In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
December 2006
File not found.

Monique Velzeboer inspireert startende ondernemers

Op maandag 20 november is het niet eenvoudig om een parkeerplaats te vinden bij Auberge d'n Haard in Bosschenhoofd. Het Startersnetwerk Roosendaal e.o. houdt er een netwerkavond met als speciale gast Monique Velzeboer. De volle zaal hangt aan haar lippen. Maar de ex-topsportster heeft dan ook een bijzonder verhaal te vertellen.


Monique Velzeboer.

Ruim tien jaar geleden kwam aan haar carrière als shorttrackster een einde. Tijdens een training kwam ze zeer ernstig ten val. Monique Velzeboer hield er een dwarslaesie aan over. Tijdens de netwerkavond valt op hoe gemakkelijk ze hierover vertelt. "Toen ik viel, wist ik het al: ik kan nooit meer lopen." Monique heeft een intensieve revalidatieperiode achter de rug. "Ze vragen wel eens aan mij hoe ik deze tegenslag heb kunnen verwerken. Ik heb er natuurlijk veel verdriet van gehad maar ik ben nu zoveel jaren verder. Ik denk er eigenlijk nooit meer aan. Ik heb een nieuwe passie gevonden in mijn leven!" Monique Velzeboer volgde een studie als fotografe. Vandaag de dag is ze freelance fotografe en daarmee verdient ze goed haar brood. Ze maakte prachtige fotoseries voor de Nederlandse schaatsbond en reist de hele wereld af om voor het Liliane Fonds foto's te maken. Het Fonds zet zich in voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden. Via de Monique Velzeboer Foundation gaat de opbrengst van haar producten als kalenders, fotokaarten en agenda's naar het Liliane Fonds. "Ik ben blij dat ik met mijn fotografie deze kinderen kan helpen. Maar de kinderen helpen mij ook: van hen foto's maken geeft mij een enorm blij gevoel en veel voldoening."

"Maak van je passie je werk"
Monique Velzeboer heeft met de toehoorders gemeen dat ze feitelijk ook startende ondernemer is. "Ik besef wel dat ik veel geluk heb gehad. Ik kreeg van het UWV de gelegenheid om een opleiding als fotografe te gaan volgen. Daarnaast heb ik vanwege mijn achtergrond als topsporter een uitgebreid netwerk waar ik gebruik van heb kunnen maken.


Ik kreeg tijdens mijn studie als zoveel opdrachten dat ik de studie niet eens heb kunnen afronden! Mijn sportverleden heeft ervoor gezorg dat ik een doorzetter ben. Ik zit niet snel bij de pakken neer."
Ze ziet wel een duidelijk verschil met tussen haar inzet als sporter en hoe ze nu als fotografe werkt. "Als schaatster wilde ik de beste zijn; het competitieve element was enorm belangrijk. Dat is nu niet meer zo. Nu gaat het om een mooie foto en de herinnering die ik heb aan het maken van de foto. Dat heeft niets met competitie te maken." Ze steekt de aanwezige startende ondernemers een hart onder de riem. "Doe de dingen waar je voor honderd procent achter staat. Als je van je passie je werk maakt, kost het je geen moeite. Dan is werken gewoon leuk!"

In een reactie vertelt Machiel Trommelen van IMK Intermediairs ontroerd te zijn door het verhaal van Monique Velzeboer. "Ze heeft de uitstraling van een gepassioneerde vakvrouw. Passie, enthousiasme en doorzettingsvermogen dat zijn drie belangrijke ingrediënten in het ondernemersschap." Ruud Sulman, zakelijk adviseur ABN AMRO bank en één van de initiatiefnemers van het Startersnetwerk, kijkt tevreden terug op de netwerkavond: "Monique Velzeboer is een inspirerende persoonlijkheid. Zo'n netwerkavond brengt mensen tot elkaar."

Over de vraag wat zijn gouden tip is voor startende ondernemers, hoeft hij niet lang na te denken. "Hou je bij je core-business. Besteed je energie, je kostbare tijd aan je bedrijf. Ga bijvoorbeeld niet zelf je kaartjes zitten in elkaar zitten knutselen op je computer. Durf die werkzaamheden uit te besteden aan andere vakmensen. Nog een tip? Veel startende ondernemer doen te weinig aan acquisitie. Dat is zo belangrijk: als je netwerk is opgedroogd, krijg je geen opdrachten meer!"

Startersnetwerk Roosendaal
Het Startersnetwerk Roosendaal e.o. is een initiatief van de ABN-AMRO Bank Roosendaal, ESJ Accountants & Belastingadviseurs Roosendaal en Altorffer Drukkerijen. Daarnaast wordt netwerk ondersteund door Liton, AT-Support en Studio I-Bizz. De belangrijkste doelstelling van het Startersnetwerk is om (startende) bedrijven onderling met elkaar in contact te brengen. Het netwerk organiseert verschillende thema-avonden die behalve een informatief karakter ook een ontmoetingsfunctie hebben. Veelal zijn starters immers ondernemers met eenmanszaken die behoefte hebben aan contact met collega-ondernemers.

Meer informatie:
Internet: www.moniquevelzeboerfoundation.nl
Internet: www.startersnetwerk.nl


...inspireert
Monique Velzeboer inspireert startende ondernemers

...beheert
Betrouwbaar vermogensbeheer

...groeit
Logistieke kansen in de Zeeuwse Delta

...onderneemt
Onbekend maakt onbemind

...verankert
Innovatie verankeren binnen de organisatie

...werkt
Aantal banen in Zeeland groeit flink

...netwerkt
Netwerken op Nieuwjaarsbijeenkomst KvK

....loont
Duurzaam Ondernemen loont!

...confronteerd
Alleen het bundelen van kennis geeft het beste resultaat

...vertrouwd
"Accountant is de vertrouwenspersoon van het MKB"

...wint
Online boekhouden als financiële cockpit

...levert aan
Lastenverlichting en eenvoudige informatie-uitwisseling

...verandert
Basel II heeft grote gevolgen voor bedrijfsleven

...kiest
Kiezen voor een kantoor met vergunning of niet?

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...luncht
Kerstlunch OCG in teken Maintenance Valley

...spreekt
De Feyter Group wint BOS 2006

...bracht op
Behoud Hoogaars 'wint' JKW Veiling

...stijgt
Sprekende cijfers kantorenmarkten derde kwartaal 2006