In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juli 2006
File not found.

















Voortvarend eerste kwartaal op de Nederlandse kantorenmarkt

Met een groeiende opname en een stabiliserend aanbod wordt de kantorenmarkt krapper en gezonder. Na jaren van een zich steeds verruimende markt betekent dit goed nieuws.



Het aanbod blijft steken op 5,3 miljoen vierkante meter in de door Dynamis onderzochte 23 kantoorregio's. Daar waar het aanbod over heel 2005 nog 9 procent groeide, is er in het eerste kwartaal van 2006 een minieme daling van 0,15 procent te zien. Slechts 16 procent van dit aanbod betreft nieuwbouw.
De opname stijgt in de eerste drie maanden van 2006 met 25 procent ten opzichte van het eerste kwartaal en 7 procent ten opzichte van het vierde kwartaal van vorig jaar en komt uit op 393.000 vierkante meter. 'Het is bijzonder', aldus Dynamis Vastgoedconsultants en Makelaars dat het onderzoek verrichtte, 'dat het eerste kwartaal van dit jaar het laatste kwartaal van vorig jaar overtreft. Traditioneel vinden namelijk in het laatste kwartaal de meeste transacties plaats. Nu gaat het eerste kwartaal daar al over heen en dat zou betekenen dat het een goed jaar wordt.'

Een ander opvallend verschijnsel is dat er steeds minder nieuwbouw wordt opgenomen. Slechts 15 procent van de transacties betreft nieuwbouw en daarmee lijkt er een einde aan de beweging van oud- naar nieuwbouw te zijn gekomen. De kantorenmarkt is 2006 gestart met een sterk eerste kwartaal. Dit feit gecombineerd met de voorspellingen van onder meer het CPB over verschillende economische groei-indicatoren zorgen ervoor dat er al met al optimistisch naar de komende drie kwartalen kan worden gekeken.

...organiseert
'Innovatiekracht' hoofdthema BOS 2006

...produceert
Vervaardigen van grondbewerkingsmachine

...spreekt
In 't kort

...innoveert
Innovatieve technieken in de fruitteelt

...verdiept zich
Summer Experience beleven met Syntens

...blikt terug
ZIE 2006 succesvol verlopen

...wint
Samenwerking essentieel voor uitvoering innovaties

...stijgt
Logistiek is Zeeuwse banenmotor

...groeit
Aantal Zeeuwse starters stijgt weer flink

...herziet
Programma gemeenten onder de loep

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...bereikt meer
Veranderingen bij 'de Ondernemer'

...stimuleert
Durf te ondernemen

...presenteert
Java's Comedy Night

...loodst
Digitaal stappenplan biedt uitkomst

...viert
Nieuwe haring is lekker vet en mals

...verruimt
Kantorenmarkt voortvarend

...kraakt
Startende ondernemers steeds vaker tijdelijk in kantoorpand

...rijdt
Audi TT Coupé: Wonderschoon lijnenspel

...anticipeert
'Trots op de Zeeuwse havens'