In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juli 2006
File not found.

Summer Experience beleven met Syntens

's Ochtends een inspirerende workshop volgen, 's middags lekker naar het strand, een eindje fietsen of gewoon weer aan de slag. De Summer Experience van Syntens biedt ondernemers twee maanden lang de mogelijkheid om zich via verschillende invalshoeken te verdiepen in de ontwikkelingen van ICT. De workshops worden gegeven op de vestigingen in Breda, Eindhoven, Middelburg en Roermond.

Juli en augustus zijn voor veel ondernemers rustige maanden. De meeste klanten of opdrachtgevers zijn met vakantie, evenals het gros van de werknemers. Een goede periode dus om tot reflectie te komen, meent Henk van Dijk, Regionaal Innovatie-manager bij Syntens, het innovatienetwerk voor ondernemers. „Er zijn nog steeds nieuwe ontwikkelingen binnen de ICT die voor de bedrijfsvoering heel interessant kunnen zijn. Maar gewoonlijk hebben ondernemers niet veel tijd om zich daarin te verdiepen. Wij denken dat juist de zomer een goed moment is om op efficiënte wijze de nieuwe mogelijkheden te presenteren.”

Syntens biedt in juli en augustus op de dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend een scala aan workshops aan. Voor die spreiding over twee maanden is gekozen om zoveel mogelijk ruimte te bieden in het aanbod. Van Dijk: „Ook ondernemers gaan met vakantie. Op deze wijze is er eigenlijk altijd wel een gelegenheid om een workshop te volgen. De vier vestigingen presenteren in die twee maanden samen bijna honderd workshops”, zegt Van Dijk. „Deze worden door de Syntensadviseurs gegeven, soms aangevuld met een externe deskundige.”

Er zijn drie hoofdthema's: geld verdienen door slim ICT gebruik (Digitalisering van bedrijfsprocessen), meer omzet met ICT (Marketing en verkoop) en nieuwe ICT kansen voor uw bedrijf (Toekomstige technologieën). Deze hoofdthema's zijn weer onderverdeeld in subthema's. Elke workshop staat op zich zelf, het hoofdthema bindt hen. De ondernemer kan dus elke combinatie maken die hij of zij interessant vindt. Ook kunnen de workshops op verschillende vestigingen gevolgd worden, als dat beter uitkomt. "Een Limburgse ondernemer die een dagje strand had gepland, kan 's ochtends interessante informatie opdoen bij een workshop georganiseerd in Middelburg. 's Middags kan hij met zijn familie genieten van de Zeeuwse zon, zee en strand. De Summer Experience van Syntens verenigt het nuttige met het aangename. Een ideale combinatie," stelt Van Dijk.

Deelname aan een workshop kost vijftig euro.
Aanmelden kan via www.syntens.nl/summerexperience. Op deze site is ook het volledige programma te vinden. Wie zich inschrijft voor drie workshops, kan gratis deelnemen aan een masterclass met een ICT deskundige. Deze masterclass wordt in het laatste kwartaal van 2006 gehouden. De workshops beginnen om 8.30 uur met koffie, krant en croissant en eindigen om elf uur. Vroeg genoeg om die dag nog iets leuks te gaan doen!

Meer informatie:
Internet: www.syntens.nl/summerexperience


...organiseert
'Innovatiekracht' hoofdthema BOS 2006

...produceert
Vervaardigen van grondbewerkingsmachine

...spreekt
In 't kort

...innoveert
Innovatieve technieken in de fruitteelt

...verdiept zich
Summer Experience beleven met Syntens

...blikt terug
ZIE 2006 succesvol verlopen

...wint
Samenwerking essentieel voor uitvoering innovaties

...stijgt
Logistiek is Zeeuwse banenmotor

...groeit
Aantal Zeeuwse starters stijgt weer flink

...herziet
Programma gemeenten onder de loep

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...bereikt meer
Veranderingen bij 'de Ondernemer'

...stimuleert
Durf te ondernemen

...presenteert
Java's Comedy Night

...loodst
Digitaal stappenplan biedt uitkomst

...viert
Nieuwe haring is lekker vet en mals

...verruimt
Kantorenmarkt voortvarend

...kraakt
Startende ondernemers steeds vaker tijdelijk in kantoorpand

...rijdt
Audi TT Coupé: Wonderschoon lijnenspel

...anticipeert
'Trots op de Zeeuwse havens'