In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juli 2007
File not found.

Pierewiet in Nieuwvliet opgeknapt en uitgebreid
Ook bij slecht weer spelen aan zee

Zeeland is een perfecte vakantieplek. Zee altijd binnen handbereik, leuke dorpjes in de buurt. Maar wat als het regent. Wat doe je dan met je kinderen die zich te pletter vervelen in de caravan. Jelko Sweegers en Marleen Vermeulen van Camping International in Nieuwvliet hebben daar iets op gevonden: de speel- en knutselschuur met buiten het avonturenplein. Niet helemaal nieuw in Zeeland, wel in Zeeuws Vlaanderen.

door Ron Gregoor


Bij slecht weer spelen in de touwen.
Foto: Ronald den Dekker

NIEUWVLIET - Jelko Sweegers kocht vorig jaar samen met zijn vriendin Marleen Vermeulen Camping International in Nieuwvliet. Voor Sweegers was dat een hele stap. Hij had totaal geen ervaring in de toeristenbranche. Hij had in Tilburg de sportacademie ALO gehaald en gaf her en der sportlessen. Hij leerde Marleen kennen. Die komt wel uit een toeristisch nest, haar ouders exploiteerden een camping in Oost- Kapelle, haar broer en zus namen die een aantal jaren geleden over. "Vorig jaar kwam International te koop. We besloten de stap te wagen", zegt Sweegers nu. Dat is hem niet tegengevallen. "In dat eerste jaar komt er wel van alles op je af. Je staat voor zaken waar je voorheen geen benul van had. Maar we hadden goede hulp." De camping met 250 staanplaatsen loopt goed, is behoorlijk opgeknapt. En toen kwam de grond van de buren ineens te koop. Die grond kan International goed gebruiken, want na dat eerste succesvolle jaar dachten Marleen en Jelko meteen aan uitbreiding. De grond van je buren komt maar een keer te koop en dus doken Sweegers en Vermeulen in het gat. Op de grond van de buren stond Pierewiet. De knutselschuur, waar de kinderen bij slecht weer onder begeleiding artistiek bezig waren. "In eerste instantie kochten we de grond omdat we zelf uit ons jasje groeien", legt Jelko uit. "Voor uitbreiding dus. Maar daarnaast zagen we er toch ook een uitdaging in om van Pierewiet iets moois te maken."

Verbouwing
Dat deden zij. De knutselhoek verhuisde naar de eerste verdieping van de schuur. En op de begane grond lieten ze een compleet nieuwe speeltuin maken. "Een soort lunapark, zoals je die nog wel op de kermis ziet. Je gaat er aan de ene kant in, kunt dan langs allerlei spellen en komt er uiteindelijk aan de andere kant weer uit. De binnenspeeltuin is vooral geschikt voor kinderen tot twaalf jaar. "Maar ook ouderen vermaken zich er prima", zegt Sweegers. Voor de overdekte speeltuin staat een soort avonturentuin. Daar ligt een gestrand schip, waarin de kinderen naar hartelust zeeman kunnen spelen.
Het hernieuwde Pierewiet, de knutselschuur bestaat al elf jaar, werd dit voorjaar weer geopend. In het voorseizoen moet Pierewiet het vooral hebben van uitstapjes van scholen. "Dat hadden de mensen van Pierewiet prima voor elkaar. Het heeft in de verre omstreken een bepaalde bekendheid gekregen. Dat willen wij uitbreiden."

Scholen
Vooral in de maanden mei en juni wordt Pierewiet geboekt door scholen. Het voorseizoen is begin april al ver volgeboekt met een bezoek van 45 scholen. Die komen vooral uit België en Zeeland. Dat zijn dan groepen van 25 tot 150 kinderen, die een heel dagprogramma krijgen voorgeschoteld. Daarnaast is de Speelboerderij Pierewiet ook op woensdag- en zaterdagmiddag geopend. In juni komt daar ook de zondagmiddag bij. Pierewiet maakt ook gebruik van de diensten van Rini Fenijn. Deze in Zeeuws Vlaanderen bekende kunstenaar schrijft ieder jaar een theaterstuk voor kinderen. En dat voert hij dan in Pierewiet op, als toevoeging aan de schoolreis. Nu het seizoen aanbreekt, kunnen de kinderen van de camping vrijelijk gebruik maken van Pierewiet. "Want het is een prima aanvulling op onze activiteiten op de camping.".


...destilleert
Ambachtelijke destilleerderij

...woont
Aquacultuur in Noord-Beveland

...vertrekt
Burgemeester vertrekt

...peilt
Nog steeds een dikke zeven

...zit
De stoel

...kijkt
De stand van zaken

...produceert
Samenwerking leidt tot maatwerk

....innoveert
Syntens feliciteert STN uit Hulst met de Zeeuwse Innovatieprijs EMERGO 2007

...vaart
Betere vaarroute leidt tot minder verkeersopstopping

...wint
Win 1000 euro met je ondernemingsplan

...hapt
Zien en gezien worden op sfeervolle Haringparty

...rijdt
Zakelijk onderweg

...filosofeert
Delta moet samen optrekken

...koestert
Trots zijn op Zeeuws-Vlaanderen

...studeert
Toerisme op Reynaertcollege

...fietst
Sportief netwerken op Tour Culinair

...verwent
De gast wil verwend worden

......campeert
Van camping tot multinational

...herleeft
Historie herleeft op Middelburgse grachten

...vermaakt
Neeltje Jans: een mix van educatie en vermaak

...speelt
Ook bij slecht weer spelen aan zee

...zeilt
Watersport: voor elk wat wils

...bestuurt
Toerisme als motor van de economie

...runt
Hbo- opleiding voor campingbaas

...verhuurt
Werk maken van vakantie

...reikt uit
Eeuwige roem dankzij Emergo

...vertegenwoordigt
Primeurs op Contacta 2007

...vangt
Mosselen zijn emotie

...groeit
Zeeland heeft economische wind mee