In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juli 2006
File not found.

'Innovatiekracht' hoofdthema BOS 2006

Innovatiekracht binnen de drie pijlers van de Zeeuws-Vlaamse economie, daar draait het om bij de Business On Stage (BOS) 2006.


Maureen den Hamer voorzitter BOS 2006.

'Innovatiekracht' is deze jaargang het hoofdthema van de BOS, het grootste business-to-business-evenement van Zeeuws-Vlaanderen. Het zakelijk trefpunt vindt plaats op vrijdag 17 november in het Terneuzense Scheldetheater.
Leidraad voor organisator Junior Kamer Zeeuwsch-Vlaanderen is daarbij het ministeriële beleidsplan 'Pieken in de Delta' voor Zuid-West Nederland. „De minister van economische zaken heeft ervoor gekozen om de meest kansrijke sectoren te stimuleren. Voor onze streek gaat het om de procesindustrie, de logistiek en het toerisme.
Het is ook in de geest van de Junior Kamer om zaken positief te benaderen. Wij richten ons op kansen. Belangrijk is tevens hoe het bedrijfsleven met bedreigingen omgaat. De BOS-commissie 2006 richt de spotlights op drie ondernemers uit deze sectoren met lef, die erin slagen om de bedreigingen in hun branche om te zetten in kansen. Er zijn in Zeeland genoeg initiatieven zoals op het gebied van werkgelegenheid en arbeidsproductiviteit. De krachten tussen ondernemers, overheid en onderwijs (de drie O's) worden gebundeld.
Als Junior Kamer willen we eveneens iets betekenen voor de regionale economie, er een positieve impuls aan geven. Vorig jaar waren de drie burgemeesters genomineerd en ging het veelal over de bestuurlijke toekomst van Zeeuws-Vlaanderen.

Dit jaar willen we het zuiver over de economische toekomst hebben. Innovatiekracht en kansen voor de economie gaat uiteraard ook de Zeeuwse eilanden aan. We hopen op het BOS-evenement dan ook ondernemende mensen uit heel Zeeland te begroeten", aldus Maureen den Hamer.

Commissie
De 33-jarige Biervlietse is voorzitter van de BOS-commissie 2006 en in het dagelijkse leven hoofd P&O van Zorgcentrum De Vurssche in Axel. Zij wordt bij de Business On Stage-werkzaamheden bijgestaan door de commssieleden Nynke van der Ploeg (directeur VVV Zeeuws-Vlaanderen), Edwin Eggebeen (hoofd customer service Morres Wonen), Raphaël Verbrugge (directeur Zeeland Supply), Jean-Paul Heijens (directeur Eyke-Hogendoorn), Kees van Ham (hoofd P&O GTI Zuidwest), Jürgen Lernout (directeur Furness Logistics) en Bart Depourcq (managing director Van de Bilt Zaden en Vlas).
Maureen den Hamer voltooide eerst de School voor Toerisme in Maastricht en later de opleiding Personeel & Management aan de Hogeschool Zeeland. „Ik vertrok op mijn zeventiende naar Maastricht, met de bedoeling om nooit meer als inwoner terug te keren naar Zeeuws-Vlaanderen. Achteraf ben ik blij dat ik weer terug naar Biervliet ben verhuisd. Er is een goed leefklimaat, alle voorzieningen zijn binnen handbereik en de kust en de Belgische steden zijn vlakbij."
De Junior Kamer is een internationale organisatie van ondernemende mensen tot 40 jaar waarbij door kennisuitwisseling, projecten en bijeenkomsten talenten verder ontplooid worden. Credo's zijn dan ook 'learning by doing' en 'entrepreneurs in action'. Moet met het oog op het hoofdthema wellicht ook de BOS-formule geïnnoveerd worden? „Daar hebben we binnen de Junior Kamer uitgebreid over gesproken. De BOS wordt enorm gedragen binnen de regio. Vorig jaar werd met 550 belangstellenden zelfs het hoogste bezoekersaantal uit de BOS-historie behaald. Het is nog steeds een groeiend succes en dus reden te meer om het concept te continueren", vertelt Maureen den Hamer.

Maureen den Hamer: „De BOS is nog steeds een groeiend succes."

Secondant
Dat betekent dat er drie genomineerden zijn en de zaal dus weer iets te kiezen heeft. De kandidaten worden dit jaar bijgestaan door een secondant die de branche vertegenwoordigt. Ging vorig jaar burgemeester Jaap Sala van Sluis met de BOS-Trofee aan de haal, dit keer zal het als vanouds een Zeeuws-Vlaamse ondernemer betreffen. De podiumdiscussie wordt wederom door een krachtige tv-persoonlijkheid geleid. Na de verkiezing is er per traditie een 'after party' met 'walking dinner'. „Het evenement moet boeiend blijven waarbij het gezellige samenzijn nadien, net zo belangrijk is als de voorafgaande verkiezing in de grote zaal. De BOS is een goede mix van het formele en informele. Ook de bijeenkomst in de zaal willen we luchtig houden want de aanwezigen gaan al genoeg naar symposia en forumdiscussies. Soms is er nog wel eens nostalgie naar de tijd van de BOV in een tent in IJzendijke. Dat is echter definitief passé. Vorig jaar zorgde de sneeuw voor een speciaal sfeertje tijdens de BOS. Die kunnen we echter niet bestellen."

Op de website van de Junior Kamer Zeeuwsch-Vlaanderen worden diverse sponsormogelijkheden in kaart gebracht van het grootste zakelijk trefpunt in de regio. Hoofdsponsors van de BOS 2006 zijn tot dusverre schoonmaakbedrijf Stoffels Cleaning, arbodienst Arbo Unie, advocatenkantoor Adriaanse & van der Weel, ABN-AMRO-bank en business-to-business-blad 'de Ondernemer'.
www.bosjuniorkamer.nl


...organiseert
'Innovatiekracht' hoofdthema BOS 2006

...produceert
Vervaardigen van grondbewerkingsmachine

...spreekt
In 't kort

...innoveert
Innovatieve technieken in de fruitteelt

...verdiept zich
Summer Experience beleven met Syntens

...blikt terug
ZIE 2006 succesvol verlopen

...wint
Samenwerking essentieel voor uitvoering innovaties

...stijgt
Logistiek is Zeeuwse banenmotor

...groeit
Aantal Zeeuwse starters stijgt weer flink

...herziet
Programma gemeenten onder de loep

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...bereikt meer
Veranderingen bij 'de Ondernemer'

...stimuleert
Durf te ondernemen

...presenteert
Java's Comedy Night

...loodst
Digitaal stappenplan biedt uitkomst

...viert
Nieuwe haring is lekker vet en mals

...verruimt
Kantorenmarkt voortvarend

...kraakt
Startende ondernemers steeds vaker tijdelijk in kantoorpand

...rijdt
Audi TT Coupé: Wonderschoon lijnenspel

...anticipeert
'Trots op de Zeeuwse havens'