In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juli 2007
File not found.

Sportief netwerken op Tour Culinair

Het peloton van de Tour Culinair toerde op zondag 24 en maandag 25 juni door Zeeland, met als uitvalsbasis Badhotel Renesse van hotelier Olav Davidse. Het gezelschap van ondernemers, bestuurders en adviseurs uit horeca en toerisme overbrugde beide dagen ruim 120 kilometer, met een gemiddelde snelheid van 25 kilometer per uur. Het parcours voerde over Schouwen-Duiveland, Walcheren, Noord- en Zuid-Beveland en Tholen. De renners trotseerden stormachtige wind, regen- en hagelbuien. Jaarlijks worden er door de Stichting Tour Culinair enkele toertochten, waaronder een voorjaarsklassieker en deze tocht in ons land georganiseerd.

door Henk van de Voorde


Voorzitter Luit Ezinga van de KvK (derde van links) wordt tijdens het eten van een ijsje geflankeerd door CdK Karla Peijs en Sanne de Regt uit Goes, miss Nederland 2003.
Foto: Karel de Vos Redfox Media

RENESSE - "Natuurlijk hebben we als echte diehards het hele programma afgewerkt. We hebben alleen een keer geschuild in de buurt van Arnemuiden vanwege onweer. Grote donkere wolken boven de Westerschelde konden we niet voor blijven. Zo hard konden we nu ook weer niet fietsen", aldus deelnemer en oud-voorzitter Luit Ezinga. Culinaire stops waren er in restaurant In de Wijngaard in Yerseke en hotel Arion in Vlissingen. Bovendien werd ook Wijnhoeve De Drei Schorren met een kort bezoekje vereerd. Het slotdiner van de Tour Culinair vond plaats in Hostellerie Schuddebeurs.

Ezinga, de voorzitter van de Kamer van Koophandel Zeeland is dinsdag 26 juni, tijdens de algemene ledenvergadering, officieel benoemd tot voorzitter van Hiswa Nederland, de grootste landelijke branchevereniging voor de watersport. Het sportieve gezelschap van de Tour Culinair maakte zondag 24 juni een bijzondere ijsstop bij Karla Peijs in Kortgene. Thuis bij de Commissaris van de Koningin van Zeeland en haar man Rinus Platschorre werd het peloton van 25 renners getrakteerd op Dippin'Dots: 'het koudste ijsje van Nederland'. Het wordt geserveerd op -45 graden, in de vorm van kleine korreltjes en is uit Amerika geïmporteerd door DnD uit IJzendijke.

De Tour Culinair is een fietsende netwerkclub van mensen uit horeca en toerisme en toerde dit jaar dus twee dagen door Zeeland. Dat had Ezinga vorig jaar bij zijn afscheid als voorzitter bedongen. ,,De Tour Culinair is een unieke netwerkorganisatie. De 26e editie was een prima gelegenheid om toeristisch en culinair Zeeland op de tourkaart van Nederlandse ondernemers te zetten. Het is belangrijk om horeca, recreatie en toerisme in Zeeland stevig te promoten", verklaart Luit Ezinga. Huidig voorzitter Ton Lenting van Tour Culinair overhandigde maandag 25 juni in hotel Arion een cheque van duizend euro aan trainer Benny Borgt en fietstalenten Jacqueline Lange en Peter Jahn van I.D. Cycling Team Zeeuws-Vlaanderen. Deze bijzondere fietsclub bestaat uit jonge mensen met een verstandelijke beperking. Jacqueline en Peter nemen in september deel aan de Specialympics in Shanghai, de Olympische Spelen voor sporters met een verstandelijke beperking.

...destilleert
Ambachtelijke destilleerderij

...woont
Aquacultuur in Noord-Beveland

...vertrekt
Burgemeester vertrekt

...peilt
Nog steeds een dikke zeven

...zit
De stoel

...kijkt
De stand van zaken

...produceert
Samenwerking leidt tot maatwerk

....innoveert
Syntens feliciteert STN uit Hulst met de Zeeuwse Innovatieprijs EMERGO 2007

...vaart
Betere vaarroute leidt tot minder verkeersopstopping

...wint
Win 1000 euro met je ondernemingsplan

...hapt
Zien en gezien worden op sfeervolle Haringparty

...rijdt
Zakelijk onderweg

...filosofeert
Delta moet samen optrekken

...koestert
Trots zijn op Zeeuws-Vlaanderen

...studeert
Toerisme op Reynaertcollege

...fietst
Sportief netwerken op Tour Culinair

...verwent
De gast wil verwend worden

......campeert
Van camping tot multinational

...herleeft
Historie herleeft op Middelburgse grachten

...vermaakt
Neeltje Jans: een mix van educatie en vermaak

...speelt
Ook bij slecht weer spelen aan zee

...zeilt
Watersport: voor elk wat wils

...bestuurt
Toerisme als motor van de economie

...runt
Hbo- opleiding voor campingbaas

...verhuurt
Werk maken van vakantie

...reikt uit
Eeuwige roem dankzij Emergo

...vertegenwoordigt
Primeurs op Contacta 2007

...vangt
Mosselen zijn emotie

...groeit
Zeeland heeft economische wind mee