In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2006
File not found.

Manfred Zurhorst:
Kiezen of ka(b)belen

In 2007 wordt Zeeland qua inwoners de kleinste provincie van Nederland. Wie niet groot is moet slim zijn. Ondernemers zijn genoodzaakt, met inventiviteit en innovatie in te spelen op de eventuele nadelen van minder Zeeuwse afnemers. Zij moeten 'kiezen of ka(b)belen'.

Henk van Koeveringe.

"Als het bedrijfsleven de juiste strategische keuzes maakt en de overheid de voorwaarden schept, is de Zeeuwse ondernemerskracht grenzeloos. Doet het dat niet, dan wordt het: 'kabbelen' of erger nog, overgenomen worden of stoppen." Aan het woord is Manfred Zurhorst, partner van DRV Accountants en Belasting- adviseurs en sponsor van het Regionaal Ondernemers Congres Zeeland. "De titel van onze bijdrage aan het plenaire ochtendprogramma 'Kiezen of ka(b)belen' geeft in drie woorden onze stelling weer en legt bovendien een passende link naar het congresthema 'Succesvol ondernemen tussen eb en vloed'."

Groeikansen
Tijdens de themasessie 'Grip op je zaak' verzorgt DRV de lezing 'Pak uw groeikansen'. Daarin zetten specialisten uiteen welke groeikansen voor het grijpen liggen. Manfred Zurhorst: "De in 2005 gerealiseerde groei van de Nederlandse economie zet zich door in 2006. Veel ondernemers zijn van plan te investeren en zien het betreden van nieuwe markten als een grote uitdaging. Waar die groeikansen precies liggen, weten zij niet altijd. Toch zijn ze er volop, zowel in Zeeland als in de rest van Nederland en daarbuiten. Voorwaarden voor succes zijn onder andere: naar de toekomst kijken, tijdig bereid zijn je grenzen te verleggen en je markt te veranderen om je te kunnen blijven onderscheiden van de collega's. Doen ondernemers dat, dan is ook in Zeeland een goede boterham te verdienen. Elsevier heeft Goes niet voor niets uitgeroepen tot de tweede economisch sterkste gemeente van Nederland."

Regionaal sterk
Dat succesvol zijn niet per definitie betekent dat ondernemers buiten Nederland moeten opereren, weet Manfred Zurhorst als geen ander. DRV is in 1922 in Goes ontstaan als een klein administratiekantoor. Nu is DRV een multidisciplinair accountants- en belastingadvieskantoor en met bijna 300 werknemers verspreid over acht vestigingen in Zuidwest Nederland, een van de grote spelers in die regio. "Wij hebben bewust gekozen, een regionale speler te blijven. Daar zijn we goed in. Uiteraard begeleiden wij opdrachtgevers die kiezen voor groei buiten de landsgrenzen. Hen brengen wij in contact met buitenlandse collega's uit ons internationale netwerk. Kwaliteit, professionaliteit en persoonlijke aanpak zijn onze uitgangspunten. Door het zakenblad Incompany is DRV in 2005 uitgeroepen tot het accountantskantoor met de meest tevreden klanten in Nederland", aldus Manfred Zurhorst.

Informatie
Internet: www.drv.nl


...onderneemt
Ondernemerscongres MKB-Zeeland

...werkt
Maatwerkoplossingen met polyester

...geeft advies
Innovatieteam Syntens adviseert advocatenkantoor

...organiseert
Zeeuws Innovatie Evenement 2006

...zoekt
'Een goede adviseur betaalt zich altijd terug'

...verkoopt
Wat levert uw bedrijf straks op?

...verhuist
Bedrijven verhuizen naar Zeeland

....spreekt
Spreekdag bedrijfsoverdracht

...tekent
Techniek heeft de toekomst

...opent
Kapelle heeft gunstig vestigingsklimaat

...en de Smokkelhoek
Revitalisatie Smokkelhoek gevierd met Open Dag

...heeft ruimte
Ruimte om te wonen en te werken

...groepeert
Steeds meer jonge ondernemers sluiten zich aan

...werkt met uien
Succesvol eerste jaar

...kweekt
Parels in de Oosterschelde

...proeft
Zeeuwse kreeft voor culinaire fijnproevers

...rijdt
Jaguar XJ sovereign diesel Vloeken in de kerk?

...verzorgt een lezing
Met visie voor de toekomst

...moet
Veranderen!

...op water
Succes is voor de volhouders

...moet innoveren
Kiezen of ka(b)belen

...op de markt
Probeer niet de grootste te zijn, maar wel de beste en de slimste

...zet door
Bedenk het voor je klanten zoals je het zelf zou willen hebben

...op boorplatforms
Wees innovatief en doe nooit concessies aan kwaliteit

...in Goes
Investeren čn exploiteren

...spreekt
De Beleggingsadviseurs

...vaart
Watersport Totaal & Maritieme Dagen wordt geprolongeerd

...en lifestyle
Veel bezoekers bij eerste WoningExpo Zeeland

...handelt
Grensverleggend ondernemen via internationale netwerken

...en vastgoed
Rijksgebouwendienst een belangrijke marktpartij