In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
December 2006
File not found.

Kerstlunch OCG in teken Maintenance Valley

De Kerstlunch van het Ondernemers Contact Goes (OCG) op vrijdag 15 december staat in het teken van Maintenance Valley te Woensdrecht. Dit concept waarbij Woensdrecht uitgroeit tot dé gemeente voor vliegtuigonderhoud, zal ook voor Zeeland de nodige arbeidsplaatsen genereren.Een jaarlijks wisselend thema staat telkens centraal tijdens de traditionele Kerstlunch in de monumentale Grote Kerk. Zo wijdde bisschop Mgr. Muskens vorig jaar uit over 'ethisch ondernemen'. Dit jaar zal burgemeester Marcel Fränzel van Woensdrecht de ambitieuze plannen van zijn gemeente ontvouwen rondom het concept Maintenance Valley. „We kijken in Goes met een schuin oog naar het nabij gelegen Brabant. Wat betekent Maintenance Valley voor Zeeland?. In Woensdrecht, aan de poort van Zeeland, zijn er belangrijke ontwikkelingen gaande. Het zou zonde zijn als het Zeeuwse bedrijfsleven daarin niet in mee zou gaan. Zo kunnen de Zeeuwse havens een belangrijke rol spelen in verband met de aanvoer van materialen voor de vliegbasis. Bovendien is het een goede zaak als ook opleidingen in Zeeland (HZ, ROC's) afgestemd worden op de ontwikkelingen in Woensdrecht. Het is tenslotte belangrijk dat je de mensen wat kunt bieden. De ene keer hoor je dat de komst van de Joint Strike Fighter duizenden banen op zal leveren, de andere keer slechts een paar honderd. Laat de burgemeester nu maar eens uitleggen hoe het zit. Dat zal hij tijdens de Kerstlunch in Goes zeker doen", aldus voorzitter Manfred Zurhorst van het OCG die zelf in Woensdrecht woonachtig is.

Paradepaardje
Fränzel behoort overigens tot de tien 'meest fitte burgemeesters' van Nederland. De door de ArboUnie georganiseerde wedstrijd 'fitste burgemeester van Nederland' werd eind augustus tijdens het VNG Congres in Maastricht gehouden. Maintenance Valley is het paradepaardje van de West-Brabantse economie, met als bakermat de gemeente Woensdrecht en aan het roer burgemeester Fränzel. Vertrekpunt is uiteraard de sinds jaar en dag grote bekendheid genietende Vliegbasis Woensdrecht. Het is één van de grootste militaire vliegbases van Nederland. De West-Brabantse vliegbasis vormt het kroonjuweel van de Woensdrechtse werkgelegenheid. De basis heeft de taken van een gewone vliegbasis, maar tevens bevindt zich op het terrein de opleidingstak van de Koninklijke Luchtmacht, het Logistiek Centrum en de centrale weerdienst van de Luchtmacht. De Vliegbasis Woensdrecht is een echt kenniskanon op het gebied van onderhoud aan vliegtuigen. Het sluiten van de vliegbases Twenthe en Soesterberg werkt de groei van de Vliegbasis Woensdrecht verder in de hand. De positie van Woensdrechts als onderhoudscentrum wordt daarmee nog sterker.


...inspireert
Monique Velzeboer inspireert startende ondernemers

...beheert
Betrouwbaar vermogensbeheer

...groeit
Logistieke kansen in de Zeeuwse Delta

...onderneemt
Onbekend maakt onbemind

...verankert
Innovatie verankeren binnen de organisatie

...werkt
Aantal banen in Zeeland groeit flink

...netwerkt
Netwerken op Nieuwjaarsbijeenkomst KvK

....loont
Duurzaam Ondernemen loont!

...confronteerd
Alleen het bundelen van kennis geeft het beste resultaat

...vertrouwd
"Accountant is de vertrouwenspersoon van het MKB"

...wint
Online boekhouden als financiële cockpit

...levert aan
Lastenverlichting en eenvoudige informatie-uitwisseling

...verandert
Basel II heeft grote gevolgen voor bedrijfsleven

...kiest
Kiezen voor een kantoor met vergunning of niet?

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...luncht
Kerstlunch OCG in teken Maintenance Valley

...spreekt
De Feyter Group wint BOS 2006

...bracht op
Behoud Hoogaars 'wint' JKW Veiling

...stijgt
Sprekende cijfers kantorenmarkten derde kwartaal 2006