In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Februari 2007
File not found.


Veel variatie op Java Comedy Night

De ondernemende mensen van Rotaract Zeeuws-Vlaanderen genereerden met de Java Comedy Night 2.500 euro ten bate van Stichting het Zeeuwse Landschap. De ongeveer driehonderd aanwezigen werden op vrijdag 29 december getrakteerd op gevarieerd entertainment. Sponsors van de Comedy Night zijn bierbrouwerij De Halve Maan, Rabobank, H4A en het Scheldetheater.


Joeri Kint, Axel Verbrugge, en Dominique Weemaes van Rotaract.

„Het Zeeuwse bedrijfsleven toont haar maatschappelijke betrokkenheid richting de Zeeuwse natuur èn het is een mooie gelegenheid om medewerkers en zakenrelaties te trakteren op een heerlijk avondje uit. Sympathie voor de eigen streek staat bij ons centraal. We zetten ons al jaren in voor tastbare goede doelen in de eigen regio, met name op het gebied van natuur en cultuur", stelde scheidend voorzitter Dominique Weemaes aan de vooravond van het evenement. De avond werd aan elkaar gepraat door Master of Ceremony Bas Birker. „Als ik het goed begrijp is dit de comedy ontmaagding voor Zeeuws-Vlaanderen.

Ik presenteer voor 'the living', een bijbaantje van 38 uur per week. Eigenlijk werk ik in een coffeeshop, dat moet jullie in Terneuzen bekend voorkomen. Zijn er ook blowers in de zaal? Ik denk het niet, want jullie vormen natuurlijk de upperclass van Zeeuws-Vlaanderen", grapte de Tilburger. Achtereenvolgens zorgden Martijn Oosterhuis, Paul Smit, Begijn le Bleu, en Anne-Jan Toonstra voor een afwisselend avondprogramma. Oosterhuis profileerde zich in het begin als rapper. „Ik ben een kakker. Niet erg, maar wel als je een rapper bent.". Paul Smit had traditiegetrouw een kratje bier meegenomen op het podium. Met een flesje bier nonchalant in de hand had hij de nodige kwinkslagen in huis. „ Ik heb een vriendin, een zoontje en een maîtresse. Nee geintje: ze is niet knap", stelde Smit. Hij voerde evenals zijn voorganger soms gesprekjes met iemand die op de eerste rij zat.

„Deze meneer is al wat ouder, nou oud: jong bejaard eigenlijk." De 'gelukkige' ontving zoveel flesjes bier dat hij ze in de zaal uitdeelde. In de pauze was er een prima optreden van de Zeeuws-Vlaamse band Just Listen. Vervolgens kreeg de Belg Begijn le Bleu de lachers op zijn hand door zijn performance van een 'simpele ziel'. „Herkent u mij niet. Ik ben Elvis en heb een authentieke Elvis-bril." De Vlaming personificeerde de onnozele kant van het bestaan met zijn verzameling sneeuwdoosjes die hij demonstratief op het podium stalde. De Groninger Anne-Jan Toonstra gaf blijk van een kritische kijk op actuele onderwerpen. Zo hekelde hij 'de inspirerende' reclame van uitvaartorganisaties. Het vak gymnastiek mag van hem uit het pakket gehaald worden. „Je leert er bijvoorbeeld om te gaan met een medecine bal. Ik schopte er eens tegen aan en heb er nog last van."

Internet:
www.rotaractzvl.nl
www.javacomedynight.nl


...beslist
Zeeland mag de boot niet missen!

...ontzorgt
Ondernemers zorgen uit handen nemen

...investeert
Zeeuws bedrijfsleven moet durven investeren

...moderniseert
Open source software in het MKB: onbekend maakt onbemind

...breid uit
"Op half uur rijden zitten tal van interessante bedrijven"

...helpt
Peterbedrijf helpt Zeeuwse en Vlaamse ondernemer

...groeit
Gemeente van contrasten

....communiceert
Succes trekt succes aan

...stimuleert
Stimuleren van bedrijvigheid en werkgelegenheid in Zeeland

...leert
De sleutel tot continuiteit

...adviseert
De Beleggingsadviseurs

...varieert
Veel variatie op Java Comedy Night

...word ingezet
Zeeland Seaports zet in op containerterminal

...rijdt
Mercedes-Benz 320 CDI 4-matic

...verbouwt
NVB: 'Meer bedrijven willen verhuizen of verbouwen''

...draagt over
Pand familiebedrijf vrij van overdrachtsbelasting