In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
December 2005
File not found.

'Er moet op korte termijn uitbreiding komen van de bedrijventerreinen'
Vlissingse Bedrijven Club is doelgericht

De Vlissingse Bedrijven Club (VBC) wil dat er meer aandacht gegeven wordt aan het bedrijfsleven in Vlissingen. ,,Wij krijgen langzaam het gevoel dat het bedrijfsleven het ondergeschoven kindje is van de gemeente Vlissingen. Na zes jaar praten wordt er komend jaar eindelijk een begin gemaakt met het gedeeltelijk revitaliseren van bedrijventerrein Baskensburg", aldus voorzitter Martin van der Louw van de VBC.


Voorzitter Martin van der Louw van de VBC: ,,Ondernemen is kansen creŽren en benutten."

De ondernemersvereniging heeft ongeveer 100 leden die gevestigd zijn op één van de vijf bedrijventerreinen in de gemeente Vlissingen. Vrije beroepsbeoefenaren in de zakelijke dienstverlening mogen ook elders in Vlissingen gesitueerd zijn om van de VBC deel uit te maken. Ook de Hogeschool Zeeland, gevestigd op het bedrijventerrein Stationsgebied, is lid van de VBC. Doelstelling van de VBC is het behartigen van de belangen van de leden en het bevorderen van de onderlinge verstandhouding, contacten en samenwerking. Middelen om die belangen zo goed mogelijk te behartigen zijn onder andere het kritisch volgen van overheidshandelen en het afvaardigen van leden naar overlegorganen. De 40-jarige Van der Louw leidt het ondernemersbestuur dat verder bestaat uit Hans de Klerk (penningmeester), Jéan van Oorschot (secretaris), Hans Dijkwel, Nico Wisse, Willem Brouwer, Henk Meulmeester en Piet de Koster.

Najaarsvergadering
De vijf Vlissingse bedrijventerreinen zijn: Baskensburg, Vrijburg, Buitenhaven, Stationsgebied en Oost-Souburg. De VBC heeft naast de reguliere bestuursvergaderingen een voor- en najaarsvergadering voor de leden die gecombineerd wordt met een bedrijfsbezoek. Zo brachten de VBC-leden op de najaarsvergadering van 22 november een bedrijfsbezoek aan Imabo Anker Desein & Afwerkingsbedrijf Murre-Moens op het bedrijvenpark Oost-Souburg. Directeur Jan-Kees Mol hield een presentatie over de werkzaamheden van deze organisaties en gaf zijn toekomstvisie. Bestuurslid Hans Dijkwel legde uit waarom zijn bedrijf Dijkwel Auto Shopping Centre gekozen heeft voor dit bedrijventerrein en ontvouwde de verdere plannen met betrekking tot Bedrijvenpark Oost-Souburg. ,,Er moet op korte termijn uitbreiding komen van de bedrijventerreinen. Baskensburg en Vrijburg zitten nu al helemaal vol. Het gebied waar nu nog de sportvelden zijn gevestigd, achter Baskensburg, is ooit door de gemeente aangewezen als toekomstig bedrijventerrein. Hopelijk wordt dit plan ten uitvoer gebracht want ten Westen van het kanaal door Walcheren is er geen bedrijfsgrond meer beschikbaar. Als ik mijn bedrijf uit zou willen breiden is dat heel lastig. Dan zou ik al bijna naar Middelburg toe moeten", aldus Martin van der Louw die directeur-eigenaar is van De VeyMestdagh. De uit Berkel en Rodenrijs afkomstige Van der Louw nam twaalf jaar geleden een kleine drukkerij over die uitgroeide tot een volwaardig communicatiebedrijf, waar anno 2005 18 mensen emplooi hebben.

Oneigenlijk
,,Ik ben begonnen in de binnenstad van Vlissingen en zit na drie verhuizingen inmiddels vijf jaar op Baskensburg. We zijn trendsettend en uitgegroeid tot één van de meest vooruitstrevende grafische bedrijven van Nederland. Helaas vindt er ook oneigenlijk gebruik plaats van het bedrijventerrein want er is bijvoorbeeld tevens een kerkgenootschap gevestigd. Uiteraard heeft de Vlissingse Bedrijven Club niets tegen kerkgenootschappen. Ze vindt alleen dat deze niet thuis horen op een bedrijventerrein. Dat heeft de gemeente er eigenlijk doorheen gemoffeld. Je stelt je als overheid onbetrouwbaar op door dergelijke acties. Nu wil men zelfs een pand voor drugsverslaafden situeren op bedrijventerrein Baskensburg. Jammer is ook dat het Vlissingse bedrijfsleven, de kennisinstituten en de gemeente niet gezamenlijk hebben deelgenomen aan de Contacta om Vlissingen te presenteren als kennisstad. Hopelijk zal het komend jaar, samen met de HZ, het ROC en de Bedrijvenclub wel lukken", vertelt Van der Louw. De voorzitter van de VBC vindt Vlissingen een mooie stad om te wonen en te werken. ,,De invloed van de maritieme bedrijven en kennis- en opleidingsinstituten zorgt ervoor dat Vlissingen een vrij open stad is. Ik vind het een fijne stad om handel te drijven en om te wonen. Omdat Vlissingen een havenstad is, zie je ook veel 'vreemdelingen' en toeristen hetgeen de pluriformiteit bevordert." Martin van der Louw is zelf een rasechte ondernemer. ,,Het leuke is dat wanneer je als ondernemer plannen maakt en daar echt voor gaat, het ook werkt. Ondernemen is kansen creëren en benutten."


...interviewt
'Geld is belangrijk, het geeft vrijheid'

...verzorgt
Eigen adviesbureau op gebied van arbo, milieu en veiligheid

...innoveert
Kenniscirculatie om de economie te versterken

...verbetert
Bedrijfsleven heeft verlanglijstje voor politiek

...begroot
Zeeuwse ondernemers betalen fors minder aan kvk

...bespaart
Handleiding voor toerisme bespaart tijd

...viert
Toost op 2006

....anticipeert
Colleges voor het Zeeuwse bedrijfsleven

...nomineert
Project Tholen genomineerd

...veilt
Beste score voor zorg­boerderijen op veiling JK Walcheren

...vertrouwt
MKB ondernemingen zijn de motor van Zeeland

...belegt
De Beleggings­adviseurs

...regelt
Bent u al klaar voor de komst van de levensloop­regeling?

...herstart
Succesvolle herstart in de techniek

...spreekt
In 't kort

...verandert
Bijtelling privégebruik auto geregeld via de loonbelasting

...noteert
Wijzigingen in de vennootschaps­belasting

...verkrijgt
Uw bedrijf overdracht vrij van schenkingsrecht en successierecht?

...onderneemt
Eerlijk en transparant ondernemen

...presenteert
Burgemeester Sala steelt de show op BOS 2005

...rijdt
Zakelijk onderweg

...wint
Kiwanis Axel Zeeuwsch-Vlaanderen is energieke club

...revitaliseert
Vlissingse Bedrijven Club is doelgericht