In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
December 2006
File not found.


Columns
Hans van Dienst & Coos van den Ouden
Financieren & Overlijdensrisicoverzekering: een verstandige combinatie
Hans van Dienst
Coos van den Ouden
Senior accountmanagers
Rabobank Beveland afdeling Bedrijven
Hoe gaat u verder als uw vennoot, maat of mede-aandeelhouder overlijdt? En hoe gaan uw vennoot, maat, mede-aandeelhouder of nabestaanden verder als ú overlijdt? Dat is geen onderwerp om dagelijks bij stil te staan. Maar toch. Want van het ene op het andere moment zijn de dagelijkse dingen dan ineens niet meer zo vanzelfsprekend.

Mijn financiering en deze verzekering
Financieren is vooruitzien. U investeert in de toekomst van uw onderneming. Met een overlijdens­risicoverzekering denkt u ook aan uw toekomst en die van uw (zaken)partner(s).

Een overlijden is ook in het bedrijf merkbaar en dan moeten meer dan ooit alle zeilen bijgezet worden. Met een overlijdensrisicoverzekering zorgt u in ieder geval voor een financieel vangnet waarmee de bedrijfsfinanciering (gedeeltelijk) afgelost kan worden, dan wel waarmee de periodieke financieringsverplichtingen kunnen worden voldaan. Dit schept ruimte en tijd om zaken op een rij te zetten.

Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken over de schuld die op de onderneming blijft drukken als u of één van uw zakenpartners overlijdt.

Optimaal aansluiten op uw situatie
De overlijdensrisicoverzekering is flexibel en optimaal af te stemmen op uw situatie. De einddatum is vaak gelijk aan die van de financiering, en het verzekerde bedrag komt meestal overeen met de hoogte van de financiering. Maar uiteindelijk bepaalt u zelf de looptijd van de verzekering en de hoogte van het verzekerde bedrag. Afhankelijk van uw financiering kunt u kiezen voor een vast en gelijkblijvend verzekerd kapitaal of een bedrag dat ieder jaar daalt. U kunt de verzekering tussentijds altijd stopzetten.
Er kan ook voor gekozen worden om met de uitkering uit de overlijdensrisico de periodieke financieringslasten of andere bijkomende kosten te betalen. Op die manier wordt in een emotioneel al moeilijke periode in ieder geval de financiële zorg gedeeltelijk uit handen genomen.

Medische keuring
Tot een bepaald bedrag hoeft u geen medische keuring te ondergaan en kunt u volstaan met een gezondheidsverklaring. Dit kan op papier, maar ook elektronisch bij uw adviseur, in dat geval weet u direct of u medisch geaccepteerd wordt. Voor een risicoverzekering boven een bepaald bedrag wordt wel om een medische keuring gevraagd. Deze grensbedragen kunnen per maatschappij verschillen.

De kenmerken

  • U zorgt voor een financieel vangnet voor uw nabestaanden.
  • U kiest zelf het gewenste verzekerde kapitaal.
  • U stemt zo de verzekering optimaal af op uw situatie.
  • U betaalt alleen een maandpremie.
  • U kunt tot een bepaald bedrag verzekeren zonder medische keuring.

Wilt u precies weten hoe u in uw situatie het risico van overlijden in combinatie met een financiering het beste verzekert? Uw adviseur van de Rabobank maakt graag tijd voor u. Het is belangrijk dat u de juiste keuze maakt en de verschillende mogelijkheden meeweegt. Wij adviseren u daarin graag.

Rabobank Beveland, afdeling Private banking en afdeling Bedrijven, verzorgen periodiek een rubriek in "de Ondernemer". De redactie bestaat uit drs. Adri van de Laar MFP, Commercieel directeur, Claudia van Swaal Accountmanager private banking, Eric de Jong, Accountmanager private banking en Hans van Dienst en Coos van den Ouden, Senior accountmanagers afdeling bedrijven.
...inspireert
Monique Velzeboer inspireert startende ondernemers

...beheert
Betrouwbaar vermogensbeheer

...groeit
Logistieke kansen in de Zeeuwse Delta

...onderneemt
Onbekend maakt onbemind

...verankert
Innovatie verankeren binnen de organisatie

...werkt
Aantal banen in Zeeland groeit flink

...netwerkt
Netwerken op Nieuwjaarsbijeenkomst KvK

....loont
Duurzaam Ondernemen loont!

...confronteerd
Alleen het bundelen van kennis geeft het beste resultaat

...vertrouwd
"Accountant is de vertrouwenspersoon van het MKB"

...wint
Online boekhouden als financiële cockpit

...levert aan
Lastenverlichting en eenvoudige informatie-uitwisseling

...verandert
Basel II heeft grote gevolgen voor bedrijfsleven

...kiest
Kiezen voor een kantoor met vergunning of niet?

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...luncht
Kerstlunch OCG in teken Maintenance Valley

...spreekt
De Feyter Group wint BOS 2006

...bracht op
Behoud Hoogaars 'wint' JKW Veiling

...stijgt
Sprekende cijfers kantorenmarkten derde kwartaal 2006