In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juli 2007
File not found.

Primeurs op Contacta 2007

Twee primeurs op de grootste vakbeurs voor Zuid-West Nederland! De eenentwintigste editie van Contacta staat in het teken van Facilitair Management. Met dit thema heeft elke ondernemer te maken. Ondernemend Vlissingen neemt voor de eerste maal deel aan Contacta met een 'Boulevard'. Deze bijzondere stand is een initiatief van de Vlissingse Bedrijven Club (VBC) en de gemeente Vlissingen.

door Loes van der Hoeven


Martin van der Louw en Youssif Hamzaoui, initiatiefnemers van Vlissingen Boulevard.
foto: Willem Mieras

GOES - Facilitair Management kent een enorm breed en divers takenpakket. De Zeelandhallen ruimen een flink deel van de beursvloer in voor dit thema, waar standhouders hun producten- en dienstenaanbod kunnen presenteren en promoten. Vertegenwoordigd zijn leveranciers van kantoormeubelen, automatiseringsproducten, catering, kopieermachines, energie, beplanting, audiovisuele middelen, archief- en opbergsystemen, bedrijfskleding en drukwerk. Ook ondernemingen gespecialiseerd in opleidingen, advies, informatie, (interim)management behoren tot de deelnemers aan Facilitair Management. Naast het bedrijfsleven mogen organisaties die werken in de zorgsector, onderwijsinstellingen en overheid hier niet ontbreken. Facilitair managers, leidinggevenden en personen die belast zijn met en beslissen over het facilitair management van hun organisatie: mist deze unieke kans niet en meldt u nu aan voor deelname aan Contacta 2007!

Boulevard
"Elke deelnemer aan Vlissingen Boulevard beschikt over een eigen plek, van groot tot klein, maar de nadruk ligt op de gemeenschappelijke ruimte: de boulevard", licht Martin van der Louw, voorzitter van de VBC toe. "Uniek is ook ons streven om de Vlissingse ondernemers zelf de inrichting van de boulevard te laten verzorgen. Zo kan een keukenbedrijf de keuken leveren, daarin werken de chef-koks van de restaurants en een bedrijf gespecialiseerd in multimedia zou de stand kunnen voorzien audiovisuele apparatuur.

Met deze promotie van de eigen producten en diensten blijft de beursdeelname bovendien financieel aantrekkelijk. Op de Vlissingen Boulevard kan de bezoeker zich laten verleiden tot inspirerende contacten, hij ontmoet er vakgenoten of relaties en kan er kennis uitwisselen. Het is vooral een ideale plaats voor het leggen en verstevigen van interne contacten tussen de deelnemers onderling, maar nodigt tevens uit tot het leggen van externe contacten tussen deelnemers en bezoekers." Bedrijfscontactfunctionaris van de gemeente Vlissingen Youssif Hamzaoui vult aan: "De combinatie van gemeente, onderwijs en ondernemers is bovendien dé mix voor de kruisbestuiving van faciliteren, kennis en ervaring. Het onderwijs is bijvoorbeeld een miniatuur kenniswerf, met presentaties van de diverse daarin gevestigde onderwijsinstellingen. Maar ook de op de gemeente Vlissingen georiënteerde bedrijven promoten er hun activiteiten en plannen. Wethouder Economische Zaken van de gemeente Vlissingen Conny Seijbel zal tijdens deze Contacta elke dag een paar uur op de boulevard aanwezig zijn om direct in gesprek te treden met de reeds in Vlissingen gevestigde ondernemers en met geïnteresseerden. Hoewel we nog maar net gestart zijn met de inventarisatie, hebben de eerste deelnemers zich al gemeld.

Zichtlocaties
De VBC behartigt de belangen van haar ruim honderd leden. Die zijn gevestigd op de Vlissingse bedrijventerreinen Vrijburg, Baskenburg, Souburg, de Buitenhaven en de Edisonweg. Tevens is de sector 'vrije beroepen' vertegenwoordigd als lid. Vlissingen heeft als enige gemeente op Walcheren een monopoliepositie wat zichtlocaties betreft. Deze liggen tussen Oost-Souburg en Vlissingen. De gemeente betracht grote zorgvuldigheid bij de uitgifte van deze A1 kavels. Er is bovendien veel vraag naar traditionele en moderne bedrijventerreinen binnen de gemeentegrenzen.

"De belangstelling voor Contacta is weer groot", vertelt beursmanager Jeanet Menheere. "De aantrekkende economie, de nieuwe en gerenoveerde Zeelandhallen en het minisymposium spelen daarbij zeker een rol. Het Automotive plein is wederom groots aanwezig. Hetzelfde geldt voor de Pleinen Schouwen-Duiveland en Reimerswaal, Middelburg Plaza en de gemeenten in Zeeuws-Vlaanderen verenigd in het Zeeuws-Vlaamse Paviljoen. Wij verwachten nog positieve reacties van enkele andere belangstellende organisaties, dus wellicht wordt het aantal pleinen en paviljoens uitgebreid." De Zeelandhallen zelf presenteren op Contacta hun agenda voor het seizoen 2007/2008.

Internet:
www.zeelandhallen.nl


...destilleert
Ambachtelijke destilleerderij

...woont
Aquacultuur in Noord-Beveland

...vertrekt
Burgemeester vertrekt

...peilt
Nog steeds een dikke zeven

...zit
De stoel

...kijkt
De stand van zaken

...produceert
Samenwerking leidt tot maatwerk

....innoveert
Syntens feliciteert STN uit Hulst met de Zeeuwse Innovatieprijs EMERGO 2007

...vaart
Betere vaarroute leidt tot minder verkeersopstopping

...wint
Win 1000 euro met je ondernemingsplan

...hapt
Zien en gezien worden op sfeervolle Haringparty

...rijdt
Zakelijk onderweg

...filosofeert
Delta moet samen optrekken

...koestert
Trots zijn op Zeeuws-Vlaanderen

...studeert
Toerisme op Reynaertcollege

...fietst
Sportief netwerken op Tour Culinair

...verwent
De gast wil verwend worden

......campeert
Van camping tot multinational

...herleeft
Historie herleeft op Middelburgse grachten

...vermaakt
Neeltje Jans: een mix van educatie en vermaak

...speelt
Ook bij slecht weer spelen aan zee

...zeilt
Watersport: voor elk wat wils

...bestuurt
Toerisme als motor van de economie

...runt
Hbo- opleiding voor campingbaas

...verhuurt
Werk maken van vakantie

...reikt uit
Eeuwige roem dankzij Emergo

...vertegenwoordigt
Primeurs op Contacta 2007

...vangt
Mosselen zijn emotie

...groeit
Zeeland heeft economische wind mee