In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
December 2006
File not found.

De Feyter Group wint BOS 2006

Dit keer was er geen hevige sneeuwval die voor een apart sfeertje zorgde en ook geen lolbroek die als winnaar uit de bus kwam. Eric van 't Westeinde van De Feyter Group hield 'gewoon' het meest inhoudelijke betoog van de drie genomineerden en werd daarvoor beloond met de BOS Trofee 2006.


Discussieleider Inge Diepman in gesprek met Eric van 't Westeinde van De Feyter Group en zijn ambassadeur Wim Vrijland (links).

De uit ruim 600 toeschouwers bestaande zaal (drukker dan ooit) liet via de 'fraudebestendige stemcomputers' weten dat Van 't Westeinde 'de meest innovatieve ondernemer' van Zeeuws-Vlaanderen is. Voor Frank Vanhellemont van Katoennatie en Pieter de Keuninck van stichting De Springer restte het credo 'deelnemen aan de BOS is net zo belangrijk als de winst'. Directeur-eigenaar van 't Westeinde ging nader in op de nieuwe structuur van zijn internationaal opererende onderneming. De Feyter Group, met als bakermat Terneuzen, heeft inmiddels brancheoverschrijdende samenwerkingsverbanden met diverse partners om productvernieuwing en procesinnovatie te optimaliseren.

Ontlading bij de winnaar en zijn promotor.

Van 't Westeinde memoreerde onder andere over 'lage overhead', 'het ontbreken van een vergadercultuur' en 'niet alleen op de winkel passen, maar over de dijk heen kijken want er zijn veel meer kansen dan bedreigingen'. Zo is De Feyter Fork Lift Services importeur van twee merken uit het Verre Oosten, waarvoor ze haar eigen dealerorganisatie in de Benelux heeft opgezet. De 45-jarige boerenzoon uit Oostburg merkte en passent op dat de afdeling Civil Engineering onlangs de nationale staalprijs in de wacht heeft gesleept. Hij vertelde nuchter zijn relaas, gewend als hij is om voor grotere gezelschappen te spreken. Op het moment supreme begon het echter toch te kriebelen bij Van 't Westeinde. „U staat helemaal te trillen", zei de vlotte presentatrice Inge Diepman tegen de West-Zeeuws-Vlaming, nadat 'regerend kampioen' burgemeester Sala de winnaar bekendmaakte. „Ik ben helemaal niet nerveus geweest, maar nu sta ik toch echt te trillen. Deze overwinning is voor mij een ontlading. Ik ben zeer blij met de BOS-Trofee. Ik heb als oud-lid van de Junior Kamer zelfs aan de wieg gestaan van de BOV, de voorloper van de BOS. Ik wil de zaal en mijn ambassadeur Wim Vrijland bedanken voor de steun. De BOS-Trofee wil ik opdragen aan mijn medewerkers", aldus Eric van 't Westeinde. Kort tevoren werd hem nog een hart onder de riem gestoken door 'broertje' Marc van 't Westeinde die namens Outokumpu in 2001 de BOS-Award bemachtigde.

Bijkletsen tijdens de afterparty.

Maureen den Hamer, BOS-voorzitter 2006, repte in haar openingswoorden over het ministeriële stimuleringsprogramma Pieken in de Delta. „Economische kansen in Zeeuws-Vlaanderen worden door de overheden gestimuleerd. Als Junior Kamer willen we eveneens een inhoudelijke bijdrage leveren aan de regio." Vervolgens praatte Inge Diepman, met veel gevoel voor improvisatie, het evenement aan elkaar. „Wat mij bij de genomineerden opvalt is hun enorme liefde voor het bourgondische Zeeuws-Vlaanderen. Hier kun je kennelijk echt van het leven genieten.

De grote zaal in het Scheldetheater was nagenoeg uitverkocht.

Een begrafenis in Zeeuws-Vlaanderen zou gezelliger zijn dan een bruiloft aan de overkant. Zegt dit iets over Zeeuws-Vlaanderen of over de rest van Zeeland?" De BOS-Trofee wordt bij De Feyter vervaardigd. Van 't Westeinde: „We hebben de Trofee dit jaar extra opgepoetst." Diepman: „Er komt toch niet een omkopingsschandaal naar buiten?" Frank van Hellemont van Katoennatie kreeg de meeste lachers op zijn hand. Tegen Inge Diepman: „Bedankt om het kussentje warm te houden voor mij. By the way: wat heeft u een mooie blouse aan, in de kleuren van Katoennatie." Van Hellemont verloochende zijn Vlaamse afkomst niet. „Terneuzen heeft een aparte plezierige sfeer. Het geeft mij een warm gevoel dat elke boot naar Antwerpen vaart." De selfmade man, van origine sportleraar, heeft het toch maar mooi tot algemeen directeur van een grote logistieke serviceprovider geschopt. „Ik ben gestart met het borstelen van het magazijn. Het voordeel van dat werk is dat je kan nadenken. Waar zitten de opportuniteiten voor Katoennatie?" Tijdens de drukke after party was het gezelligheid troef. De BOS moet namelijk niet te serieus zijn. Het evenement blijft tenslotte een leuk avondje uit aan het begin van het weekend. Desondanks blijft de podiumdiscussie met verkiezing de rode draad. De eeuwige roem is weggelegd voor De Feyter Group.

...inspireert
Monique Velzeboer inspireert startende ondernemers

...beheert
Betrouwbaar vermogensbeheer

...groeit
Logistieke kansen in de Zeeuwse Delta

...onderneemt
Onbekend maakt onbemind

...verankert
Innovatie verankeren binnen de organisatie

...werkt
Aantal banen in Zeeland groeit flink

...netwerkt
Netwerken op Nieuwjaarsbijeenkomst KvK

....loont
Duurzaam Ondernemen loont!

...confronteerd
Alleen het bundelen van kennis geeft het beste resultaat

...vertrouwd
"Accountant is de vertrouwenspersoon van het MKB"

...wint
Online boekhouden als financiële cockpit

...levert aan
Lastenverlichting en eenvoudige informatie-uitwisseling

...verandert
Basel II heeft grote gevolgen voor bedrijfsleven

...kiest
Kiezen voor een kantoor met vergunning of niet?

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...luncht
Kerstlunch OCG in teken Maintenance Valley

...spreekt
De Feyter Group wint BOS 2006

...bracht op
Behoud Hoogaars 'wint' JKW Veiling

...stijgt
Sprekende cijfers kantorenmarkten derde kwartaal 2006