In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juni 2006
File not found.


Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Ernst & Young
BCNED
Ernst & Young
Sterk betrokken bij de ondernemer

Echte betrokkenheid bij de ondernemer, een uitstekende kwaliteit en kennis delen. Dat zijn de punten waarmee accountantskantoor Ernst & Young zich onderscheidt. "Als je standaardwerk levert, doe je het niet goed."


"We zijn een groot kantoor, waardoor de markt ons soms associeert met multinationals. Maar juist het MKB vormt in Nederland en zeker ook in Zeeland onze ruggengraat", aldus Robert Dikker, partner bij en voorzitter van het Zeeuwse kantoor van Ernst & Young.

Sterk betrokken
Dikker voelt zich persoonlijk betrokken bij dat midden- en kleinbedrijf. "Het gaat om de manier waarop je werkt. Door absolute betrokkenheid en oprechte interesse in je klanten te hebben, biedt je meerwaarde. En juist bij het MKB is dat belangrijk. Er gebeurt te veel bij ondernemers om ze maar één keer per jaar te zien. Daarom bezoeken we al onze klanten verschillende keren per jaar. We praten dan even in alle rust met elkaar over het reilen en zeilen binnen de onderneming. Dan komen de verhalen los en komt ook je rol als adviseur en sparringpartner tot zijn recht." Die betrokkenheid wordt erkend en herkend door zijn cliënten, aldus Dikker. "Dankzij onze schaalgrootte kunnen we onze processen en kwaliteitsbewaking optimaal automatiseren. Dat vertaalt zich in een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding."

Kennis
"Wij leven van kennis", stelt Dikker zonder enige twijfel. "Het Centre for Business Knowlegde, zoals onze onderzoeksafdeling heet, doet voortdurend marktonderzoek naar tal van branches. Omdat Ernst & Young daarbij ook heel goed is in het managen van die kennis, beschikken wij als accountants altijd over alle relevante informatie. Bovendien hebben we, juist door onze omvang, tal van specialisten in huis waar we altijd een beroep op kunnen doen. En daar profiteren onze klanten natuurlijk ook van mee." Ook op andere manieren deelt Ernst & Young graag zijn kennis. Alle klanten ontvangen zes keer per jaar het magazine Eytem, met daarin de laatste ontwikkelingen op het gebied van accountancy en fiscaliteit. Daarnaast organiseert Ernst & Young met regelmaat seminars en congressen, waarbij ondernemers worden geïnformeerd over marktontwikkelingen in hun branche.

Specialisaties
Ook regionaal organiseert Ernst & Young dergelijke activiteiten. Dikker: "Op uitnodiging van de Landelijke Dealer Associatie Zeeuws-Vlaanderen hebben we onlangs een avond georganiseerd voor alle Zeeuws-Vlaamse autodealers, met als onderwerp de toekomst van het zelfstandig autobedrijf. Later dit jaar organiseren we ook een dergelijke avond voor de autodealers in Midden-Zeeland. De automotivebranche is een van de sectoren waarin Ernst & Young is gespecialiseerd. Daarnaast zijn voor het Zeeuwse kantoor vooral de transportbranche, de bouw- en onroerendgoedsector en postorderbedrijven belangrijk. Maar Dikker is voornemens verder uit te breiden. "Landelijk gezien is Ernst & Young ook erg sterk in lokale overheden en in de gezondheidszorg. Onze Zeeuwse activiteiten in deze sectoren willen we de komende jaren dan ook nog verder gaan uitbouwen."


...verenigt
OCG optimistisch over Zeeuwse economie

...verkoopt
Passie voor cyclisme

...organiseert
Provincie zoekt draagvlak voor promotie van Zeeland

...inspireert
Kom en ZIE, innoveren doe je samen!

...innoveert
De innovatieprijs van Zeeland

...promoot
'Een goed klantenbestand is goud waard'

...maakt kennis met
Netwerk voor de Zeeuwse detailhandel

...loodst
Handleiding helpt ondernemers door procedures

....debatteert
Economie van Zeeland presteert opmerkelijk goed

...ontmoet
'De Ondernemer' exclusieve Mediapartner Contacta 2006

...rijdt
Zakelijk onderweg

...werkt samen
Revitalisatie Smokkelhoek gevierd met Open Dag

...loopt risico
Hoe veilig is uw Zeeuwse bedrijf ?

...veilt
3e JKW Veiling Vlissingen

...bespreekt
Makelaars in gesprek met 'de Ondernemer'

...huurt flexibel
Toenemende vraag naar flexibele bedrijfsruimte

...onderzoekt
Gevolgen bouwenquête: vertrouwen en imago geschaad

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...kiest voor nieuw
Vraag naar nieuwbouw bedrijfsruimte groeit

...concludeert
Prinslandse Polder voor grootschalige glastuinbouw

...profiteert
Aanvangsrendementen voor commercieel vastgoed verder gedaald

...vindt mogelijkheden
Ondernemer op het platteland