In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2006
File not found.

Innovatieteam Syntens adviseert advocatenkantoor

Wat is een geschikte en veilige manier om medewerkers van Adriaanse & van der Weel Advocaten uit Middelburg en Terneuzen thuis te kunnen laten werken? Met die vraag stapte het advocatenkantoor naar Syntens. Eerdere specialisten hadden tegenstrijdige oplossingen geboden en nu wilde de organisatie advies van een onafhankelijke, derde partij.Een leuke opdracht voor een innovatieteam, zo bedacht Syntensadviseur Robert Bakker, en dan vooral ook met inzet van het ROC Zeeland. „De praktische ingestelde ROC-opleidingen zijn voor dergelijke opdrachten heel bruikbaar”, zegt Bakker. „Twee studenten, Arnold Berman en Yang Cheung, hebben de mogelijkheden op het gebied van verbindingen en de bijpassende techniek onderzocht. HZ-student Gert-Jan Kolijn heeft vooral naar de veiligheidseisen gekeken en hield de grote lijn in de gaten. De inhoudelijk-technische begeleiding werd door Walter de Kok van Adfranse Automatisering uit Heinkenszand gegeven en Gery Blok, officemanager van Adriaanse & van der Weel, vertegenwoordigde de opdrachtgever.” Gery Blok is zeer te spreken over de combinatie van dit innovatieteam. „De samenwerking tussen de partijen was prima en met de oplossing zijn we tevreden, die gaan we uitvoeren.”

Thin clients
Arnold Berman, laatste jaarsstudent Netwerkbeheerder aan ROC Zeeland, legt de oplossing uit: „Onze aanbeveling, de inzet van thin clients, werd al gedeeltelijk op het kantoor gebruikt. Thin clients houdt in dat de medewerker rechtstreeks op de server werkt zonder dat er een pc tussen zit. Daarmee voorkom je allerlei downloads die weer spyware of virussen met zich mee kunnen brengen en de privacy in gevaar brengen.
Je hebt voor thin clients alleen een muis, toetsenbord en beeldscherm nodig, en een kastje dat voor de verbinding met de server zorgt.”

Goede ervaring
Berman heeft het werken in de praktijksituatie heel positief ervaren. „Het is geen technisch bedrijf maar wel een professionele organisatie die behoefte heeft aan enorm goede beveiliging. Eerst verliep de samenwerking nog wat stroef maar al snel was iedereen heel betrokken en werd er goed overlegd. Met Gert-Jan heb ik enkele presentaties verzorgd, dat is ook best spannend. Zo'n innovatieteam is hartstikke leerzaam en ik kan deze opdracht ook op mijn CV zetten.” Ook Gert-Jan Kolijn, afstuderend in Bedrijfskundige Informatica vindt een dergelijke opdracht een aanrader. „Je komt met allerlei partijen in aanraking waar je mee moet samenwerken. En van de specialistische kennis van Walter de Kok heb ik veel kunnen leren.”
Jaap Sturm, coördinator Beroepspraktijkvorming aan het ROC Zeeland kan het verhaal alleen maar bevestigen. „Het is toch maar afwachten hoe zo'n breed innovatieteam de draad oppakt maar dat ging heel goed. En dat het voorstel uitgevoerd wordt, is natuurlijk helemaal prachtig. Dit is voor herhaling vatbaar.” Dat is ook de ervaring van Syntens die in de toekomst waar mogelijk meer wil samenwerken met ROC-studenten.


...onderneemt
Ondernemerscongres MKB-Zeeland

...werkt
Maatwerkoplossingen met polyester

...geeft advies
Innovatieteam Syntens adviseert advocatenkantoor

...organiseert
Zeeuws Innovatie Evenement 2006

...zoekt
'Een goede adviseur betaalt zich altijd terug'

...verkoopt
Wat levert uw bedrijf straks op?

...verhuist
Bedrijven verhuizen naar Zeeland

....spreekt
Spreekdag bedrijfsoverdracht

...tekent
Techniek heeft de toekomst

...opent
Kapelle heeft gunstig vestigingsklimaat

...en de Smokkelhoek
Revitalisatie Smokkelhoek gevierd met Open Dag

...heeft ruimte
Ruimte om te wonen en te werken

...groepeert
Steeds meer jonge ondernemers sluiten zich aan

...werkt met uien
Succesvol eerste jaar

...kweekt
Parels in de Oosterschelde

...proeft
Zeeuwse kreeft voor culinaire fijnproevers

...rijdt
Jaguar XJ sovereign diesel Vloeken in de kerk?

...verzorgt een lezing
Met visie voor de toekomst

...moet
Veranderen!

...op water
Succes is voor de volhouders

...moet innoveren
Kiezen of ka(b)belen

...op de markt
Probeer niet de grootste te zijn, maar wel de beste en de slimste

...zet door
Bedenk het voor je klanten zoals je het zelf zou willen hebben

...op boorplatforms
Wees innovatief en doe nooit concessies aan kwaliteit

...in Goes
Investeren čn exploiteren

...spreekt
De Beleggingsadviseurs

...vaart
Watersport Totaal & Maritieme Dagen wordt geprolongeerd

...en lifestyle
Veel bezoekers bij eerste WoningExpo Zeeland

...handelt
Grensverleggend ondernemen via internationale netwerken

...en vastgoed
Rijksgebouwendienst een belangrijke marktpartij