In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
December 2005
File not found.

Eerlijk en transparant ondernemen

Eerlijk en transparant ondernemen staat centraal op vrijdag 16 december tijdens de Kerstlunch van het Ondernemers Contact Goes. Per traditie organiseert het OCG deze bijeenkomst voor al haar leden in de Grote of Maria Magdalena Kerk.


Archiefbeeld van de traditionele Kerstlunch van het OCG Goes.

Speciale gast dit jaar is bisschop Monseigneur M. Muskens die afgelopen zondag (11 december) zijn 70e verjaardag vierde. De bisschop van het bisdom Breda zal onder andere ingaan op het thema 'ethisch ondernemen'. Daarbij komen 'verdraagzaamheid' en andere normen en waarden aan de orde. ,,De Grote of Maria Magdalena Kerk is oorspronkelijk een katholieke kerk, maar tijdens de beeldenstorm overgenomen door de protestanten. Het OCG is blij met een spraakmakende gastspreker als bisschop Muskens", aldus voorzitter Jan Hollestelle van het OCG.

Het OCG bevordert het netwerken door het organiseren van diverse activiteiten. De rijkelijk gevulde dis voor de ruim 150 aanwezigen, wordt traditiegetrouw verzorgd door restaurant De Stadsschuur uit Goes. De ontvangst van de gasten vindt plaats om 11.30 uur waarna men al netwerkend kan genieten van een wandelend soepje. Het is een Zeeuwse mosselsoep met een klein beetje kerry plus een scheutje pernod. Vervolgens houdt voorzitter Hollestelle een openingstoespraak en aansluitend spreekt Mgr. Muskens de aanwezigen toe. Om 12.45 uur kunnen de gasten zich tegoed doen aan het hoofdgerecht: gebraden hertenfilet met een garnituur van woudpaddenstoelen. Er worden zeer goede huiswijnen geschonken afkomstig uit het Cusumano wijnhuis uit Sicilië. Het dessert is een tumbler met hazelnootmousse en karamelijs. De afsluiting van de Kerstlunch is om 14.00 uur.

,,De kerstlunch is een traditioneel gebeuren waar vrijwel alle leden naar toe gaan. Te meer omdat het een lunchbijeenkomst is en iedereen moet tenslotte toch eten. Bovendien is het programma redelijk afgebakend waardoor afspraken later op de dag gewoon door kunnen gaan", zegt Hollestelle. De voorzitter treedt tijdens de algemene ledenvergadering van 20 maart af. Deze vergadering is gekoppeld aan een bedrijfsbezoek bij De Betho in Goes waar mensen werkzaam zijn in het kader van de Wet Sociale Werkvoorziening. (WSW),,Ik zit inmiddels 11 jaar in het bestuur van het OCG waarvan de laatste vier jaar als voorzitter. Ik ben inmiddels 60 jaar en denk dat het goed is dat ik een stapje terug doe ten gunste van de jeugd. Je moet niet vastroesten op je stoel. Iedere voorzitter bekleedt die functie op zijn eigen wijze. De ene doet dat op spraakmakende wijze, terwijl de ander wat meer diplomatiek ingesteld is." Zelf behoort Hollestelle ongetwijfeld tot de eerste categorie.

Ook tijdens zijn openingstoespraak in de Grote Kerk zal hij niet schromen om kritische kanttekeningen te plaatsen bij het beleid van provincie en kabinet. In de loop van 2006 zal de OCG-voorzitter ook in zijn bedrijf Koninklijke Hollestelle de leiding overdragen. Dochter Danny gaat zijn werkzaamheden overnemen.


...interviewt
'Geld is belangrijk, het geeft vrijheid'

...verzorgt
Eigen adviesbureau op gebied van arbo, milieu en veiligheid

...innoveert
Kenniscirculatie om de economie te versterken

...verbetert
Bedrijfsleven heeft verlanglijstje voor politiek

...begroot
Zeeuwse ondernemers betalen fors minder aan kvk

...bespaart
Handleiding voor toerisme bespaart tijd

...viert
Toost op 2006

....anticipeert
Colleges voor het Zeeuwse bedrijfsleven

...nomineert
Project Tholen genomineerd

...veilt
Beste score voor zorg­boerderijen op veiling JK Walcheren

...vertrouwt
MKB ondernemingen zijn de motor van Zeeland

...belegt
De Beleggings­adviseurs

...regelt
Bent u al klaar voor de komst van de levensloop­regeling?

...herstart
Succesvolle herstart in de techniek

...spreekt
In 't kort

...verandert
Bijtelling privégebruik auto geregeld via de loonbelasting

...noteert
Wijzigingen in de vennootschaps­belasting

...verkrijgt
Uw bedrijf overdracht vrij van schenkingsrecht en successierecht?

...onderneemt
Eerlijk en transparant ondernemen

...presenteert
Burgemeester Sala steelt de show op BOS 2005

...rijdt
Zakelijk onderweg

...wint
Kiwanis Axel Zeeuwsch-Vlaanderen is energieke club

...revitaliseert
Vlissingse Bedrijven Club is doelgericht