In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juli 2006
File not found.

Programma gemeenten onder de loep

Zeeuwse gemeenten hebben in hun collegeprogramma's ruimschoots aandacht besteedt aan economie. Maar er blijven nog wensen open. Dit blijkt uit een vergelijk dat de Kamer van Koophandel heeft gemaakt tussen haar wensenlijstjes en de collegeprogramma's.

De Kamer van Koophandel heeft in de maanden voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen hard aan de weg getimmerd om de wensen van de Zeeuwse ondernemers tussen de oren van de politiek te krijgen. Zo werden er per gemeente wensenlijstjes opgesteld en verkiezingsdebatten gehouden.
Uit de programma's blijkt dat veel ideeën en wensen van ondernemers en Kamer zijn overgenomen. Zo schenken gemeenten ruimschoots aandacht aan deregulering en lastenverlichting.
De gemeente Veere stelt dat de komende vier jaar het aantal regels met 30 procent wordt verminderd en de gemeente Goes zet in op het afschaffen van de toeristenbelasting. Ook wil Goes het wonen boven winkels stimuleren. Dit laatste versterkt de woningvoorraad en verbetert vooral de leefbaarheid van de binnensteden. De Kamer maakt inmiddels kennis met de nieuwe wethouders Economische Zaken. In die gesprekken wordt ook aandacht gevraagd voor onderwerpen die niet in de collegeprogramma's zijn overgenomen.

Zo vraagt de Kamer aan Vlissingen en Kapelle om meer aandacht voor ontwikkelingen in de watersport. In Reimerswaal, Schouwen-Duiveland en Veere moet er meer ingezet worden op het detailhandelsbeleid. Op Schouwen-Duiveland speelt de lobby voor verbetering van de N59 een rol en in Hulst de ontsluiting richting België.

...organiseert
'Innovatiekracht' hoofdthema BOS 2006

...produceert
Vervaardigen van grondbewerkingsmachine

...spreekt
In 't kort

...innoveert
Innovatieve technieken in de fruitteelt

...verdiept zich
Summer Experience beleven met Syntens

...blikt terug
ZIE 2006 succesvol verlopen

...wint
Samenwerking essentieel voor uitvoering innovaties

...stijgt
Logistiek is Zeeuwse banenmotor

...groeit
Aantal Zeeuwse starters stijgt weer flink

...herziet
Programma gemeenten onder de loep

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...bereikt meer
Veranderingen bij 'de Ondernemer'

...stimuleert
Durf te ondernemen

...presenteert
Java's Comedy Night

...loodst
Digitaal stappenplan biedt uitkomst

...viert
Nieuwe haring is lekker vet en mals

...verruimt
Kantorenmarkt voortvarend

...kraakt
Startende ondernemers steeds vaker tijdelijk in kantoorpand

...rijdt
Audi TT Coupé: Wonderschoon lijnenspel

...anticipeert
'Trots op de Zeeuwse havens'