In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
December 2006
File not found.

Behoud Hoogaars 'wint' JKW Veiling

Een 300-tal gasten waren getuige van een sfeervolle JKW Veiling op vrijdag 24 november in Grand Hotel Arion te Vlissingen. De 50 kavels die door het Zeeuwse bedrijfsleven beschikbaar waren gesteld ten bate van de goede doelen, brachten in totaal 31.300 euro op.


Beeld van de sfeervolle JKW Veiling in Hotel Arion met rechts presentator Joost van Damme.

De kopers van de kavels mochten per traditie zelf bepalen voor welk van de drie goede doelen hun geld aangewend wordt. De Stichting Behoud Hoogaars bracht met 11.100 euro het meeste op, gevolgd door Vakantie voor Kinderen (10.800 euro) en Het Zeeuws Museum (9.400 euro). Behoud Hoogaars zet zich in voor het behoud van de Zeeuwse visserschepen als varende monumenten.

Er werd flink geboden door het Zeeuwse bedrijfsleven.

De Historische Scheepswerf C.A. Meerman wordt de vaste locatie van de stichting alwaar onderhoud en restauratie aan de schepen zal plaatsvinden. Mede dankzij de veilingopbrengst kunnen tweedehandsmachines worden aangeschaft om te schaven, boren, frezen, enzovoorts.


Commissaris van de Koningin Van Gelder, ambassadeur van het winnende goede doel.

Het winnende goede doel werd met veel elan gepromoot door commissaris van de Koningin Van Gelder, die medio januari afscheid neemt als Zeeuws bestuurder. „De traditionele visserschepen behoren tot het culturele Zeeuwse erfgoed waar we trots op kunnen zijn. De Hoogaars vormen een prachtig gezicht en zijn dan ook goed voor het Zeeuwse toerisme. Op de werf in Arnemuiden wordt op ambachtelijke wijze gebeiteld en geschaafd zodat er weer op de mooie visserschepen gevaren kan worden. Het is toch prachtig om een vaartocht op een Hoogaar te combineren met bijvoorbeeld een heerlijke mosselmaaltijd en een goed glas witte wijn", aldus Van Gelder.


Fraaie bodypaint.

Vervolgens presenteerden ook de Vlissingse burgemeester Anneke van Dok en BZW-voorzitter David Luteijn met verve hun respectievelijke goede doelen Vakantie voor Kinderen en Het Zeeuws Museum. Gastheer Joost van Damme, mede-eigenaar van Hotel Arion en lid van de Junior Kamer Walcheren, presenteerde in combinatie met veilingmeester Ab Verhage de derde JKW Veiling.

Dennis de Nooijer.

Het evenement was dit keer verspreid over twee vernieuwde zalen, met veel sfeer en intimiteit, op de bovenverdieping. De gasten werden in de feestzaal, naast de aparte veilingzaal, vooraf voorzien van een heerlijk buffet. Na de veiling werd er tot in de vroege uurtjes doorgefeest. Met de nodige kwinkslagen werden de kavels door Van Damme en Verhage onder de loep genomen. Het laatste kavel genereerde het hoogste bedrag: de leden van de Junior Kamer Walcheren werden geveild voor 2.250 euro. Koper Buijs & Partners mag de kracht en creativiteit van de JKW een hele dag aanwenden, bijvoorbeeld om te brainstormen over nieuwe producten.

Veilingmeester Ab Verhage.

Het kavel van Duinpark het Kustlicht, een week een riant appartement in het Italiaanse Jesolo, was met een bedrag van ongeveer 2.000 euro goed voor een fraaie tweede plaats. Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland, van de gebroeders Dennis en Gérard de Nooijer, had een origineel shirt van Mark van Bommel van Bayern München in de aanbieding. Het door Van Bommel gesigneerde shirt, gedragen in het Championsleageduel met Spartak Moskou, bracht 275 euro op. Accountant/ondernemer Maurice Buijs van Schipper/OAZ was het meest genereus. Hij kocht voor in totaal 7.500 euro kavels.

Voorzitter Jan-Kees Fait en burgemeester Anneke van Dok.

Voorzitter Jan-Kees Fait van de JKW commissie blikte content terug op het spektakel. „We gaan zeker door met de JKW Veiling, volgend jaar dus voor de vierde keer. Dit jaar hebben we het aantal kavels teruggebracht van 62 naar 50 om de gasten nog meer de gelegenheid te bieden om te borrelen en te netwerken. Het is belangrijk dat er veel afwisseling is in een grootschalig evenement als de JKW Veiling."

Meer informatie
Internet: www.jkwveiling.nl


...inspireert
Monique Velzeboer inspireert startende ondernemers

...beheert
Betrouwbaar vermogensbeheer

...groeit
Logistieke kansen in de Zeeuwse Delta

...onderneemt
Onbekend maakt onbemind

...verankert
Innovatie verankeren binnen de organisatie

...werkt
Aantal banen in Zeeland groeit flink

...netwerkt
Netwerken op Nieuwjaarsbijeenkomst KvK

....loont
Duurzaam Ondernemen loont!

...confronteerd
Alleen het bundelen van kennis geeft het beste resultaat

...vertrouwd
"Accountant is de vertrouwenspersoon van het MKB"

...wint
Online boekhouden als financiële cockpit

...levert aan
Lastenverlichting en eenvoudige informatie-uitwisseling

...verandert
Basel II heeft grote gevolgen voor bedrijfsleven

...kiest
Kiezen voor een kantoor met vergunning of niet?

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...luncht
Kerstlunch OCG in teken Maintenance Valley

...spreekt
De Feyter Group wint BOS 2006

...bracht op
Behoud Hoogaars 'wint' JKW Veiling

...stijgt
Sprekende cijfers kantorenmarkten derde kwartaal 2006