In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juli 2007
File not found.

Watersport: voor elk wat wils

Het watersportseizoen is geopend. Voor Waterfront Jachtcharter, het bedrijf aan het Grevelingenmeer precies op de grens van Zeeland en Zuid- Holland, begint een nieuw avontuur. Directeur-eigenaar Maarten Koopen en zijn vrouw Ellen gaan vanuit hun winkel nu ook boten verhuren. Zij organiseren tevens vaarcursussen. In de haven Marina Port Zélande verzorgen zij een compleet pakket voor al die mensen die graag op het water verblijven.

door Ron Gregoor


Maarten en Ellen Koopen op een van hun schepen
Foto: Willem Mieras

OUDDORP - Maarten Koopen is eigenlijk een vreemde eend in de bijt. Niet dat hij geen watersportliefhebber is, verre van dat. "De hele familie is zo'n beetje op het water groot geworden. Mijn ouders hadden een boot, wij gingen er ieder weekend op uit. We woonden altijd in de buurt van water, eerst Bloemendaal, later Goes. In de weekends waren we vaak dag en nacht aan het varen." Maar Koopen komt eigenlijk uit de reclamewereld. Hij deed commerciële economie aan de heao Haarlem, later Vlissingen, werkte in een aantal managementfuncties en had zich ingekocht bij een reclamebureau. Maar dat was toch eigenlijk niet wat hij wilde. "Op een bepaald moment denk je, is dit het nou. Als je nog iets wil doen, dan moet je het nu doen." Koopen maakte de switch. In 2003 kocht het ondernemersechtpaar Waterfront Store, de watersportwinkel bij Marina Port Zélande. Aan een haven met 800 ligplaatsen een ideale stek. Hij richtte de winkel helemaal opnieuw in, het assortiment werd een stuk groter, met name kwam er een verbeterde afdeling kleding. "Ik kreeg hier mensen die vroegen waar ze een sloep konden huren. Nu was hier om de hoek het bedrijf Delta Jachtcharter, dat verhuurde boten. Maar dat waren met name zeil- en motorjachten, geen sloepen. Die mensen kwamen dan onverrichterzake weer terug. Vorig jaar stond Delta te koop. Ik ben daar meteen op ingesprongen. Het eerste wat ik deed was ook een sloep verhuren."

Dit wordt het eerste seizoen voor Waterfront Jachtcharter. Koopen heeft er zin in, al wordt het, beseft hij, wel heel hard werken. Geen dag vrij in het hoogseizoen. De nieuwe vloot van Waterfront Jachtcharter bestaat uit drie motorjachten, vijf zeiljachten en een sloep. De schepen zijn trouwens niet allemaal eigendom van zijn bedrijf. Koopen: "Wij huren ze van de eigenaar. Ik vind het een beetje riskant om nu veel geld te steken in de jachten en straks tot de conclusie te komen dat het een heel seizoen regent en er niemand komt." Op die manier wil Koopen zijn bedrijf wel uitbreiden. "Ik ben op zoek naar mensen met een boot, die hem willen verhuren. Ik zorg ervoor dat er klanten komen om het jacht te huren, houd de boten schoon en intact en we delen de huuropbrengst." Koopen is zowel in Nederland als in Duitsland en België druk bezig reclame te maken voor zijn bedrijf. Veel klanten, onder andere mensen die logeren in Port Zélande, komen uit Zuid- Duitsland. Koopen heeft net een grote bedrijfsbrochure de deur uit gedaan en via internet zijn de boten al te boeken. Om te voorkomen dat mensen onvoorbereid de boot ingaan, verzorgt Waterfront ook cursussen. Voor beginners, maar ook voor ervaren zeelui, die even aan de boot moeten wennen.

Bezoek voor meer informatie:
Internet: www.jachtcharter.nl


...destilleert
Ambachtelijke destilleerderij

...woont
Aquacultuur in Noord-Beveland

...vertrekt
Burgemeester vertrekt

...peilt
Nog steeds een dikke zeven

...zit
De stoel

...kijkt
De stand van zaken

...produceert
Samenwerking leidt tot maatwerk

....innoveert
Syntens feliciteert STN uit Hulst met de Zeeuwse Innovatieprijs EMERGO 2007

...vaart
Betere vaarroute leidt tot minder verkeersopstopping

...wint
Win 1000 euro met je ondernemingsplan

...hapt
Zien en gezien worden op sfeervolle Haringparty

...rijdt
Zakelijk onderweg

...filosofeert
Delta moet samen optrekken

...koestert
Trots zijn op Zeeuws-Vlaanderen

...studeert
Toerisme op Reynaertcollege

...fietst
Sportief netwerken op Tour Culinair

...verwent
De gast wil verwend worden

......campeert
Van camping tot multinational

...herleeft
Historie herleeft op Middelburgse grachten

...vermaakt
Neeltje Jans: een mix van educatie en vermaak

...speelt
Ook bij slecht weer spelen aan zee

...zeilt
Watersport: voor elk wat wils

...bestuurt
Toerisme als motor van de economie

...runt
Hbo- opleiding voor campingbaas

...verhuurt
Werk maken van vakantie

...reikt uit
Eeuwige roem dankzij Emergo

...vertegenwoordigt
Primeurs op Contacta 2007

...vangt
Mosselen zijn emotie

...groeit
Zeeland heeft economische wind mee