In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Augustus 2005
File not found.

Roer gaat om bij Junior Kamer

Onder aanvoering van de nieuwe voorzitter Jan Willem Bartz wordt het roer drastisch omgegooid bij de Junior Kamer Zeeuwsch-Vlaanderen. Na zeven jaar BOV en zeven jaar BOS organiseert de JK in november 2007 een verfrissend interactief evenement in een nieuwe setting: de BOOST. Wel blijft het competitie-element behouden.


Bartz: „We willen een BOOST geven aan de startende ondernemer."

„De genomineerden zijn innovatieve startende ondernemers die er met hun bedrijf voor gaan. Er wordt deze keer een 'boost' gegeven aan de starter en geen beloning uitgereikt aan een ondernemer voor wat hij de afgelopen jaren allemaal heeft bereikt. De opzet is dus anders. De draagkracht voor een totaal nieuw evenement is groot. In het begin waren sommigen nog wat sceptisch, maar inmiddels is iedereen binnen de JK het er over eens. We hebben de knoop doorgehakt en een concept neergezet waarbinnen het er dynamischer aan toe zal gaan dan bij de BOS. Het enthousiasme op de BOOST zal uitmonden in een climax met een prijsuitreiking. Aansluitend vindt er een receptie plus feestavond plaats", aldus de 38-jarige JK voorzitter Jan Willem Bartz, zelf innovatief ondernemer in de ICT. 'No guts, no glory' is de titel van het beleidsplan (de 'roadmap') van de Junior Kamer Zeeuwsch-Vlaanderen in 2007. Geheel in de geest van JK principes als 'learning by doing' en 'entrepreneurs in action' is een gezonde dosis lef desgewenst om Zeeuws-Vlaanderen voort te stuwen in de vaart der volkeren. „We nemen met de BOOST wel een risico want de BOS was tenslotte jarenlang hèt business-to-business-evenement van Zeeuws-Vlaanderen. Ik denk niet dat het realistisch is om meteen uit te gaan van 5 à 600 bezoekers, maar we gaan wel unaniem voor de BOOST."

Lustrum
Naast Jan Willem Bartz zetelen in het huidige JK bestuur Frank Abbeel (secretaris), Peter Donze (penningmeester), Adri van Hanegem (vice-voorzitter), Frank van de Vijver (coördinator) en Michel van Bremen (commissaris). De kersverse BOOST-commissie staat onder leiding van Raphael Verbrugge. De directeur van Zeeland Supply wordt in deze commissie bijgestaan door Edwin Eggebeen, Alain Werkers, Michel van Bremen, Samier Lachmi en Stijn Guilliet.

De Junior Kamer Zeeuwsch-Vlaanderen sloot het jaar 2006 af met een groots galadiner in het Mauritshof ter ere van het 35 jarig lustrum. Naast het ontplooien van talenten vormt deze club van ondernemende jonge mensen ook een bastion van gezelligheid met een hoog gehalte aan kameraadschap. De commissie congresstimulering (CoSt) heeft een druk programma voor de boeg. Het 30-tal leden van de JK Zeeuws-Vlaanderen heeft namelijk een drietal uitjes in het verschiet. In april wordt een bezoek gebracht aan JK-lid Job den Hamer die in London werkzaam is voor ING, terwijl van 13 tot 17 juni het Europees Congres in Maastricht wordt bezocht. Tot slot gaat van 5 tot 10 november ook een delegatie van de JK Zeeuwsch-Vlaanderen naar het Junior Chambers Wereldcongres in het Turkse Antalya.

Met ingang van deze jaargang heeft de JK Zeeuwsch-Vlaanderen de commissie rentmeesterschap geïntroduceerd. „De commissie rentmeesterschap heeft niet alleen tot taak om na te denken over wat we kunnen terugdoen voor onze regio, maar zal daar tevens (stimulerings) fondsen voor moeten werven. We moeten samen met het Zeeuwse bedrijfsleven tot een lange termijn plan komen dat bijdraagt aan meer economische bedrijvigheid", vertelt Bartz. De BOOST is een uitgelezen platform ter promotie van het regionale bedrijfsleven. Geen bescheidenheid, maar een scherpe profilering van het 'Landje apart' is het devies. „Doelstelling van de commissie BOOST is om het meest spraakmakende (en als het kan ook het grootste) B2B evenement van Zeeuws-Vlaanderen te organiseren, maar dan met een nieuw concept.

Na een maandenlange competitie met ongetwijfeld de nodige media-aandacht, zal tijdens een ware apotheose de winnaar bekend gemaakt worden", aldus Jan Willem Bartz. Dat de JK Zeeuwsch-Vlaanderen een bruisende club is, werd op 22 januari jl onderschreven in Roermond waar zowel de Presidential Award als de Swentibold Award (voor de grootste delegatie op congressen) in de wacht werd gesleept. De toewijding van Frank van de Vijver (JK-voorzitter 2006) werd beloond met de Presidential Award. Drie 'oude wijze JK-senatoren' (Paul Herman, Frans Reijniers en Maarten Berings) vertolkten tijdens de uitreiking het Zeeuws-Vlaamse volkslied.


...bepleit
BZW bepleit nieuwe economische impulsen

...bouwt
Hoog serviceniveau in verzekeringen

...plaatst
Onafhankelijke toetsing zet Twinpaal in de markt

...organiseert
Kennis stroomt via innovatiecluster naar MKB

...bespaart
Kwart minder regels voor Zeeuws bedrijfsleven

...handelt
Internationale Handelsdag op 17 april in Bergen op Zoom

...in't kort
Zeeland geliefd bij starters

....rijdt
zakelijk onderweg

...gedraagt zich
Zeeuwse advocaten gedragen zich keurig

...voorkomt
Voorkomen is beter dan genezen

...bewijst
Meer dan een kostenpost

...onderneemt
Ondernemen met Netwerk Notarissen

...belegt
De beleggingsadviseurs

...vernieuwt
Een nieuw gezicht voor de Ondernemer

...begint
OfficiŽle opening Kreeftenseizoen

...communiceert
Nieuw elan CommunicatieNet

...boost
Roer gaat om bij Junior Kamer

...kijkt vooruit
Goede vooruitzichten kantorenmarkt