koophandel Zeeland
Jean Marc Dagevos van PreSoft Information Systems uit Goes

"Op half uur rijden zitten tal van interessante bedrijven"

De in eigen huis ontwikkelde software voor management dashboards is voor Jean Marc Dagevos van PreSoft Information Systems het begin van een succesvolle onderneming. Tal van Nederlandse organisaties werken inmiddels met deze of andere applicaties van PreSoft. De wetenschap dat op een half uur rijden, aan de andere kant van de grens, tal van interessante bedrijven gevestigd zijn, is voor Dagevos reden om deel te nemen aan Go Market Scheldemond. "Welke kansen liggen er en hoe kunnen wij deze benutten."


Jean Marc Dagevos: "Misschien loop ik tijdens het project Go Market tegen de juiste man of vrouw aan om onze zaken aan de andere kant van de grens op te pakken." Foto: Willem Mieras.

PreSoft Information Systems richt zich op software en internetapplicaties. Dit loopt uiteen van eenvoudige websites tot complexe informatiesystemen. Zo ontwikkelt PreSoft voor het onderdeel digitale recherche van de Nederlandse politie een bedrijfsinformatiesysteem waarbij gebruik wordt gemaakt van internettechnologie. De werkzaamheden van PreSoft verschuiven steeds meer richting maatwerk. Door deze verbreding is het bedrijf ook in de eigen regio actief, zoals bij Stichting Werkt voor Ouderen, Scheepswerf Reimerswaal en ZeelandNet .

Vlaamse markt
Een aantal jaar geleden zet Dagevos voorzichtig zijn eerste schreden op de Vlaamse markt. Twee Vlaamse consultants gaan met de software van PreSoft de boer op. "Ik had hier best een goed gevoel bij maar de samenwerking tussen deze consultants onderling viel vroegtijdig uit elkaar." Dit tekent direct het einde van dit kortstondige Vlaamse avontuur. Dagevos maakt echter wel kennis met de Vlaamse manier van werken. "Zij willen alles zeer formeel regelen en zaken vooraf tot in de puntjes vastleggen. Heel anders dan de Nederlandse consultants waarmee we samenwerken." Nu Go Market Scheldemond voorbij komt, is dat voor Dagevos een mooie aanleiding om zich goed in Vlaanderen te verdiepen. "Kan ik gelijk eens kijken of het gebruikelijk is om alles zo formeel te regelen."

Verwachtingen
Go Market Scheldemond dwingt Dagevos om tijd en aandacht te schenken aan Vlaanderen en bewust na te denken over de keuze om daar wel of niet aan de slag te gaan. "Ik wil graag weten hoe de markt in elkaar zit, welke partijen er actief zijn en op welke manier PreSoft een rol zou kunnen spelen. Mocht zich een kans voordoen, dan komen we goed beslagen te ijs." Een bijkomend voordeel vindt Dagevos het netwerk waarmee hij in contact komt. "Misschien loop ik tijdens het project tegen de juiste man of vrouw aan om onze zaken aan de andere kant van de grens op te pakken."

Kamer van Koophandel voor Zeeland
Kantoor Middelburg
Buitenruststraat 225
Postbus 6004
4330 LA Middelburg
Tel.: (0118) 67 35 00
Fax: (0118) 67 35 47

Kantoor Terneuzen
Schuttershofweg 1
Postbus 1034
4530 GA Terneuzen
Tel.: (0118) 67 35 00
Fax: (0118) 67 35 46

E-mail: info@zeeland.kvk.nl
Internet: www.zeeland.kvk.nl


...beslist
Zeeland mag de boot niet missen!

...ontzorgt
Ondernemers zorgen uit handen nemen

...investeert
Zeeuws bedrijfsleven moet durven investeren

...moderniseert
Open source software in het MKB: onbekend maakt onbemind

...breid uit
"Op half uur rijden zitten tal van interessante bedrijven"

...helpt
Peterbedrijf helpt Zeeuwse en Vlaamse ondernemer

...groeit
Gemeente van contrasten

....communiceert
Succes trekt succes aan

...stimuleert
Stimuleren van bedrijvigheid en werkgelegenheid in Zeeland

...leert
De sleutel tot continuiteit

...adviseert
De Beleggingsadviseurs

...varieert
Veel variatie op Java Comedy Night

...word ingezet
Zeeland Seaports zet in op containerterminal

...rijdt
Mercedes-Benz 320 CDI 4-matic

...verbouwt
NVB: 'Meer bedrijven willen verhuizen of verbouwen''

...draagt over
Pand familiebedrijf vrij van overdrachtsbelasting