In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2006
File not found.

Maatwerkoplossingen met polyester

De 28-jarige Martijn Willaert is per 1 januari van dit jaar zelfstandig ondernemer. Zijn Polyester Verwerkend Bedrijf Zeeland (PVB), op industrieterrein Hogeweg in Hulst, is een onderneming die zich heeft gespecialiseerd in het verwerken en aanbrengen van polyester. Er wordt daarbij gezocht naar oplossingen op maat, zowel in de werkplaats als op locatie.


Startend ondernemer Martijn Willaert: „Financiering krijg je niet op je blauwe ogen."

„Polyester is de overkoepelende benaming voor glasvezelversterkte kunststof, maar van origine is het alleen de hars. Glasvezel is wapening waardoor je veel meer flexibiliteit en sterkte creëert. Gewapend beton is ook veel steviger dan gewoon beton. Als het geen betonijzer heeft gaat het eraan met een stevige klap van een moker", aldus Martijn Willaert. De Clingenaar komt uit een ondernemende familie. Grootvader Joseph Willaert was als kleermaker een begrip in Clinge, terwijl Martijn's moeder het Hulster staalbedrijf ETS runt. Martijn werkte na de meao op de Rabobank als bedrijvenadviseur. In de avonduren volgde hij de heao die op een scriptie na voltooid is. Zijn eigen bedrijf heeft momenteel echter de prioriteit. „Als het gaat tussen mijn bedrijf en het afmaken van mijn studie dan is de keuze heel simpel. Na twee jaar loondienst bij het polyesterverwerkend bedrijf kreeg ik de kans om het over te nemen. Ik heb er goed over nagedacht en vervolgens een doortimmerd ondernemingsplan geschreven. Financiering krijg je tenslotte niet op je blauwe ogen. Bekijk de risico's, maar staar je er niet blind op. Welke markt wil je benaderen? Is een bepaalde investering zinnig? Je moet jezelf ervan bewust zijn dat je enerzijds een stuk risico neemt en anderzijds risico's uitsluit. Zo probeer je een gezond evenwicht te vinden. Ideeën die ik had schreef ik op en werkte ze uit. Dat betekent niet dat je hele bijbels moet schrijven, maar zo bracht ik wel structuren aan van mijn gedachten. Met mijn bancaire achtergrond deed ik mijn voordeel. In het verleden heb ik namelijk vele ondernemingsplannen moeten controleren. Gelukkig hebben we een perfect team van 11 mensen waarbij we op elkaar kunnen terugvallen", aldus Martijn Willaert.

Slagvaardiger
Zeker in het bedrijfsleven is regeren vooruitzien. Willaert onderzoekt dan ook de mogelijkheden om het productieproces via verdere automatisering te verbeteren. „Met een UV-tunnel bijvoorbeeld kunnen we in de werkplaats nog slagvaardiger zijn. Met je gezond boerenverstand kom je een eind, maar je moet niet zelf het wiel proberen uit te vinden. UV-uitharding werkt vooral wachttijdbesparend. Naast efficiency komt het ook de veiligheid ten goede. Wij doen er alles aan om VCA-gecertificeerd te blijven. Wij zijn een innovatief en vooruitstrevend bedrijf waarbij beter, veiliger en milieuvriendelijker werken een continu proces is. Bestaande markten willen we nog beter bedienen en nieuwe markten aanboren." De klanten van het polyesterverwerkend bedrijf zijn met name afkomstig uit de chemische- en recreatieve sector. Voor het overgrote deel wordt zaken gedaan met bedrijven, maar ook de particuliere markt vormt een substantieel deel van de bedrijfsactiviteiten. In de speciaal ingerichte werkplaats worden polyester producten vervaardigd met behulp van mallen. Op locatie realiseert het bedrijf van de jonge ondernemer onder meer toepassingen voor pretparken, zwembaden en industrieën zoals vloeistofdichte vloeren. Recentelijk gerealiseerde projecten van het bedrijf zijn toepassingen voor 'Vogel Rok' in De Efteling en het zwembad in Koewacht. Het bedienen van de particuliere markt geschiedt veelal in combinatie met tuincentra die bijvoorbeeld vijverbakken bestellen. Maar een klant die een luxe zwembad wil realiseren is eveneens aan het juiste adres bij het bedrijf van Martijn Willaert. Zeker als het gaat om maatwerkoplossingen, want voor standaardwerk verwijst hij zijn klanten veelal door. Martijn is blij dat hij de stap in het diepe gewaagd heeft. „Met het zelfstandig ondernemerschap kan ik veel meer creativiteit kwijt. De overstap na het bankwezen beviel zo goed dat ik ook volledige vrijheid wilde hebben. Overigens dacht ik met de overstap van een grote organisatie naar een relatief klein bedrijf, aan minder regels gebonden te zijn. Ik heb echter toch met veel regelgeving te maken, maar gelukkig wel met minder procedures."

Internet: www.pvbzeeland.nl


...onderneemt
Ondernemerscongres MKB-Zeeland

...werkt
Maatwerkoplossingen met polyester

...geeft advies
Innovatieteam Syntens adviseert advocatenkantoor

...organiseert
Zeeuws Innovatie Evenement 2006

...zoekt
'Een goede adviseur betaalt zich altijd terug'

...verkoopt
Wat levert uw bedrijf straks op?

...verhuist
Bedrijven verhuizen naar Zeeland

....spreekt
Spreekdag bedrijfsoverdracht

...tekent
Techniek heeft de toekomst

...opent
Kapelle heeft gunstig vestigingsklimaat

...en de Smokkelhoek
Revitalisatie Smokkelhoek gevierd met Open Dag

...heeft ruimte
Ruimte om te wonen en te werken

...groepeert
Steeds meer jonge ondernemers sluiten zich aan

...werkt met uien
Succesvol eerste jaar

...kweekt
Parels in de Oosterschelde

...proeft
Zeeuwse kreeft voor culinaire fijnproevers

...rijdt
Jaguar XJ sovereign diesel Vloeken in de kerk?

...verzorgt een lezing
Met visie voor de toekomst

...moet
Veranderen!

...op water
Succes is voor de volhouders

...moet innoveren
Kiezen of ka(b)belen

...op de markt
Probeer niet de grootste te zijn, maar wel de beste en de slimste

...zet door
Bedenk het voor je klanten zoals je het zelf zou willen hebben

...op boorplatforms
Wees innovatief en doe nooit concessies aan kwaliteit

...in Goes
Investeren čn exploiteren

...spreekt
De Beleggingsadviseurs

...vaart
Watersport Totaal & Maritieme Dagen wordt geprolongeerd

...en lifestyle
Veel bezoekers bij eerste WoningExpo Zeeland

...handelt
Grensverleggend ondernemen via internationale netwerken

...en vastgoed
Rijksgebouwendienst een belangrijke marktpartij