In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
December 2006
File not found.

Online boekhouden als financiële cockpit

Online boekhouden wint steeds meer terrein. DRV Accountants en Belastingadviseurs loopt op dit gebied voorop. Het multidisciplinair accountantskantoor investeert al enkele jaren in deze dienstverlening. De servicediensten zijn begin dit jaar uitgebreid met de mogelijkheid om loonmutaties via internet te melden.


Mariëlle Fresen en Cornee Hertogh zijn respectievelijk communicatieadviseur en ICT-manager bij DRV.

Tevens kan de klant voortaan de 'opgaaf eerstedagsmelding' eenvoudig en snel via internet doorgeven. Die snelheid is des te belangrijker omdat sinds 1 juli van dit jaar een nieuwe werknemer voor de eerste dag van het dienstverband bij de belastingdienst gemeld moet zijn. Wij investeren fors in de ontwikkeling van online diensten. Door vergaande automatisering van de dienstverlening wordt veel efficiënter gewerkt. Daarbij wordt steeds meer verfijnd maatwerk geboden. Zo kan de klant bepalen welk deel van de administratie hij zelf wil voeren en welk deel hij door ons wil laten verzorgen. Onze online dienstverlening werkt aanvullend op de traditionele. Vroeger leverde de klant altijd zelf boekingen bij ons aan, nu kan hij zelf rechtstreeks mutaties verrichten via internet. Wanneer het hem uitkomt kan hij daarbij een beroep op ons doen, bijvoorbeeld in drukke periodes of bij ziekte", aldus ICT manager bij DRV Cornee Hertogh.

Gebruiksvriendelijk
Het accountantskantoor maakt gebruik van een administratiepakket dat door Exact via internet wordt aangeboden. Doordat zowel accountant als klant gebruik maakt van hetzelfde pakket, hebben beide partijen 24 uur per dag overal de beschikking over dezelfde informatie. Dat vergemakkelijkt de samenwerking. Men is niet afhankelijk van een vaste werkplek want een internetverbinding is voldoende. Dat is vooral gemakkelijk voor ondernemers die veel onderweg zijn of regelmatig thuis hun administratie willen inzien of bijwerken. Daarvoor hoeven ze 's avonds niet speciaal naar kantoor te gaan. We creëren voor cliënten de mogelijkheid om mee te kijken in de administratie die wij voor hen voeren.


Mariëlle Fresen: Op exact hetzelfde moment als de klant beschikken we over dezelfde informatie."

Met online boekhouden heb je altijd de beschikking over de actuele gegevens, omdat zowel accountant als klant inloggen in dezelfde omgeving. Op exact hetzelfde moment is er dezelfde informatie. Bij een complexe boeking kan de accountant direct zien wat het probleem is. Het dienstenportaal DRV online is de verzamelnaam voor internetboekhouden en het melden van loonmutaties via internet. Het is een soort van financiële cockpit die een goed en eenvoudig inzicht geeft in de actuele stand van zaken.

Het pakket van Exact is gebruiksvriendelijk waarbij ook fraaie staatjes of grafieken kunnen worden uitgedraaid, bijvoorbeeld van omzetgegevens en debiteurensaldi. Onze online-service is eigenlijk een gemeenschappelijke boekenkast voor de administratie - inclusief allerlei extra's zoals grafieken en schema's - die continu beschikbaar is", aldus DRV communicatieadviseur Mariëlle Fresen.

Belastingaangiften
Op het dienstenportaal zijn alle online diensten van het kantoor te vinden. Met deze diensten kan de klant de administratie bijhouden, management informatie verkrijgen en 24 uur per dag de financiële gegevens inzien. Het accountantskantoor zal begin volgend jaar ook een portal lanceren waarmee ze online de afhandeling van elektronische belastingaangiften verzorgt. ,,De BTW-, Loonbelasting en IB/Vpb-aangiftes die wij verzorgen voor onze cliënten, worden dan gepubliceerd op het aangifteportaal.


Cornee Hertogh: ,Wij investeren fors in de ontwikkeling van online-diensten."

Via een toegangscode kunnen cliënten aanloggen en aangiftes inzien en accorderen. Na akkoord worden de aangiften automatisch ingediend bij de belastingdienst. Nadert de deadline voor goedkeuring door de ondernemer, dan ontvangt hij automatisch een door het portaal gegenereerd e-mailbericht. Hij bouwt automatisch een archief op van de aangiften. Dat archief kan de ondernemer zeven per week, 24 uur per dag raadplegen", licht Cornee Hertogh toe. Voordelen van de DRV Online dienstenservice voor de ondernemer zijn:
  • altijd inzage in de actuele administratie vanuit elke werkplek met een internetverbinding
  • aanschaf administratiepakket (inclusief kostbare updates) is niet meer nodig
  • geen systeembeheerder meer nodig voor installeren nieuwe versies en maken back-ups
  • gegevens zijn veilig via automatische back-ups
  • direct overleg mogelijk met adviseurs vanuit ieders eigen kantoor
  • meer vrijheid en mogelijkheden om zelf (een deel van) de administratie te voeren.


...inspireert
Monique Velzeboer inspireert startende ondernemers

...beheert
Betrouwbaar vermogensbeheer

...groeit
Logistieke kansen in de Zeeuwse Delta

...onderneemt
Onbekend maakt onbemind

...verankert
Innovatie verankeren binnen de organisatie

...werkt
Aantal banen in Zeeland groeit flink

...netwerkt
Netwerken op Nieuwjaarsbijeenkomst KvK

....loont
Duurzaam Ondernemen loont!

...confronteerd
Alleen het bundelen van kennis geeft het beste resultaat

...vertrouwd
"Accountant is de vertrouwenspersoon van het MKB"

...wint
Online boekhouden als financiële cockpit

...levert aan
Lastenverlichting en eenvoudige informatie-uitwisseling

...verandert
Basel II heeft grote gevolgen voor bedrijfsleven

...kiest
Kiezen voor een kantoor met vergunning of niet?

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...luncht
Kerstlunch OCG in teken Maintenance Valley

...spreekt
De Feyter Group wint BOS 2006

...bracht op
Behoud Hoogaars 'wint' JKW Veiling

...stijgt
Sprekende cijfers kantorenmarkten derde kwartaal 2006