In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juli 2007
File not found.

Zien en gezien worden op sfeervolle Haringparty

De nieuwe haring is lekker vet en mals. Dat was de communis opinio onder de 1100 gasten op de sfeervolle haringparty vorige maand van stichting De Beste Maatjes te Goes. Plaats van handeling was per traditie de karakteristieke binnenplaats van restaurant De Stadsschuur.

door Henk van de Voorde


Cor van de Zandt zet trouwe bezoeker Pim Gernler in het zonnetje.
Foto: Digi Shots photography

GOES - Onder een stralend zonnetje ontmoette zakelijk Zeeland elkaar om de eerste Hollandse Nieuwe samen met een glaasje korenwijn te verorberen. Na twintig jaar trouwe dienst overhandigde Cor van de Zandt als preses van het eerste uur, de voorzittershamer van de Beste Maatjes op ludieke wijze aan Mark Faasse. De opbrengst van de eerste vaatjes komt dit jaar ten goede aan 'Zeeland helpt Cambodja' en 'Fietsers voor fietsers Nice-Goes'. De nieuwbakken voorzitter overhandigde samen met gastspreker Toine Poppelaars de cheques ten bedrage van 7.500 respectievelijk 2.500 euro aan de vertegenwoordigers van de goede doelen. De Haringparty is een initiatief van een tiental Goese ondernemers die de nieuwe aanvoer en de opening van het Haringseizoen op een feestelijke manier organiseren; meestal een dag na de traditionele veiling van het eerste vaatje in Scheveningen. Netwerken staat al vanaf het begin centraal.

Dat was ook de reden van Cor van de Zandt en Rosa Benard om twee decennia geleden de Goese Haringparty te introduceren. ,,Netwerken is een onderdeel van mijn bedrijfsvoering. De sociale interactie staat ook op de Haringparty centraal. Uit ieder contact bouw je weer een nieuw contact op. Het werd op de Haringparty dan ook drukker en drukker. Inmiddels zitten we met 1100 mensen aan onze limiet", aldus Cor van de Zandt.

De eigenaar van restaurant De Stadsschuur heeft per 1 april de dagelijkse leiding van zijn bedrijf overgedragen aan Mark van de Ketterij. Van de Zandt wil afbouwen. ,,Ik ben straks zestig jaar. Dan is het welletjes geweest. Ik wil trainen om mijn golfhandicap terug te brengen van 36 naar 26. Mark van de Ketterij is een waardige opvolger om het culinaire gedachtegoed van de Stadsschuur verder uit te werken. Gelukkig hebben we de beschikking over een team van veertien medewerkers die voor dag en dauw klaar staan om het de klanten naar de zin te maken." Van de Zandt is uit Den Haag afkomstig, waar hij een sigarenzaak bestierde. ,,Elke week moest ik bij de oude heer Drees, die aan het eind van de Beeklaan woonde, een doos sigaren bezorgen. Op een gegeven moment rolden we in de tenniswereld en verhuisden we naar Goes om de TSI hal uit te baten.

In 1983 kregen we de kans om restaurant De Stadsschuur op te starten. Het is eigenlijk de oude schuur waar Jacoba van Beieren haar paarden stalde en deze werden beslagen", vertelt Cor van de Zandt. Het zilveren jubileum van zijn onderneming wordt volgend jaar op grootse wijze gevierd in de Grote Kerk te Goes.

Ron Diephout, chefkok van de Stadsschuur, maakte de eerste haring op traditionele manier schoon en bood deze aan Toine Poppelaars aan. De gedeputeerde verklaarde vervolgens het haringseizoen voor geopend. Pim Gernler werd als één van de trouwste bezoekers van de Haringparty onderscheiden met een Lou Bandie hoed en een stenen kruik met Korenwijn. ,,Ze noemden hem ook wel de burgemeester van het Sloegebied in Vlissingen-Oost.", aldus Cor van de Zandt in zijn afscheidsspeech.


...destilleert
Ambachtelijke destilleerderij

...woont
Aquacultuur in Noord-Beveland

...vertrekt
Burgemeester vertrekt

...peilt
Nog steeds een dikke zeven

...zit
De stoel

...kijkt
De stand van zaken

...produceert
Samenwerking leidt tot maatwerk

....innoveert
Syntens feliciteert STN uit Hulst met de Zeeuwse Innovatieprijs EMERGO 2007

...vaart
Betere vaarroute leidt tot minder verkeersopstopping

...wint
Win 1000 euro met je ondernemingsplan

...hapt
Zien en gezien worden op sfeervolle Haringparty

...rijdt
Zakelijk onderweg

...filosofeert
Delta moet samen optrekken

...koestert
Trots zijn op Zeeuws-Vlaanderen

...studeert
Toerisme op Reynaertcollege

...fietst
Sportief netwerken op Tour Culinair

...verwent
De gast wil verwend worden

......campeert
Van camping tot multinational

...herleeft
Historie herleeft op Middelburgse grachten

...vermaakt
Neeltje Jans: een mix van educatie en vermaak

...speelt
Ook bij slecht weer spelen aan zee

...zeilt
Watersport: voor elk wat wils

...bestuurt
Toerisme als motor van de economie

...runt
Hbo- opleiding voor campingbaas

...verhuurt
Werk maken van vakantie

...reikt uit
Eeuwige roem dankzij Emergo

...vertegenwoordigt
Primeurs op Contacta 2007

...vangt
Mosselen zijn emotie

...groeit
Zeeland heeft economische wind mee