In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Februari 2007
File not found.

Zeeland Seaports zet in op containerterminal
Zeeland Seaports zet in op containerterminal

De wereldwijde containerisatie is aan de Zeeuwse havens vooralsnog niet besteed. Vandaar dat het havenschap Zeeland Seaports en Zeeland Port Promotion Council algehele consensus bepleiten voor de noodzaak van de Westerschelde Container Terminal.Dit was de kern van de boodschap van Zeeland Seaports en ZPPC tijdens de drukbezochte oudejaarsbijeenkomst in de Abdij te Middelburg. Enkele honderden representanten uit het Zeeuwse bedrijfsleven waren aanwezig: vanuit de havenbedrijven, maar tevens in grote getale uit de industriële en dienstverlenende sector. Hoewel het containervervoer in de haven van Vlissingen is gestegen met bijna dertig procent, is het containervervoer van Zeeland Seaports nog altijd gering.

„Zeeland Seaports is zich ervan bewust dat de komende tijd volop moet worden ingezet om de groeiende containermarkt te kunnen faciliteren. Vandaar dat wordt ingezet op de aanleg van de Westerschelde Container Terminal, terwijl in bestaand havengebied ook de mogelijkheid voor het aanleggen van faciliteiten wordt gestimuleerd. Een voorbeeld hiervan is de ontwikkeling van de Scaldiahaven waar de combinatie van de bedrijven Sea Invest en Zuidnatie in 2008 een multipurpose terminal in gebruik zal nemen", aldus voorzitter Maria Le Roy en directeur Hans van der Hart van Zeeland Seaports. In 2006 is door Zeeland Seaports 57 hectare grond uitgegeven, onder andere aan Cobelfret, Finsa, Biox en Vos Logistics.

De ontwikkeling van de Axelse Vlakte is naast de WCT een van de belangrijke speerpunten van het havenschap. De kanaalzone is namelijk door het ministerie aangewezen als grootschalig glastuinbouwontwikkelingsgebied. Bovendien is er ook ruimte voor andere bedrijvigheid. Zo zal dit jaar het Duitse bedrijf Alpha Calcit neerstrijken op de Axelse Vlakte. Met andere bedrijven bevinden de onderhandelingen zich in een vergevorderd stadium.

Om zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de toenemende interesse, heeft Zeeland Seaports besloten om de Autrichehaven bij de Axelse Vlakte te verlengen met 800 meter. Op de Middelburgse bijeenkomst werden ook de jaarcijfers van de havens van Terneuzen en Vlissingen bekendgemaakt. De goederenoverslag is in 2006 licht gedaald tot 30,14 miljoen zeevracht. Het onderhoud aan de kolencentrale in het Sloegebied is daar volgens het havenschap debet aan, anders zou de overslag in de Zeeuwse havens met een procent zijn toegenomen. Na het officiële gedeelte keuvelden velen onder het genot van een hapje en een drankje even bij over het afgelopen jaar.

...beslist
Zeeland mag de boot niet missen!

...ontzorgt
Ondernemers zorgen uit handen nemen

...investeert
Zeeuws bedrijfsleven moet durven investeren

...moderniseert
Open source software in het MKB: onbekend maakt onbemind

...breid uit
"Op half uur rijden zitten tal van interessante bedrijven"

...helpt
Peterbedrijf helpt Zeeuwse en Vlaamse ondernemer

...groeit
Gemeente van contrasten

....communiceert
Succes trekt succes aan

...stimuleert
Stimuleren van bedrijvigheid en werkgelegenheid in Zeeland

...leert
De sleutel tot continuiteit

...adviseert
De Beleggingsadviseurs

...varieert
Veel variatie op Java Comedy Night

...word ingezet
Zeeland Seaports zet in op containerterminal

...rijdt
Mercedes-Benz 320 CDI 4-matic

...verbouwt
NVB: 'Meer bedrijven willen verhuizen of verbouwen''

...draagt over
Pand familiebedrijf vrij van overdrachtsbelasting