In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Augustus 2005
File not found.

Officiële opening Kreeftenseizoen

De officiële opening van het kreeftenseizoen 2007 vindt plaats op donderdag 29 maart. Op deze dag zal de eerste Oosterscheldekreeft van het seizoen 2007 worden binnengehaald door kreeftenvisser Jan van Westenbrugge (met zijn boot ZZ 14), geassisteerd door de volgende ambassadeurs: Luc Carbonez (de ambassadeur van België te Den Haag), Thomas Läufer (Duitsland), J.M. Gaussot (Frankrijk) en R. Bekink (Nederlands ambassadeur in Brussel).Vervolgens zal de eerste Oosterscheldekreeft door de vier ambassadeurs worden overhandigd aan Karla Peijs in de hoedanigheid van Commissaris der Koningin Zeeland en aan G. Bourgeois, Vlaamse Minister van Bestuurszaken, Buitenlands Beleid, Media en Toerisme te Brussel. De CdK en de Vlaamse minister zullen aansluitend de kreeft afstaan aan chef-kok Wim Oudesluys van Badhotel Renesse om de kreeft uiteindelijk in de kombuis te bereiden. De bijzonder fijne smaak van de eerste Oosterscheldekreeft, gevangen in het seizoen 2007, gaat gepaard met de nieuwe kreeftenwijn van het jaar 2007 in samenwerking met Vin d' Alsace. Dit is een primeur voor Nederland. De nieuwe kreeftenwijn wordt traditiegetrouw tijdens de officiële opening van het Kreeftenseizoen bekendgemaakt en is in ieder geval afkomstig uit de Elzas. De genodigden dienen zich vanaf 09:45 uur te verzamelen op het adres 't Luitje aan de Nieuwe Haven van Zierikzee (tegenover het VVV-kantoor), waarna de afvaart exact om 10:45 uur zal plaatsvinden.

Streekproducten
De organisatie is per traditie in handen van de Stichting Promotie Oosterscheldekreeft. In samenwerking met de VVV Schouwen-Duiveland heeft de Stichting weer een culinaire persreis samengesteld, waarvan de opening van het kreeftenseizoen het hoogtepunt van zal zijn. Vorig jaar werden de vele streekproducten gepromoot:: gerookte zoute Zeeuwse paling, Zeeuwse Bolus, lamsoor/zeekraal, Zeeuwse wijn, Oosterscheldekreeft, hangcultuur mosselen en biologisch gekweekte Zeeuwse groenten stonden op het programma. Deze jaargang wordt aangetoond dat Zeeland ook perfect Présalé vlees heeft, zeer bijzondere zilte kazen kent, smaakvolle Zeeuwse mosterd heeft, de echte Zeeuwse platte oester in Zeeland gevangen wordt, kokkels zelf te plukken zijn, mesheften heerlijk kunnen smaken, de Zeeuwse aardbei door meer zonuren zoeter en sappiger smaken, een Zeeuws Zilt drankje (gemaakt van zeekraal) in Zeeland wordt gedistilleerd.

Platbodems
Aan boord van diverse platbodems, waarmee de Oosterschelde opgevaren wordt, zullen live onderwater beelden te zien zijn van het leven in de Oosterschelde, mede mogelijk gemaakt door Seafoundation. Dankzij de firma Prince Helicopters bestaat de mogelijkheid voor de audiovisuele pers om vanuit een helikopter luchtopnamen te maken. Het samenwerkingsverband de Kring van de Zeeuwse Kreeft van Zeeuwse restaurateurs, die inhaken op de officiële opening van het kreeftenseizoen, zal dit jaar worden uitgebreid van zes naar tien restaurants. Gedurende de periode dat de kreeft kan worden gevangen (1 april tot en met 15 juli), zijn er dit jaar tien restaurants op Schouwen-Duiveland, Tholen, Zuid-Beveland en Walcheren die een samenwerking kennen en een speciaal kreeftenmenu op de kaart hebben staan. Alle tien de menu's zijn verschillend, doch de prijs is uniform; € 59,50. De gekozen kreeftenwijn die tijdens de officiële opening van het kreeftenseizoen op donderdag 29 maart bekend zal worden gemaakt zal een uitstekende begeleider zijn van deze kreeftenmenu's. De restaurants verzorgen tevens het culinaire gedeelte op de dag dat het Oosterschelde kreeftenseizoen - georganiseerd door de Stichting Promotie Oosterscheldekreeft - officieel zal worden geopend. Vele gasten krijgen op die dag de eerste Oosterscheldekreeft te proeven.


...bepleit
BZW bepleit nieuwe economische impulsen

...bouwt
Hoog serviceniveau in verzekeringen

...plaatst
Onafhankelijke toetsing zet Twinpaal in de markt

...organiseert
Kennis stroomt via innovatiecluster naar MKB

...bespaart
Kwart minder regels voor Zeeuws bedrijfsleven

...handelt
Internationale Handelsdag op 17 april in Bergen op Zoom

...in't kort
Zeeland geliefd bij starters

....rijdt
zakelijk onderweg

...gedraagt zich
Zeeuwse advocaten gedragen zich keurig

...voorkomt
Voorkomen is beter dan genezen

...bewijst
Meer dan een kostenpost

...onderneemt
Ondernemen met Netwerk Notarissen

...belegt
De beleggingsadviseurs

...vernieuwt
Een nieuw gezicht voor de Ondernemer

...begint
OfficiŽle opening Kreeftenseizoen

...communiceert
Nieuw elan CommunicatieNet

...boost
Roer gaat om bij Junior Kamer

...kijkt vooruit
Goede vooruitzichten kantorenmarkt