In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Februari 2007
File not found.


















Columns
Hans van Dienst, Coos van den Ouden
Rabo Opvolgers Perspectief
Uw investering is ons veel waard
Hans van Dienst,
Coos van den Ouden
Senior accountmanagers
Rabobank Beveland afdeling Bedrijven




U wilt het bedrijf van uw ouders overnemen. Een uitdaging omdat het agrarisch ondernemerschap een aantal bijzondere facetten heeft. Het is boeiend, dynamisch en avontuurlijk. En vooral geschikt voor mensen die er bewust voor kiezen en zich er goed op voorbereiden. Die weten wie ze zijn, wat ze willen en wat ze kunnen en met dat inzicht gericht werken aan hun eigen toekomst. Waardoor ze een visie hebben op het eigen bedrijf, op de omgeving en op de best passende strategie. Simpelweg omdat een bedrijf overnemen een lange termijn investering is, zowel zakelijk als privé.

Persoonlijke en professionele kwaliteiten
Die gedachte is de kern van het Rabo Opvolgers Perspectief. Een reeks bijzondere, speciaal voor de nieuwe generatie agrarische bedrijfsondernemers ontwikkelde elementen, waarmee u in de jaren voor de overname gericht bouwt aan het versterken van uw persoonlijke en professionele kwaliteiten. Daarvoor is met een aantal prominente partijen (LEI, Anton de Boer CS en NAJK-Edu) een programma ontwikkeld. De meest markante elementen daaruit zijn: de Rabo Opvolgers Spiegel, de Rabo Financiële Scan en de Rabo Opvolgers Training.

Rabo Opvolgers Spiegel
Uw persoonlijke kwaliteiten onderzoekt u samen met het bureau van Anton de Boer CS. Dat leidt tot een adviesrapport met praktische aanbevelingen waarmee u uw kwaliteiten verder kunt ontwikkelen en valkuilen kunt vermijden. De Rabobank vindt dat een zaak van vertrouwen. Daarom krijgen de medewerkers van de bank geen inzage in de uitkomsten van de vragenlijst, in de inhoud van het gesprek of in het adviesrapport.

Rabo Financiële Scan
Met de Rabo Financiële Scan toetst u de financiële haalbaarheid van uw plannen op verschillende punten. Waardoor u weet welke overnamesom haalbaar is, welke investeringen nodig zijn en wat het rendement is bij verschillende scenario's.

Rabo Opvolgers Training
Deze training daagt u uit uw visie op uzelf, uw bedrijf en uw omgeving aan te scherpen. De training relateert persoonlijke kwaliteiten en ambities aan de mogelijkheden van het bedrijf en de omgeving. Het resultaat is onder meer een strategie en een actieplan om die strategie te realiseren. De aanpak is interactief. Tijdens de training krijgt u de beschikking over geavanceerde tools. Ook in Zeeland wordt in samenwerking met het Zeeuws Agrarisch Jongeren Kontakt (ZAJK) een training opgezet, als vervolg op de cursus Bedrijfsopvolging.

Het Rabo Opvolgers Perspectief
biedt een goede basis voor een effectieve, adequate en goed voorbereide overname. Ook omdat het programma voortdurend zal worden uitgebreid met nieuwe elementen.


Wilt u meer weten over het Rabo Opvolgers Perspectief?
De Accountmanager Agrarische relaties informeert u graag over de inhoud en de voorwaarden.

Rabobank Beveland verzorgt periodiek een rubriek in "De Ondernemer". De redactie bestaat uit Connie Karelse en Eric de Jong, accountmanagers Private banking en Coos van den Ouden en Hans van Dienst, senior accountmanagers afdeling Bedrijven.




...beslist
Zeeland mag de boot niet missen!

...ontzorgt
Ondernemers zorgen uit handen nemen

...investeert
Zeeuws bedrijfsleven moet durven investeren

...moderniseert
Open source software in het MKB: onbekend maakt onbemind

...breid uit
"Op half uur rijden zitten tal van interessante bedrijven"

...helpt
Peterbedrijf helpt Zeeuwse en Vlaamse ondernemer

...groeit
Gemeente van contrasten

....communiceert
Succes trekt succes aan

...stimuleert
Stimuleren van bedrijvigheid en werkgelegenheid in Zeeland

...leert
De sleutel tot continuiteit

...adviseert
De Beleggingsadviseurs

...varieert
Veel variatie op Java Comedy Night

...word ingezet
Zeeland Seaports zet in op containerterminal

...rijdt
Mercedes-Benz 320 CDI 4-matic

...verbouwt
NVB: 'Meer bedrijven willen verhuizen of verbouwen''

...draagt over
Pand familiebedrijf vrij van overdrachtsbelasting