In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2006
File not found.

Kees Muller:
Succes is voor de volhouders

Dit jaar is het vijfennegentig jaar geleden dat Willem Muller uit Terneuzen zijn sleepdienst en bergingsbedrijf oprichtte. Hij opereerde uitsluitend in het Westerscheldegebied. Nu, drie generaties later, is Multraship Towage & Salvage met eenendertig vaartuigen en ruim tweehonderd personeelsleden een van de grotere familiebedrijven ter wereld.

Kees Muller:

Dat succes is niet vanzelf gekomen. Het is mede te danken aan de grote kennis van zaken van de familie Muller, hun visie, durf en het doorzettingsvermogen, ofwel: 'succes is voor de volhouders'. Voormalig directeur Kees Muller heeft Multraship binnen de scheepvaartsector in twintig jaar weten op te bouwen tot een onderneming, die is gespecialiseerd in haven-, kust- en diepzeesleepdiensten, wereldwijde bergingswerkzaamheden en het ruimen van wrakken en in dienstverlening aan de bagger-, maritieme en offshore industrie.

Grip op je zaak
Inmiddels heeft Leendert Muller het stokje van zijn vader overgenomen als algemeen directeur. Samen met zijn zwager Pepijn Nuijten en Peter van de Bilt vormt hij de directie van Multraship Towage & Salvage. Kees Muller is nog steeds verbonden aan het familiebedrijf, nu als ambassadeur en adviseur. Tijdens het Regionaal Ondernemerscongres verzorgt hij de themasessie 'Bedrijfsvoering & Financieel Beheer'. "Een sleutelbegrip bij dit onderwerp is dat je grip op je zaak hebt. Dankzij de heel korte communicatielijnen en het in huis hebben van bijna alle disciplines, hebben wij altijd grip op onze zaak kunnen houden", vertelt Kees Muller. "Daarnaast hebben wij goede relaties opgebouwd met specialisten die de ontbrekende disciplines beheersen."

Groeikansen
Zowel in Nederland alsook daarbuiten ziet Kees Muller voldoende groeikansen voor het bedrijf: "De havens van Antwerpen en Zeebrugge groeien en met smart wachten wij op de nieuwe zeesluis in Terneuzen, die de grootste ter wereld gaat worden. Verder zijn wij volop bezig in Roemenië en Bulgarije, waar wij onlangs een bedrijf hebben overgenomen. Van daaruit opereren wij het Zwarte Zeegebied.

Naast onze core business hebben wij een aantal maritieme producten zelf ontwikkeld, zoals de carrouselsleepboot. Daarop is de sleepkabel bevestigd aan een rond het stuurhuis draaiende ring, waardoor het schip wendbaarder en veiliger is."

Tijd voor elkaar
Tijdens themasessie benadrukt Kees Muller dat het succes van een bedrijf voor een belangrijk deel te danken is aan het personeel: "Zij zijn een kostbaar bezit, zij verdienen immers het geld. Daarom moet je je medewerkers duidelijk instrueren en informeren. Dat doe je door naar elkaar te luisteren, dus door continu tijd voor elkaar te nemen." www.multraship.nl


...onderneemt
Ondernemerscongres MKB-Zeeland

...werkt
Maatwerkoplossingen met polyester

...geeft advies
Innovatieteam Syntens adviseert advocatenkantoor

...organiseert
Zeeuws Innovatie Evenement 2006

...zoekt
'Een goede adviseur betaalt zich altijd terug'

...verkoopt
Wat levert uw bedrijf straks op?

...verhuist
Bedrijven verhuizen naar Zeeland

....spreekt
Spreekdag bedrijfsoverdracht

...tekent
Techniek heeft de toekomst

...opent
Kapelle heeft gunstig vestigingsklimaat

...en de Smokkelhoek
Revitalisatie Smokkelhoek gevierd met Open Dag

...heeft ruimte
Ruimte om te wonen en te werken

...groepeert
Steeds meer jonge ondernemers sluiten zich aan

...werkt met uien
Succesvol eerste jaar

...kweekt
Parels in de Oosterschelde

...proeft
Zeeuwse kreeft voor culinaire fijnproevers

...rijdt
Jaguar XJ sovereign diesel Vloeken in de kerk?

...verzorgt een lezing
Met visie voor de toekomst

...moet
Veranderen!

...op water
Succes is voor de volhouders

...moet innoveren
Kiezen of ka(b)belen

...op de markt
Probeer niet de grootste te zijn, maar wel de beste en de slimste

...zet door
Bedenk het voor je klanten zoals je het zelf zou willen hebben

...op boorplatforms
Wees innovatief en doe nooit concessies aan kwaliteit

...in Goes
Investeren èn exploiteren

...spreekt
De Beleggingsadviseurs

...vaart
Watersport Totaal & Maritieme Dagen wordt geprolongeerd

...en lifestyle
Veel bezoekers bij eerste WoningExpo Zeeland

...handelt
Grensverleggend ondernemen via internationale netwerken

...en vastgoed
Rijksgebouwendienst een belangrijke marktpartij