In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Februari 2007
File not found.

Kamer van Koophandel Zeeland
Europees project GO Market Scheldemond in maart van start

Peterbedrijf helpt Zeeuwse en Vlaamse ondernemer

Vlaamse en Zeeuwse ondernemers moeten meer rendement uit hun bedrijf halen aan de andere kant van de grens. Dit is het doel van het nieuwe project Go Market Scheldemond dat in maart van start gaat. Naast verschillende workshops krijgen ondernemers een zogeheten peterbedrijf aangewezen die hen helpt met kennis en ervaring over de grens.

Het project is een samenwerking tussen de Kamer van Koophandel voor Zeeland en de Voka Kamers van Koophandel voor Oost- en West-Vlaanderen.
Vlaanderen is een belangrijke afzetmarkt voor Nederlandse ondernemers. Jaarlijks zet het bedrijfsleven voor circa 30 miljard euro om in België. Ook legt het zakendoen voor onze zuiderburen geen windeieren. Zij leveren voor ruim 22 miljard euro producten en diensten aan ons land, zo'n 12% van de gehele Belgische export.

Gezien de ligging mag het voor Zeeuwse en Vlaamse ondernemers niet moeilijk zijn om hun afzetgebied over de grens uit te breiden. Toch blijkt het in de praktijk lastig om met elkaar zaken te doen. Veel ondernemers lopen stuk op de andere cultuur en andere gebruiken. Het project GO Market Scheldemond helpt de Vlaamse en Zeeuwse ondernemers met hun strategieën rondom marketing en communicatie. Het is geen gortdroge cursus voor ondernemers. In het nieuwe project is juist gekozen voor een interactieve aanpak. De deelnemende bedrijven krijgen een zogeheten peterbedrijf toegewezen. Dit peterbedrijf heeft in de loop der jaren volop kennis en know-how opgebouwd met het zakendoen over de grens en is bovendien bereid deze kennis te delen. Naast het coachen van deze peterbedrijven krijgen de deelnemende ondernemers een achttal workshops aangeboden. Onderwerpen als het opbouwen van een netwerk, het voeren van een acquisitiegesprek, de juridische aspecten van het zakendoen in het buitenland en de marketingtechnische aanpak Het gehele project wordt tevens ondersteund door een website die als vraagbaak voor de deelnemende ondernemers dient. Daarnaast is een aantal onderwijsinstellingen bij het project betrokken, zoals de Hogeschool Gent en het ROC Westerschelde uit Terneuzen. Deze scholen verzorgen het theoretische gedeelte van het project en brengen uiteindelijk alle behandelde kennis samen in een online cursus die aan het einde van het project, eind 2007, beschikbaar komt.

Informatiesessie GO Market
Het project GO Market biedt voor u prima kansen om inzicht te krijgen in de Vlaamse markt. Naast de mogelijkheden om uw netwerk uit te breiden, krijgt u professionele begeleiding en relevante marktinformatie voor uw bedrijf.

Wilt u succesvol zaken gaan doen in België? Bezoek dan vrijblijvend een informatiemiddag bij de Kamer van Koophandel

  • dinsdag 6 februari van 16.30 tot 18.00 uur bij de Kamer van Koophandel in Middelburg

  • dinsdag 13 februari van 16.30 tot 18.00 uur bij de Kamer van Koophandel in Terneuzen
Meer informatie of aanmelding:
Jacqueline Begheijn, telefoon (0118) 67 35 20


...beslist
Zeeland mag de boot niet missen!

...ontzorgt
Ondernemers zorgen uit handen nemen

...investeert
Zeeuws bedrijfsleven moet durven investeren

...moderniseert
Open source software in het MKB: onbekend maakt onbemind

...breid uit
"Op half uur rijden zitten tal van interessante bedrijven"

...helpt
Peterbedrijf helpt Zeeuwse en Vlaamse ondernemer

...groeit
Gemeente van contrasten

....communiceert
Succes trekt succes aan

...stimuleert
Stimuleren van bedrijvigheid en werkgelegenheid in Zeeland

...leert
De sleutel tot continuiteit

...adviseert
De Beleggingsadviseurs

...varieert
Veel variatie op Java Comedy Night

...word ingezet
Zeeland Seaports zet in op containerterminal

...rijdt
Mercedes-Benz 320 CDI 4-matic

...verbouwt
NVB: 'Meer bedrijven willen verhuizen of verbouwen''

...draagt over
Pand familiebedrijf vrij van overdrachtsbelasting