In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
December 2005
File not found.

Kiwanis Axel Zeeuwsch-Vlaanderen is energieke club

Esther Vergeer won zondag 20 november in Amersfoort de afsluitende Masters 2005 waarin de beste rolstoeltennissers ter wereld in actie kwamen. Eind oktober was de nummer 1 van de wereld en tweevoudig Olympisch kampioene nog te gast bij de Kiwanisclub Axel Zeeuwsch-Vlaanderen. In thuishonk Zomerlust ontving ze uit handen van Kiwanis-projectcommissaris Albert Eggermont een cheque van 28.000 euro ten bate van de stichting Kika (kinderen kankervrij). Esther Vergeer behoort evenals Irene Moors, Marc van Hintum en Dennis van der Geest tot de Vrienden van Kika. Dat zijn bekende Nederlanders die zich profileren als ambassadeur van Kika.


Esther Vergeer in gesprek met Kiwanians Albert Eggermont en Bram Stoffels.

De 24-jarige Esther Vergeer liep op 8-jarige leeftijd een dwarslesie (L3) op na diverse (riskante) operaties als gevolg van bloedvatenvernauwing rondom het ruggenmerg. Dankzij haar positieve instelling, enorme wilskracht en aangeboren sporttalent werd ze veelvuldig wereld-en olympisch kampioen rolstoeltennis. In Utrecht, bij haar woonplaats Woerden, voltooide ze de studie Management, Economie en Recht. ,,Ik wilde eerst wel een baan in deze richting, maar ik ben de laatste jaren fulltime met rolstoeltennis bezig. Ik won op de Paralympics van Sydney (2000) als Athene (2004) goud in zowel enkel- als dubbelspel. Inmiddels werk ik alweer toe naar de olympische spelen van 2008 in China", vertelt Esther in Axel.

Stralend
Zij is aldaar het stralende middelpunt van de belangstelling. Ze is zichtbaar ingenomen met de gift van de Zeeuws-Vlaamse Kiwanians. Het wereldwijde motto 'Serving the children of the world' sluit naadloos aan bij de support voor Kika. ,,Het is een mooi bedrag dat een prima bestemming krijgt. Het wordt aangewend voor vernieuwend onderzoek op het gebied van kinderkanker", aldus Esther Vergeer. Initiatiefnemer Frits Hirschstein van Kika, eveneens aanwezig, sluit zich volledig aan bij de woorden van de olympisch kampioene. Na een hapje en een drankje ondernemen ze de 'barre terugtocht' op deze regenachtige avond. Met Esther Vergeer aan het stuur gaan ze richting randstad.


President Jan de Feijter van Kiwanis.

De serviceclub Kiwanis Axel Zeeuwsch-Vlaanderen vierde verleden jaar het 20-jarig bestaan. Kiwanians zijn veelal ondernemende mensen die in hun vrije tijd werken aan een betere wereld. 'Do unto others as you would like to have others to do unto you' is de lijfspreuk van Kiwanis International: 'Behandel anderen zoals je zelf graag behandeld wil worden'. Wereldwijd heeft Kiwanis 300.000 leden. Nederland telt 125 Kiwanis serviceclubs, onderverdeeld in 14 divisies en goed voor bijna 3.000 leden. Zeeland kent behalve Axel Zeeuwsch-Vlaanderen ook de Kiwanisclubs Goes-de Bevelanden, Middelburg-Walcheren, Vlissingen en Zierikzee-Schouwen-Duiveland. De term serviceclub wil zeggen dat een groep mensen geld vergaart met het organiseren van activiteiten ten bate van goede doelen. De activiteiten van Kiwanis Axel Zeeuwsch-Vlaanderen stonden het hele jubileumjaar 2004 in het teken van het 'fundraise' project Kika. Er werden financiën gegenereerd met onder andere een mail-to-mail-actie, de jaarlijkse Jazz-At-Ki-avond en het eveneens traditionele Kiwanis-tennistoernooi. Kiwanis overhandigde op zondagmiddag 30 oktober tijdens Jazz at Ki 4.000 euro aan voorzitter Micaëla van Bunder van de stichting Buru Nyakwere Nederland. Deze stichting zet zich in voor een menswaardig bestaan van de bevolking van het gelijknamige Kenyaanse dorp.

Onder leiding van de commissie fundraising vergaart Kiwanis gelden voor maatschappelijke en sociale projecten. Goede doelen, kennis vergaren, onderlinge contacten en gezelligheid zijn de pijlers van Kiwanis Axel Zeeuwsch-Vlaanderen. Een club die ruim 30 leden telt en ieder jaar van voorzitter wisselt. Huidige president is Jan de Feijter. ,,We streven naar een diversiteit van beroepen. Bij eventuele toekomstige leden vindt er een selectie plaats naar beroep, leeftijd en geografie. We beogen namelijk ook een zo goed mogelijke spreiding van leden binnen heel Zeeuws-Vlaanderen", aldus Jan de Feijter. Iedere tweede dinsdag van de maand is er een programma-avond, terwijl er elke laatste dinsdag een vaste vergaderavond is. Er worden regelmatig bedrijfsbezoeken afgelegd en soms worden er sprekers uitgenodigd.

Internet: www.kiwanis.nl

Internet: www.kika.nl


...interviewt
'Geld is belangrijk, het geeft vrijheid'

...verzorgt
Eigen adviesbureau op gebied van arbo, milieu en veiligheid

...innoveert
Kenniscirculatie om de economie te versterken

...verbetert
Bedrijfsleven heeft verlanglijstje voor politiek

...begroot
Zeeuwse ondernemers betalen fors minder aan kvk

...bespaart
Handleiding voor toerisme bespaart tijd

...viert
Toost op 2006

....anticipeert
Colleges voor het Zeeuwse bedrijfsleven

...nomineert
Project Tholen genomineerd

...veilt
Beste score voor zorg­boerderijen op veiling JK Walcheren

...vertrouwt
MKB ondernemingen zijn de motor van Zeeland

...belegt
De Beleggings­adviseurs

...regelt
Bent u al klaar voor de komst van de levensloop­regeling?

...herstart
Succesvolle herstart in de techniek

...spreekt
In 't kort

...verandert
Bijtelling privégebruik auto geregeld via de loonbelasting

...noteert
Wijzigingen in de vennootschaps­belasting

...verkrijgt
Uw bedrijf overdracht vrij van schenkingsrecht en successierecht?

...onderneemt
Eerlijk en transparant ondernemen

...presenteert
Burgemeester Sala steelt de show op BOS 2005

...rijdt
Zakelijk onderweg

...wint
Kiwanis Axel Zeeuwsch-Vlaanderen is energieke club

...revitaliseert
Vlissingse Bedrijven Club is doelgericht